Gepubliceerd: dinsdag 21 september 2021

Spannend tot de laatste minuut tijdens wedstrijd GR Danny tegen St.-El.-Winkel Sport.

vlag 450px

Na 2 zeges mochten we gastheer spelen voor de medeleider St-Eloois-Winkel. Het was geen goeie voorbereiding naar de wedstrijd toe. Tripjes, reisjes en kwetsuren dwarsboomden mijn plannen. Ook kaboutertjes kon ik niet meer inbrengen want die werden vertrappelt .... En toch konden we tenslotte op 13 spelers uitkomen met dank aan de betrokken spelers.......

Een redelijke zondagochtend met opkomende zon was een mooi decor om er een mooie wedstrijd van te maken. Ook onze tegenstander had zoiets in gedachten en het tempo lag meteen op de groene mat. Beide ploegen konden al snel aanspraak maken op de openingstreffer maar het vizier moest nog worden bijgesteld aan beide kanten. Winkel kon al na 2' voor een grote kans zorgen die gelukkig voor ons werd tenietgedaan. 2' later was het Thibaut Simoens die naar de doelman kon oprukken maar ook hier werd er niet gescoord. Beide ploegen probeerden de forcing te voeren maar de grootste kansen waren toch voor de bezoekers, dankzij onze verdedigers en enkele missers van de tegenstander konden we de nul houden. Het wedstrijdbeeld bleef goed op en neer gaan maar naarmate de rust in zicht was het Winkel die het meeste balbezit opeiste. We waren dan ook tevreden dat we zonder averij de kleedkamers konden opzoeken. Efkens bekomen om dan weer met de ganse ploeg het volle pond te geven.

De 2de helft zou nog een spannende bedoening worden want we konden het voelen, wie hier scoort zal met de driepunter aan de haal gaan. Nu zat Rumbeke beter in de wedstrijd en moest Winkel nu efkens terugplooien, toch moesten we attent blijven op de snelle tegenprikken. Stefan Lefevre kon ook richting bezoekende doelman trekken maar Stefan besloot op de Winkelse goallie. Meer en meer begon Rumbeke de openingstreffer te ruiken, maar naarmate het spel vorderde kwam het nerveuzer en nerveuzer. Ietsje bitsig ook bij momenten maar alles bleef goed onder controle dankzij de goed leidende ref.

Enkele vrije trappen van Sander Pattyn, enkele uitvallen van Thibaut Simoens en ook Jelle Cappelle en Stefan Lefevre begonnen er meer en meer in te geloven. Ook Winkel bleef geduldig zoeken naar het gaatje die kon vallen maar onze verdediging gaf weer geen krimp. En plots op een hoekschop kon Sander Pattyn bijna scoren met het hoofd, de Winkelse doelman was gepasseerd maar een Winkelse speler kon net voor de lijn nog redding brengen.........dat was hem bijna..... Ook Sander Vynckier kreeg nog een kans maar werd aangelopen door de doelman, een geurtje of niet........de scheids liet doorspelen.

In de slotminuten was de spanning enorm te snijden en moest Winkel nog met z'n tienen verder dankzij een rode kaart, maar de beginscore bleef op het bord staan. Winkel nam de eerste helft voor hun rekening, wij de tweede helft....... beide ploegen hadden kansen en we mogen toch spreken van een terechte puntendeling.

Toch wil ik mijn spelers feliciteren voor de goeie collectieve prestatie in deze felbevochten wedstrijd, opnieuw konden we ondanks de afwezigen tevreden terug kijken op de wedstrijd...........op naar de volgende !!!!!!!!!!!

Gele kaart:

Diego Varrewaere

Speelden:

Gianni Vansteenkiste, Ivan Buysse, Olivier Vierstraete, Cedric Noseda, Sander Pattyn, Dieter Vanslambrouck, Stefan Lefevre, Jelle Cappelle, Thibaut Simoens, Diego Varrewaere, Sander Vynckier, Nelis Sabbe en Tuur Devos.

Verslag Danny Varrewaere

Crombez 500px   soliver 500px   bricx 500px   sportline 500px   Laconte 500px

Stad Roeselare 500px   Van Parijs 500px   deforche 500px   ixina 500px   oostpark 500px

Potragar 500px   seppesgranola 500px   bricx 500px   Stad Roeselare 500px   km 500px