Gepubliceerd: dinsdag 14 juni 2022

Opnieuw een puike prestatie van de KSVR Old Stars op tornooi van KRC Genk.

Oldstars Genk 1 450px

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 juni 2022 nam de vriendengroep Wandelvoetbal deel aan het gerenommeerde tornooi van KRC Genk.  Genk is zowat de pionier van het wandelvoetbal in België geweest en heeft dan ook heel wat ervaring met deze format.

Een tornooi gesplitst over 2 dagen, 16 ploegen (14 Vlaamse en 2 Nederlandse), gespreid over 4 reeksen, telkens 20 minuten per wedstrijd. Onder de deelnemende ploegen Vissenaken (deelgemeente Tienen), Massemen (bij Wetteren), SV Zulte-Waregem, OHL, Club Brugge en RC Genk. Wij waren ingedeeld in een reeks met SV Zulte-Waregem, RC Genk en Vissenaken. Vissenaken won op 20.03.2022 ons tornooi en SV Zulte-Waregem won vóór de coronaperiode het tornooi van RC Genk.  Een zware reeks dus, maar kijk iedere match moet gespeeld…

We starten het tornooi tegen RC Genk, waren doorlopend de baas en gaven zo goed als geen kansen weg.  Halfweg opende KSVR de score en die bleef behouden tot het einde, een goed begin dus….

De tweede wedstrijd tegen SV Zulte-Waregem was een evenwichtige partij, heel strikt en gesloten met weinig kansen.  Essevee kwam 1 0 voor en wat we ook probeerden, tot echte  kansen kwam het niet en zo lag de balans na twee wedstrijden netjes in evenwicht.

Derde match tegen allicht momenteel het beste team van België, Vissenaken, besliste over de posities in de poule.  Bij winst met 2 doelpunten, nummer 1, bij winst met minder dan 2 of bij gelijkspel, nummer 2 en bij verlies, nummer 3 op voorwaarde dat Genk niet won van Essevee.
Eerlijk gezegd, Vissenaken was een maatje te groot.  Aanvallend heel sterk, constant met een meespelende doelman, waardoor het dikwijls hollen naar een ongrijpbare bal was.  Desalniettemin, na een vroege 2 0 achterstand, konden we de aansluitingstreffer scoren.  Helaas, een ongelukkige fase leidde het derde doelpunt in en niet veel later incasseerden we een vierde doelpunt. Onmiddellijk erna terug een tegendoelpunt van KSVR en in de slotfase lieten we enkele mooie kansen onbenut ;  een 4 4 zou gevleid geweest zijn, maar behoorde wel tot de mogelijkheden.

Eindstand van de dag: plaats 3 in de poule en zaterdag een nieuwe poule van de derdes uit elke reeks om uit te maken wie de beste derde van het tornooi wordt.

Na alweer een verstandige avond op tijd en stond onder de veren, maakten we ons op voor de eerste wedstrijd tegen SC Juliana ’31 uit Nederland.  Nederlanders zijn palingen, dat weten we al lang.  Na een eerste aftasten aan beide kanten, scoorden zij het eerste doelpunt en je hoorde hen al zeggen ‘En nu de boel toe’.  Zo geschiedde, constante KSVR druk, opletten voor de counter ;  een tweede Nederlands doelpunt werd wegens lopen van een medespeler afgekeurd en ondertussen probeerden we aan kansen te komen.  5 minuten voor tijd lukten we de gelijkmaker en van dan af verhoogde KSVR de druk nog meer, maar Dame Fortuna was ons niet gezind. 1 1 en op naar de vermoedelijk zwaarste tegenstander, KO Beigem.

En inderdaad, Beigem was een maatje groter dan Juliana, niet qua gestalte maar wel in het spel.  Beigem kwam na een 5-tal minuten op voorsprong.  Wij bleven echter rustig en verzorgden het betere spel, maar tot veel kansen kwam het aanvankelijk niet.  Finaal kwamen die er toch en met twee fraaie doelpunten in de laatste 5 minuten trokken we verdiend het laken naar ons toe.
Door de overwinning van Juliana met 4 2 tegen Beersel/Drogenbos was een zege met zoveel mogelijk doelpunten in de laatste match onze enige kans op de eindzege in onze poule.

We starten voorzichtig maar gedecideerd en geconcentreerd de wedstrijd.  Geen enkele kans gaven we weg en zelf staken we de neus regelmatig aan het venster, voorlopig zonder succes. Het werd duidelijk dat als we de eerste pot zouden maken, de volgende allicht snel zouden volgen….en zo geschiedde.  In pakweg 5 minuten scoorden we 3x.  Mede door het sportieve gedrag van de tegenstrever door iedereen binnen de ploeg speelkansen te geven, lag de weg open naar nog meer doelpunten.  Finaal potten we nog 4x de bal tegen de netten en tekenden zo een 7 0 monsterscore op.  Door het verlies van Juliana met 3 1 tegen Beigem, werden we tot slot nog royaal overwinnaar van de poule en uiteindelijk 9de op 16 binnen het overall tornooi.

286906884 377325524376722 1906033987270942461 n kopie

Een alweer geslaagde ervaring voor de Old Stars van KSVR.  Een prima tornooi op de jeugd-kunstgrasvelden van RC Genk ;  maaltijden in de CeGeKa arena en op verzorgde locaties ;  mooie huisvesting in hotel ECU en een heerlijke lentezon van de partij. Meer heeft een mens niet nodig…

KSVR neemt de mooie trofee voor beste derde mee naar het Sportpark en steekt op vele vlakken een portie ervaring op… Luc L., Stefaan, Filip, Luc V., Jean-Marie, Cyriel en Dirk vormden het team.  De versterking van Patrick werd zeer op prijs gesteld.  Prima kerel ook voor de groep.  Niet vergeten dat we evenveel supporters mee hadden: Franky en Annelies, Christine, Martine, Carine, Chris en Marianne zorgden voor vocale, morele en lichamelijke steun voor, tijdens en na het tornooi.  Proficiat hiervoor !!

En als toemaatje… we zijn op zoek naar een nieuwe naam voor onze ploeg.  We kregen al een 15-tal suggesties binnen en met ploegnamen als Team Spirit KSVR of De Rimpelsjotters KSVR en andere All-Timers KSVR, Blue Devils KSVR, Forever Young KSVR, enz… wordt de keuze er niet bepaald gemakkelijk op.  Als één van de lezers een andere interessante suggestie weet, stuur ze gerust door via SMS naar 0496/165099 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We sluiten de kandidaatnamen af op vrijdag 17.06.2022, waarna de poll zal lopen binnen de FB-groep Wandelvoetbal KSVR Intern.  Op  vrijdag 24.06.2022 wordt dan de nieuwe naam openbaar gemaakt.

Namens Wandelvoetbal KSV Rumbeke,

Dirk Maesen.

Dank aan onze website sponsors. (klik op logo om naar hun website te gaan)

Crombez 500px   soliver 500px   bricx 500px   sportline 500px   Laconte 500px
                 
Stad Roeselare 500px   Van Parijs 500px   deforche 500px   ixina 500px   oostpark 500px
                 
Potragar 500px   seppesgranola 500px   bricx 500px   Stad Roeselare 500px   km 500px

hoofdbannersite 2019 2020 1100

SECRETARIAAT:

Gerechtigd Correspondent:

Stefaan Bouckaert - ad interim

e-mail:  secretariaat@svrumbeke.be

Secretaris:

Kurt Maddens

gsm:  0497/63.75.82

e-mail:  secretariaat@svrumbeke.be

 Jeugdsecretariaat:

Ann Verdonck

gsm:  0472/92.09.16

e-mail jeugd:  jeugd@svrumbeke.be

WEBSITE:

Kurt Maddens

gsm:  0497/63.75.82

e-mail:  web@svrumbeke.be

website:  www.svrumbeke.be

logoembleemksvrokfull

TERREINEN & INFO:

e-mail:  info@svrumbeke.be

adres:  Wervikhovestraat 7 , 8800 Rumbeke

telefoon:  051/20.10.01

stamnummer:   5181

bloknummer:   2218

kleuren:  shirt: blauw / short: blauw / kousen: blauw

footpass 2sterren 80px     KBVB 80px     Panathlon 80px VoetbalVlaanderen 80px