Gepubliceerd: woensdag 01 februari 2023

Geen loon naar werken voor de GR Danny na sterke prestatie tegen St.-El.-Winkel.

IMG 9342 450px

We konden deze keer nog over 12 spelers beschikken, opnieuw begint de blessurelast hoger op te lopen. Maar toch blijven we moedig week na week het beste van onszelf geven. We hebben het leidersduo in 2 weken tijd en na de zure nederlaag in Wevelgem werden de kopkes weer gerecht om die andere leider St.-Eloois-Winkel partij te geven. We hadden op deze zondagmorgen de juiste focus gelegd en begonnen dan ook zonder scrupules aan de partij.

Al na 2' kon Tom Anseele de juiste pas afleveren bij Thibaut Simoens maar Thibaut besloot in het zijnet. Op een Winkelse terugspeelbal kwam Thibaut Simoens een teentje te kort op de bal nog te beroeren. Aan de overzijde moest onze doelman Jari Demeyere voor de eerste keer gevat tussen komen en hij kon redden met de voet. Halverwege kon Stefan Lefevre de goeie hoekschop op het hoofd van Thibaut Simoens plaatsen en Thibaut kon door koppen naar Sander Vynckier, Sander mikte net naast. Kort daarop een zeldzame tegenprik waar Jari Demeyere oog in oog stond met een Winkelse speler, opnieuw kon Jari redding brengen. Nog voor rusten kon een mooie actie opgezet door Dieter Vanslambrouck samen met Sander Vynckier nog bijna voor gevaar zorgen maar spijtig genoeg kraakte Stefan Lefevre zijn schot. Kort voor rusten moest de bal op de stip hebben gelegen maar de scheids liet verder spelen toen Thibaut Simoens foutief werd gestuit. Zo bleef de brilscore op het bord toen we de kleedkamers terug opzochten.

De tweede helft begon enorm spectaculair, de eerste deftige aanval van leider Winkel werd meteen beloond en waren we meteen op achtervolgen aangewezen. Maar de Winkelse vreugde was van korte duur want toen Nelis Sabbe een dribbel opzette werd Nelis foutief gehaakt en nu werd wel terecht naar de elfmeter gewezen. Sander Pattyn kon de bal lekker in de hoek poeieren en de oververdiende gelijkmaker stond al snel terug op het bord. En Rumbeke bleef er maar zin in hebben en kort daarop was de voorsprong nu voor de blauwtjes, een lange rush van Thibaut Simoens met een prima voorzet leverde via Tom Anseele de voorsprong op. Het spel ging nu meer op en neer en nu was Winkel weer aan de beurt, eerst moest Simon Maertens nog gevat tussenkomen wat hem de gele kaart opleverde, de gelijkmaker volgde al snel en na het kwartier stond de 2-2 spectaculair te blinken. Maar na de 2-2 werd een verdedigende fout meteen afgestraft en moesten onze blauwtjes nu weer achtervolgen. Na de 2-3 werd er minder gevoetbald en begon het bitsiger te worden, er vielen enkele terechte gele kaarten aan beide zijden. Rumbeke probeerde nog om terug te vechten maar Winkel liet niet veel voetbal meer toe en benutte iedere kans om het spel te onderbreken. En dan neem je enkele risico's om toch een oververdiend punt nog te rapen en dan loop je aan de overzijde op de 2-4 na weer een foutje in onze verdediging. De titelkoorts bij de bezoekers was duidelijk te merken want ze bleven enorm nerveus bezig. Op een Winkelse hoekschop kon Diego Varrewaere de bal nog van de lijn keren en zelf konden we niet meer aan de grote kansen geraken, zelfs toen Winkel nog met 10 verder moest na een rode kaart lukte het voor ons niet meer.

Ik mag zeker trots zijn op mijn 12 sterke spelers die er stonden, er zat zeker meer in en we verdienden dat ook maar soms moet je je daar bij neerleggen en gewoon aan de volgende opdracht denken om weer het volle pond te kunnen geven.

Gele kaarten:

Dieter Vanslambrouck, Simon Maertens, Ivan Buysse en Sander Vynckier......elk 1x

Doelpunten:

47' (0-1),

49' (1-1) Sander Pattyn (strafschop),

52' (2-1) Tom Anseele,

60' (2-2),

62' (2-3),

79' (2-4).

Speelden:

Jari Demeyere, Ivan Buysse, Matthieu Willemyns, Simon Maertens, Sander Pattyn, Dieter Vanslambrouck, Stefan Lefevre, Thibaut Simoens, Sander Vynckier, Diego Varrewaere, Tom Anseele en Nelis Sabbe.

Verslag Danny Varrewaere

Dank aan onze website sponsors. (klik op logo om naar hun website te gaan)

Crombez 500px   Honda 500px   bricx 500px   sportline 500px   Laconte 500px
                 
Stad Roeselare 500px   Van Parijs 500px   deforche 500px   ixina 500px   oostpark 500px
                 
Potragar 500px   Claeren 250px   bricx 500px   Stad Roeselare 500px   km 500px

hoofdbannersite 2019 2020 1100

SECRETARIAAT:

Gerechtigd Correspondent:

Stefaan Bouckaert - ad interim

e-mail:  secretariaat@svrumbeke.be

Secretaris:

Kurt Maddens

gsm:  0497/63.75.82

e-mail:  secretariaat@svrumbeke.be

 Jeugdsecretariaat:

Ann Verdonck

gsm:  0472/92.09.16

e-mail jeugd:  jeugd@svrumbeke.be

WEBSITE:

Kurt Maddens

gsm:  0497/63.75.82

e-mail:  web@svrumbeke.be

website:  www.svrumbeke.be

logoembleemksvrokfull

TERREINEN & INFO:

e-mail:  info@svrumbeke.be

adres:  Wervikhovestraat 7 , 8800 Rumbeke

telefoon:  051/20.10.01

stamnummer:   5181

bloknummer:   2218

kleuren:  shirt: blauw / short: blauw / kousen: blauw

footpass 2sterren 80px     KBVB 80px     Panathlon 80px VoetbalVlaanderen 80px