Gepubliceerd: zaterdag 04 december 2021

KSVR Beloften onderuit in de topper op het veld van KSV Bredene.

Bredene Bel 450px

Vrijdagavond 3 december 2021 gingen de mannen van trainer P. Bailliu richting het zee'tje KSV Bredene. Een wedstrijd waar velen naar uit keken. De topper in de reeks KSV Rumbeke (1) en KSV Bredene (3). Het beloofde een spannende wedstrijd te worden om de strijd, want Bredene volgt op 5 punten en Snaaskerke op 4 punten bij aanvang van de wedstrijd. Kunnen we de kloof met Bredene vergroten of niet?

Vanaf het eerste fluitsignaal weerklonk in Bredene was het direct een gevoel van een topper, de thuisaanhang begon al met bengaals vuur om hun ploeg aan te moedigen. Niet alleen dat, we zagen ook dat de Bredene er vol voor ging om de drie punten te pakken. Bredene kwam al snel dreigen en waren iets meer gretiger dan onze jongens gestart. KSVR bleef niet bij de pakken zitten en kon op hun beurt ook dreigen maar zonder resultaat. Op het kwartier waren we onmiddellijk gewaarschuwd. De spits van Bredene kon het leer met een geweldige trap de kruising passing. Waarschuwing voor onze jongens dat deze ploeg geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken. Kort erop kon N. Deleye voor een geweldige redding zorgen. Maar het leer bleef haperen in en rond de 16. In minuut 17 was het raak voor de thuisploeg en KSVR werd op achtervolgen aangewezen (1-0). Onze boys waren eventjes van slag maar we probeerden te zoeken naar de aansluiting. Bredene daarin tegen bleef doorduwen op hun elan en gelukkig stond ons reddende engeltje N. Deleye in doel om enkele puike reddingen uit zijn mouw te schudden. Bredene bleef maar door razen na hun goal in minuut 17 gedurende 5-10 minuten. Op een hoekschop voor Bredene konden we het leer net vanonder de lat en op de doellijn wegkoppen, oef wat een geluk. Het werd duidelijk wie de betere was in deze eerste helft. KSVR kon zich naar mate de wedstrijd vorderde herpakken. De kansen werden aan elkaar gebreid. Maar deze werden niet goed benut of de nek omgewrongen. KSVR bleef knokken en zoeken naar de gelijkmaker, maar helaas we gingen de rust in met een 1-0 achterstand.

Na een preek van de coach in de kleedkamer stonden onze KSVR-boys ietsje beter op de grasmat dan de eerste helft. We geloofden er steevast in dat we gelijkmaker nog konden scoren. In minuut 54 dé kans voor H. Verduyn. Met een geweldige trap richting het verste hoekje, maar de dekselse goalie van Bredene kon het leer nog net aantikken waardoor hij zijn netten clean hield. KSVR bleef maar combineren en zoeken naar de gelijkmaker, maar het jong geweld van Bredene was een stevige tegenstander, waardoor enkele foutjes meteen werden afgesnoept, maar ze verkeken zich ook want onze defensie en goalie bleef voet aan stuk houden om te verhinderen dat ze verder konden uitlopen. De wedstrijd ging vlug heen en weer, ploegen die echt wel aan elkaar gewaagd zijn. Een echte topper op de grasmat. Jammer genoeg waren wij niet scherp genoeg en dat was bij de tegenstander wel zo. In minuut 81 kon een Bredense speler door de mazen van het net floepen en werd de genadeslag toegediend (2-0). KSVR bleef niet bij de pakken en kon stevig weerwerk bieden. We bleven er steevast in geloven dat alles nog mogelijk is om de bordjes terug op gelijke hoogte te brengen. De kansen voor KSVR kwamen er. J. Verbrugghe zag zijn formidabele trap net voorlangs de paal glippen. Enkele minuten later waren we terug aanzet met dé kans voor de avond, jammer genoeg strandde het leer tegen de paal. Damn, twee praktische zuivere kansen kort na mekaar. Damn, onze eerste nederlaag van het seizoen is een feit, we staan terug met beide voeten op de grond. Niet getreurd na deze nederlaag staan we nog mooi op de eerste plaats. Jammer genoeg voelen we de hete adem van onze eerste twee achtervolgers Snaaskerke en Bredene die hun achterstand flink hebben ingehaald. Bredene komt op 2 punten van ons en eerste achtervolger Snaaskerke staat op 1 punt achter ons.

Volgende week vrijdag 10 december staat er terug een topper op het programma. We mogen dan nr 2 KSK Snaaskerke uit de rangschikking ontvangen op het Rumbeekse Sportpark om 20u. De leidersplaats staat nu zeker op het spel tijdens deze wedstrijd, kunnen we met de winterstop in gaan op plaats 1 of niet. Met nog 2 wedstrijden te gaan tot aan de winterstop, eerst tegen Snaaskerke en de week erop, 17/12, ontvangen we onze buren van Club Roeselare.

Verslag Kurt Maddens

Crombez 500px   soliver 500px   bricx 500px   sportline 500px   Laconte 500px

Stad Roeselare 500px   Van Parijs 500px   deforche 500px   ixina 500px   oostpark 500px

Potragar 500px   seppesgranola 500px   bricx 500px   Stad Roeselare 500px   km 500px