Gepubliceerd: zondag 21 november 2021

Ongeslagen leider Blankenberge krijgt pak voor de broek van de PU21.

Vlag 2 450px

Voetbal kan toch verrassend zijn, de ene week pakt de laatste van de stand punten tegen ons en deze week nadien zijn we heer en meester tegen de ongeslagen leider. Het moet gezegd, door het forfait van Oostnieuwkerke tegen onze beloften konden we meer dan anders rekenen op versterking van daaruit.

Onder leiding van regisseur Jona en met een sterk centraal duo, Warre en Robin, hadden we een stevige organisatie. De motivatie was hoog en iedereen kon net dat tikkeltje extra. We lieten Blankenberge niet in de match komen en voetbalden met veel inzet. Een sterk spelende Matteo creëerde het meeste gevaar op de linkerflank. Hij miste zelf wel alleen voor de keeper, maar gaf nadien een knappe assist op de goed gevolgde Seppe, die de 1-0 op het scorebord zette. Pas in het laatste kwartier zakten we ietsjes weg en lieten we Blankenberge in de match komen. Het gevaar werd gelukkig telkens ontzet. Rumbeke kreeg nog mooie kansen op 2 of 3-0, maar deze werden helaas de nek omgewrongen. Het bleef 1-0 bij de rust en dan denk je toch onbewust aan de heenmatch, ook 1-0 bij de rust, maar uiteindelijk 5-1 verlies.

Gelukkig hadden we nu 4 wisselspelers en was er bij het team nog voldoende brandstof in de tank. We herpakten ons in die tweede helft en bouwden onze voorsprong uit. Na enkele schuchtere pogingen, was het uiteindelijk Ties , die werd afgezonderd voor doel, vlam en binnenkant paal binnen. De geruststellende 2-0. Uiteindelijk gaf Matteo zijn match nog wat extra glans met een overhoekse schuiver op aangeven van de goed ingevallen Adonis, 3-0. Maar het moet gezegd, niemand viel uit de toon, het was vooral een collectief sterke prestatie. Tegen een team dat nog niet verloren had. Dikke proficiat dus, dit toont dat dit ploegje toch wat in zijn mars heeft. Zelfs zonder de extra versterking moet dat lukken zoals jullie speelden. Geloof in eigen kunnen doet al zeer veel!

Zaterdag op bezoek naar Zwevegem, tweede in de stand. We klopten hen in de eerste ronde al, dus we hebben een reputatie te verdedigen.

Verslag Kurt Boey.

Crombez 500px   soliver 500px   bricx 500px   sportline 500px   Laconte 500px

Stad Roeselare 500px   Van Parijs 500px   deforche 500px   ixina 500px   oostpark 500px

Potragar 500px   seppesgranola 500px   bricx 500px   Stad Roeselare 500px   km 500px