Gepubliceerd: zaterdag 11 september 2021

Fanion KSVR wint na een spektakelmatch op eigen veld tegen K. Sp. Club Blankenberge.

Hoofdfoto 1081 450px

Wat een prachtige zaterdagavond op 11 september 2021. Sportpark kleurde blauw en wit, onze nieuwe hoofdsponsor Bricx. Vastgoed Roeselare was met een delegatie afgezakt naar het Rumbeekse Sportpark voor de eerste competitie wedstrijd tegen K. Sp. Club Blankenberge. Tevens was Bricx. Vastgoed Roeselare ook de matchsponsor van de avond. Zaakvoerder Maxim Roelens van Bricx Vastgoed Roeselare en zijn vrouw Louisa mochten het heilig kunstgras veld betreden samen met onze voorzitter Stefaan Bouckaert om de aftrap te geven.

DSCF1089 1

Voorzitter Stefaan (links), zaakvoerder en hoofdsponsor Bricx. Vastgoed Roeselare Maxim Roelens (midden) en Maxim zijn vrouw Louisa (rechts) op weg naar de middenstip voor de aftrap.

De bezoekers namen een vliegende start, de meeste supporters waren nog opzoek naar een plaatsje in de tribune of rond het veld en hupla KSVR moest al in minuut 2 de achtervolging in zetten. De bezoekers konden op voorsprong klimmen via een vrije trap (0-1). Men zag dat Blankenberge gretig was en met allure de match naar zich wilden toe trekken. Maar onze Bricx-mannen lieten zich niet kennen en konden naar mate de seconden en minuten wegtikten de match meer en meer naar hun hand zetten en dat loonde. Want hard werken wordt beloond, Net een kwartier ver was het BINGO voor KSVR. C. Dumoulin kon het leer heerlijk tegen de netten vlammen en hupla de bordjes hingen terug op gelijke hoogte (1-1). KSVR bleef niet bij de pakken zitten en duwden lekker door met mooie combinaties en konden de mannen van het zee'tje in bedwang houden. KSVR bleef volhouden en in minuut 36 kon C. Dumoulin een heerlijke assist richting N. Behaeghel geven waardoor hij op zijn beurt het leer tegen de netten kon knallen, BAM KSVR komt met een 2-1 op voorsprong. Rumbeekse Sportpark in vuur en vlam zowel op en naast het veld. Blankenberge liet het hier niet bij en kon luttele minuten later een pegel van jewelste afvuren richting, gelukkig stond onze verdediging vastgoed opgesteld om voor de redding te zorgen. Op slag van rust werd N. Maertens foutief onderuit gehaald in de zestien meter. De scheidsrechter twijfelde niet en floot onmiddellijk met het gevolg dat Blankenberge met 10 man verder moest en wij een penalty werden voorgeschoteld. De kleine da we zeggen C. Dumoulin nam de strafschop voor zijn rekening en met koelbloedige blik kon het hij leer tegen de netten prikken en werd zo de 3-1 ruststand aangetekend.

DSCF1100 1

Na een welverdiende rustpauze met een koffietje of een ander verfrissende drank was iedereen terug met volle moed aanwezig voor de tweede helft. Blankenberge bleef ondanks dat ze met een man minder waren zich gretig aan het opstellen. In minuut 50 konden ze dichter sluipen via een kopbal (3-2). KSVR efkes van hun melk maar we bleven vechten voor ieder bal. Kregen kansen maar deze werden de nek omgewrongen. In minuut 56 werd Blankenberge nog herleid tot 9 man, wegens een natrap. KSVR bleef alles uit de kast halen om zo vlug mogelijk de voorsprong te vergroten maar tevergeefs. Blankenberge bleef doorgaan als echte leeuwen , ze knokten voor ieder bal. In minuut 67 konden ze de gelijkmaker via een vrije trap binnen knallen (3-3). KSVR was direct wakker geschud, ai, wat een opdoffer. Maar KSVR bleef zich dubbel plooien en kon stevig doorduwen met veel druk te zetten. We konden Blankenberge in bedwang houden en dat loonde. Huppe minuut 73, C. Dumoulin schakelde een tandje hoger en kon een heerlijk assist afleveren richting N. Vanfleteren en deze twijfelde niet en met een lekker schot zoefde het leer o zo heerlijk laag over de grond tegen de netten (4-3). De bezoekers namen hier geen vrede mee en konden af en toe eens dreigen. Gelukkig kon onze goalie K. Vonck voor redding brengen en verhinderen dat ze zijn netten ging doen trillen. KSVR kwam nog gevaarlijk uit de hoek maar de voetbalgoden waren al in dromenland geraakt. Op slag van het eindsignaal kon K. Vonck nogmaals zijn kunsten tonen en het leer klemvast pakken. Na een bloedstollende wedstrijd met veel spektakel op het veld trok KSVR aan het langste eind met als eindresultaat 4-3 overwinning en de eerste 3 punten in het nieuwe seizoen op Rumbeke te houden. Proficiat mannen voor deze puike prestatie. Op naar volgende week zondag 19-09, dan maken we een kleine verplaatsing naar Schiervelde voor de clash met SK Roeselare-Daisel om 15u.

Na de wedstrijd gingen de spelers binnen in de VIP door de erehaag van BRICX. Vastgoed Roeselare. Zaakvoerder van Bricx. Vastgoed Roeselare Maxim Roelens en zijn entourage waren meer dan enthousiast over deze partij en de prestatie van de mannen op het veld.

Scoorden:

2' (0-1),

15' (1-1) C. Dumoulin,

36' (2-1) N. Behaeghel,

45' (3-1) C. Dumoulin (pen.),

50' (3-2),

67' (3-3),

73' (4-3) N. Vanfleteren.

KSV Rumbeke:

K. Vonck, L. Tyvaert, H. Cool, J. Van Exem, J. Kindt, R. Woodruff, M. Tyvaert, N. Vanfleteren, C. Dumoulin (83' H. Verduyn), N. Maertens (73' J. Dutoit), N. Behaeghel

Verslag en foto's Kurt Maddens

Crombez 500px   soliver 500px   bricx 500px   sportline 500px   Laconte 500px

Stad Roeselare 500px   Van Parijs 500px   deforche 500px   ixina 500px   oostpark 500px

Potragar 500px   seppesgranola 500px   bricx 500px   Stad Roeselare 500px   km 500px

hoofdbannersite 2019 2020 1100

SECRETARIAAT:

Secretaris - Gerechtigd Correspondent:

Filiep Cneut

gsm:  0496/63.14.52