Gepubliceerd: zondag 29 mei 2022

Voorzitter Stefaan Bouckaert glundert bij promotie naar derde Nationale.

Stefaan Bouckaert 450px

Nu het doek is gevallen over seizoen 2021-2022. Konden we onze sympathieke voorzitter Stefaan Bouckaert een terugblik vragen over dit geweldig seizoen bij KSV Rumbeke. Hoe heeft voorzitter Stefaan dit seizoen beleeft bij zijn KSV Rumbeke, die totaal onverwacht de eindronde heeft gepakt en via eindronde promoveert naar derde Nationale. Ontdek het, want de deur is geopend naar derde nationale voor de heren en voor ons dameselftal is de deur geopend voor de hoogste reeks op provinciaal niveau. 

Na de promotie van 2de naar 1ste provinciale was dit seizoen eigenlijk opnieuw ons eerste volledige seizoen in eerste. Vorig seizoen eindigde reeds na 5 speeldagen. Met twee nieuwkomers in de kern (Colin Dumoulin en Nordin Behaeghel) stelden we een rustig seizoen voorop. Na twee seizoenen “titelstress" in tweede, was het nu van alles mag, niets moet en we zien wel waar we uitkomen. We namen een goede start en gaandeweg schoven we week na week op in het klassement. Lange tijd stonden we in de top drie, iets wat niemand vóór het seizoen had durven denken. 

"Drie stijgers naar derde Nationale"

Toen duidelijk werd dat er drie rechtstreekse stijgers zouden zijn naar derde Nationale, begon het geloof te groeien dat dit wel eens mogelijk zou kunnen zijn voor KSVR. Maar naar het einde van de reguliere competitie kroop de vermoeidheid van een lang seizoen wat in de benen en lieten we tegen enkele tegenstanders uit de tweede kolom punten liggen.

Het seizoen werd uiteindelijk nog langer met een interprovinciale eindronde, gelukkig telkens thuis. De ploeg vond zijn tweede adem en de eerste twee duels (tegen Mariakerke en Bierbeek) werden alvast tot een goed einde gebracht. Daarna volgde wellicht de sterkste tegenstander, en werden we om veiligheidsredenen - wie hun supporters daar in Geel gezien heeft, begrijpt waarom - verplicht ons thuisvoordeel uit handen te geven. Het leverde ons een zure avond op in Geel met een onverdiende nederlaag. We kregen echter nog een allerlaatste kans, thuis tegen VK Linden. Die werd, na een uiterst spannende wedstrijd, met beide handen gegrepen en zo werd het uiteindelijk dan toch een oververdiende promotie naar derde Nationale.

"Nieuwe uitdaging voor de club"

Een nieuwe uitdaging voor de club, die werd mogelijk gemaakt door de ganse vereniging samen : spelers, trainers, verzorgers, bestuur, afgevaardigden, en de vele vrijwilligers die elk op hun manier een steen(tje) bijdragen aan de werking van onze club. Hierbij mijn oprechte dank aan al deze mensen.

Maar niet alleen de heren van de A-kern zorgden voor een sportief hoogtepunt, ook de Damesploeg wist te promoveren (van 2de naar 1ste provinciale). Een tweede promotie op rij !!

En daar stopte het nog niet, want ook de Gewestelijke Reserven van Berry kaapten de hoofdvogel weg: ook zij werden kampioen in hun reeks.

Met het wandelvoetbal en met het nieuw project Futbalista breiden we onze club steeds verder uit om iedere leeftijdscategorie het voetbalplezier te laten beleven in Rumbeke.

"Helaas is het niet altijd rozengeur en maneschijn."

Maar het was helaas niet allemaal rozengeur en maneschijn dit seizoen: eind oktober vernamen we het plotse overlijden van onze secretaris/GC Filiep Cneut. Een man met KSVR in hart en nieren. Wat zou hij fier geweest zijn op deze promotie.

Filiep, we dragen deze op aan jou. Geniet ervan.

Dank aan onze website sponsors. (klik op logo om naar hun website te gaan)

Crombez 500px   soliver 500px   bricx 500px   sportline 500px   Laconte 500px
                 
Stad Roeselare 500px   Van Parijs 500px   deforche 500px   ixina 500px   oostpark 500px
                 
Potragar 500px   seppesgranola 500px   bricx 500px   Stad Roeselare 500px   km 500px

hoofdbannersite 2019 2020 1100

SECRETARIAAT:

Gerechtigd Correspondent:

Stefaan Bouckaert - ad interim

e-mail:  secretariaat@svrumbeke.be

Secretaris:

Kurt Maddens

gsm:  0497/63.75.82

e-mail:  secretariaat@svrumbeke.be

 Jeugdsecretariaat:

Ann Verdonck

gsm:  0472/92.09.16

e-mail jeugd:  jeugd@svrumbeke.be

WEBSITE:

Kurt Maddens

gsm:  0497/63.75.82

e-mail:  web@svrumbeke.be

website:  www.svrumbeke.be

logoembleemksvrokfull

TERREINEN & INFO:

e-mail:  info@svrumbeke.be

adres:  Wervikhovestraat 7 , 8800 Rumbeke

telefoon:  051/20.10.01

stamnummer:   5181

bloknummer:   2218

kleuren:  shirt: blauw / short: blauw / kousen: blauw

footpass 2sterren 80px     KBVB 80px     Panathlon 80px VoetbalVlaanderen 80px