Gepubliceerd: maandag 06 februari 2023

Oververdiende eerste zege GR Danny in 2023 op het veld van Emelgem-Kachtem.

Vlag 2 450px

We hadden deze keer het kortste tripje van het seizoen, met name Emelgem-Kachtem. Het kleine veldje naast de fabriek blijft in stand gehouden door de Kachtemnaren. Na de vrijdagtraining was het ferm puzzelen om aan een voltallig ploegske te geraken. Gelukkig moesten de troepen van Berry niet spelen en konden we beroep doen op doelman Kevin Vandewiele en ook Stijn Malysse kon inspringen waarvoor dikke merci!! Zo konden we toch met z'n 12 naar Kachtem trekken.

De start was alvast veelbelovend want onze blauwtjes trokken massaal naar voren, ze hadden er blijkbaar veel zin in. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de score al snel werd geopend, via een kniestoot op de bal van Nelis Sabbe werd Tom Anseele vrijgespeeld en Tom kon meteen het eerste schot tegen de netten zien gaan. En Rumbeke bleef maar ervoor gaan, de bedrijvige Jelle Cappelle kon via een solo bijna de score al verdubbelen maar de thuisdoelman bracht redding. Maar het was al snel duidelijk dat de thuisploeg na Rumbeeks balverlies telkens snel de tegenaanval inzette, het was dus nog altijd uitkijken voor die tegenstoten. We mogen dan ook van geluk spreken dat de eerste grote kans van Emelgem-Kachtem net naast werd gemikt. Onze volgende kans liet ook niet lang op zich wachten, Jelle Cappelle kon zich opnieuw doorzetten en bediende Lauren Leurs maar Lauren zag zijn schot naast gaan. Toen een thuisverdediger wilde terugspelen met het hoofd naar zijn doelman was het net iets te kort en Tom Anseele zat er snel tussen maar Tom zag zijn lob net over gaan. En plots staat het 1-1 na een vrije trap voor de thuisploeg, tegen de gang van het spel maar we mochten dus terug opnieuw beginnen. Bij het thuisdoel was er een ferm flipperkastmoment en via een verdediger kwam het leer bij Tom Anseele en Tom zag zijn volley nog gered worden door de thuisdoelman. Kort daarop zag Tom Anseele nog zijn schot overgaan. En na deze dolle 20' waren de kansen toch een beetje schaarser te noemen en moesten we wachten tot een tiental minuten voor rust, Stefan Lefevre leed balverlies en Jasper Caron kon opruimen en met zijn lange bal lanceerde Jasper meteen Tom Anseele die de 1-2 kon netten en ons met een voorsprong de kleedkamer liet intrekken.

We hadden er een deftige eerste helft opzitten en de taak was heel duidelijk om op dit elan verder te doen maar de tweede helft was moeizamer, de kansen waren niet meer zo groots. Toch moest de thuisdoelman zich meteen onderscheiden toen Nelis Sabbe met de juiste pas Thibaut Simoens kon lanceren, Thibaut zag zijn schot gered worden. We scoorden ook nadat Jelle Cappelle en Thibaut Simoens de verdedigers te grazen namen na knap samenspel maar toen Jelle scoorde floot de scheids voor offside........ Jelle Cappelle zag nog een lob over vliegen maar het doelpunt viel aan de overzijde. Diego Varrewaere leed balverlies en Emelgem-Kachtem kon snel oprukken en zelfs scoren. Meteen was het alle hens aan dek om toch de driepunter naar Rumbeke mee te nemen. Bijna was het al snel weer gebeurd toen Tom Anseele zijn schot zag gered worden kon Diego Varrewaere de rebound voor zijn rekening nemen maar de bal ging over. En toch is het ons gelukt, na een tactische wissel mochten de bordjes weer al snel in ons voordeel. Tom Anseele kwam nu met de perfecte assist en Thibaut Simoens rondde perfect af, het was nu zaak om die driepunter niet meer uit handen te geven en mee te nemen naar Rumbeke. Iets wat ons zonder al teveel moeite lukte en we mochten eindelijk nog eens het zegegebaar maken.

Hopelijk zijn we weer vertrokken voor een mooie reeks zodat we onze derde plaats stevig in handen kunnen houden. Proficiat aan onze blauwtjes die oververdiend deze wedstrijd kon winnen, al was het niet altijd gemakkelijk....... Op naar de volgende........

gele kaarten:

Lauren Leurs en Stefan Lefevre elk 1x

Doelpunten:

5' 0-1 Tom Anseele

14' 1-1

36' 1-2 Tom Anseele

67' 2-2

83' 2-3 Thibaut Simoens

Speelden:

Kevin Vandewiele, Sander Pattyn, Stefan Lefevre, Matthieu Willemyns, Jasper Caron, Diego Varrewaere, Jelle Cappelle, Thibaut Simoens, Nelis Sabbe, Tom Anseele, Lauren Leurs en Stijn Malysse.

Verslag Danny Varrewaere

Dank aan onze website sponsors. (klik op logo om naar hun website te gaan)

Crombez 500px   Honda 500px   bricx 500px   sportline 500px   Laconte 500px
                 
Stad Roeselare 500px   Van Parijs 500px   deforche 500px   ixina 500px   oostpark 500px
                 
Potragar 500px   Claeren 250px   bricx 500px   Stad Roeselare 500px   km 500px

hoofdbannersite 2019 2020 1100

SECRETARIAAT:

Gerechtigd Correspondent:

Stefaan Bouckaert - ad interim

e-mail:  secretariaat@svrumbeke.be

Secretaris:

Kurt Maddens

gsm:  0497/63.75.82

e-mail:  secretariaat@svrumbeke.be

 Jeugdsecretariaat:

Ann Verdonck

gsm:  0472/92.09.16

e-mail jeugd:  jeugd@svrumbeke.be

WEBSITE:

Kurt Maddens

gsm:  0497/63.75.82

e-mail:  web@svrumbeke.be

website:  www.svrumbeke.be

logoembleemksvrokfull

TERREINEN & INFO:

e-mail:  info@svrumbeke.be

adres:  Wervikhovestraat 7 , 8800 Rumbeke

telefoon:  051/20.10.01

stamnummer:   5181

bloknummer:   2218

kleuren:  shirt: blauw / short: blauw / kousen: blauw

footpass 2sterren 80px     KBVB 80px     Panathlon 80px VoetbalVlaanderen 80px