Gepubliceerd: maandag 01 augustus 2022

KSVR Fanion bekert verder in de Croky Cup na winst tegen Blankenberge.

IMG 1144 450px

Op de laatste zondag van juli 2022 stond de eerste ronde van de Croky Cup op het programma. Tevens voor KSVR ook de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen 2022-2023. We mochten K. Sp. Club Blankenberge ontvangen op het Rumbeekse Sportpark. Tal van supporters waren aanwezig en gelukkig hadden ze de zon meegebracht. Een namiddag met leuk voetbal in het verschiet met een tegenstander van formaat K. Sp. Club Blankenberge.

Voor KSVR stonden er een aantal nieuwe spelers op de grasmat. We wisten al op voorhand dat de tegenstander geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken. Dus moesten onze manschappen enorm op hun hoede zijn. Dat lukte al snel en onze defensie had alles snel onder controle. KSVR toonde in de beginfase mooi voetbal met leuke combinaties. Amper 11 minuten ver kon RemKo met een K het gaspedaal induwen en ging als de bliksem de 16 meter in. Een  bezoekende speler van Blankenberge trok aan de noodrem en ons Remko'ke lag tegen dek in de 16 meter. De scheidsrechter twijfelde geen seconde en wees onmiddellijk naar de stip. L. Vandenheede legde het leer beheerst neer op de stip en met een geweldige trap vlamde het leer heerlijk tegen de netten (1-0). KSVR kon opgelucht ademhalen met deze minimale voorsprong. Blankenberge nam geen vrede met deze achterstand en kon onze mannekes knap lastig maken maar daarvoor moeten ze eerst door onze muur van Van Exem en Co geraken. In de 26ste minuut kon J. Kindt het leer nog net voor de doellijn van de goal wegtrappen. De redding kwam net op tijd van ons Kindt'je. Net voor het halfuur mocht Blankenberge met 10 man verder door uitsluiting van G. Longueville nadat hij tegen zijn 2de geel van de namiddag liep. Beide teams bleven zoeken naar het volgende goaltje. We gingen rusten met het kleinste verschil op het scorebord.

In de tweede helft bleef KSVR op hun elan doorgaan zoals in de eerste helft om opzoek te gaan naar de volgende treffer. Jammer maar helaas bleef deze op zich wachten. Blankenberge bleef strijden om de kloof te dichten. Ze konden regelmatig gevaarlijk uit de hoek komen, maar onze Bricx-mannekes bleven voet bij stuk houden. Het was figuurlijk knokken voor ieder bal. Naar mate de match naar het einde liep kon G. Broeckaert enkele van onze jonge garde in het veld insturen. Wat vers bloed en frisse jongens. In het laatste kwartier kregen we enkele reuze kansen maar onze jonge garde kon het net niet afmaken, waarschijnlijk speelden de zenuwen parten bij hun debuut. Soit, alles moet geleerd worden en voor alles moet het een eerste keer zijn. Blankenberge kon in de tweede helft nog 2x scoren maar deze werden telkens afgevlagd wegens buitenspel. Bijna op het einde werd Blankenberge nog tot 9 man herleid. KSVR wint met het kleinste verschil en bekert verder in de Croky Cup.

Volgend weekend ontvangen we KFC Sparta Petegem op het Rumbeekse Sportpark. De wedstrijd gaat door op zaterdagavond 6 augustus 2022 om 19u30.

Verslag Kurt Maddens

Dank aan onze website sponsors. (klik op logo om naar hun website te gaan)

Crombez 500px   soliver 500px   bricx 500px   sportline 500px   Laconte 500px

Stad Roeselare 500px   Van Parijs 500px   deforche 500px   ixina 500px   oostpark 500px