Gepubliceerd: zaterdag 26 juni 2021

KSV Rumbeke start met een aanbod recreatief meisjesvoetbal.

006A4547 1

Het vrouwenvoetbal zit al een tijdje in de lift. Voetbal Vlaanderen organiseert jaarlijks verschillende acties om meer meisjes aan het voetballen te krijgen. Dit zorgt er in combinatie met de goede resultaten van ons dameselftal voor dat meer en meer meisjes de weg vinden naar onze jeugdopleiding. We kunnen dit alleen maar toejuichen.

Het doel van onze jeugdopleiding is immers om zoveel mogelijk kinderen op te leiden tot volwaardige spelers en speelsters voor een eerste ploeg op een zo hoog mogelijk niveau.

We stellen evenwel vast dat deze integratie enkele uitdagingen in onze jeugdwerking met zich meebrengt.

Ten eerste hebben we gemerkt dat het niet altijd eenvoudig is om meisjes op latere leeftijd direct te integreren in onze reguliere werking. De meeste kinderen starten al op 5-jarige leeftijd met voetballen bij onze U6. Meisjes die op deze leeftijd starten draaien ook vanaf het begin probleemloos mee. Meisjes die pas op latere leeftijd starten komen nu meestal terecht in een ploeg waar iedereen al meerdere jaren voetbalopleiding volgt. Vaak haken die meisjes relatief snel af omdat het niveauverschil te groot is.

Een tweede uitdaging is om meisjes lang genoeg bij onze club te houden tot ze oud genoeg zijn om door te schuiven naar het eerste elftal. Meisjes mogen op 15-jarige leeftijd reeds doorschuiven en meespelen in het eerste elftal. Maar het is niet voor alle meisjes even evident om tot die leeftijd te voetballen in en tegen ploegen die bijna volledig uit jongens bestaan. Anderzijds zijn niet alle meisjes van 15 jaar klaar om al mee te draaien in een volwassen elftal.

De start van een recreatief meisjesaanbod zal ons helpen om deze uitdagingen te overwinnen. Meisjes die op oudere leeftijd willen starten, kunnen op eigen tempo kennis maken met de voetbalsport. Het doel is om hen, indien ze dit wensen, via deze recreatieve werking klaar te stomen voor een vlotte integratie in onze reguliere werking. Daarnaast willen we met dit recreatief aanbod ook meer meisjes aantrekken. Het aantrekken van meer meisjes in combinatie met het faciliteren van een vlotte integratie zal ervoor zorgen dat we zo snel mogelijk over voldoende meisjes in onze middenbouw beschikken voor een eigen meisjesjeugdploeg middenbouw. Deze ploeg komt uit in competitie en vormt aldus de missing link tussen onze jeugdopleiding en het eerste elftal.

De werking zal getrokken worden door Nele Mostaert. Nele is momenteel actief als speelster in onze damesploeg en speelde in haar jeugd in de hoogste regionen van het damesvoetbal. Daarbij is Nele al enkele jaren trainster van verschillende leeftijden in onze jeugdopleiding. Nele wordt bijgestaan door verschillende dames van het eerste elftal. Afhankelijk van het aantal meisjes helpen zij bij de trainingen. Op de trainingen werken we individueel om de meisjes zo snel mogelijk een brede basistechniek aan te leren. Eens dit aanwezig stromen ze door naar de reguliere voetbalopleiding.

Het startschot voor onze recreatieve meisjeswerking wordt gegeven op zaterdag 1 augustus. In samenwerking met Voetbal Vlaanderen organiseert KSV Rumbeke op het Sportpark een Futbalista festival waar geïnteresseerde meisjes kunnen proeven van de mooie voetbalsport. Aansluitend bieden we de deelnemers met hun familie een wedstrijd van het dameselftal aan.

Inschrijven is gratis en volledig vrijblijvend.

Je schrijft in via https://www.voetbalvlaanderen.be/inschrijving-clubfootfestival-voor-meisjes of door onderstaande QR code te scannen.

QR code futbalista

Futbalista 1

Tekst Tom Verbanck

Dank aan onze website sponsors. (klik op logo om naar hun website te gaan)

Crombez 500px   soliver 500px   bricx 500px   sportline 500px   Laconte 500px
                 
Stad Roeselare 500px   Van Parijs 500px   deforche 500px   ixina 500px   oostpark 500px
                 
Potragar 500px   seppesgranola 500px   bricx 500px   Stad Roeselare 500px   km 500px
                 
bricx 500px   Claeren 250px   bricx 500px   bricx 500px   bricx 500px

hoofdbannersite 2019 2020 1100

SECRETARIAAT:

Gerechtigd Correspondent:

Stefaan Bouckaert - ad interim

e-mail:  secretariaat@svrumbeke.be

Secretaris:

Kurt Maddens

gsm:  0497/63.75.82

e-mail:  secretariaat@svrumbeke.be

 Jeugdsecretariaat:

Ann Verdonck

gsm:  0472/92.09.16

e-mail jeugd:  jeugd@svrumbeke.be

WEBSITE:

Kurt Maddens

gsm:  0497/63.75.82

e-mail:  web@svrumbeke.be

website:  www.svrumbeke.be

logoembleemksvrokfull

TERREINEN & INFO:

e-mail:  info@svrumbeke.be

adres:  Wervikhovestraat 7 , 8800 Rumbeke

telefoon:  051/20.10.01

stamnummer:   5181

bloknummer:   2218

kleuren:  shirt: blauw / short: blauw / kousen: blauw

footpass 2sterren 80px     KBVB 80px     Panathlon 80px VoetbalVlaanderen 80px