Gepubliceerd: zaterdag 01 mei 2021

Tweelingbroers Desot gestart bij U6 KSV Rumbeke en nu zijn ze beloftevolle spelers bij KV Kortrijk. 

desot 600px

Ongeveer 12 jaar geleden kwamen op het Rumbeekse Sportpark twee broers zich aanmelden om eens te proeven van het voetbal. We hadden al vernomen van Michelline Deceuninck dat het echte deugnieten waren en dat we zeker de touwtjes strak mochten aanspannen bij deze broers. Tweelingbroers Jules (17) en Arthur Desot (17) maakten hun debuut bij KSV Rumbeke bij de U6.

Onze webmaster Kurt was in die tijd ook nog hulptrainer bij die leeftijd van de U6 en later bij de U8 , waardoor hij deze deugnieten in hun voetbalcarrière bleef volgen. Onlangs zag hij passeren op sociale media dat ze geslaagd waren om de stap te zetten naar de beloften bij de West-Vlaamse eerste klasser KV Kortrijk waar we met KSV Rumbeke intussen een samenwerking hebben ivm de techniekschool en etc… .

Dus een ideale gelegenheid voor een dubbelinterview met de deugnieten van het verleden die nu al de leeftijd van 17 jaar hebben bereikt. Je kon de tweelingbroers Arthur en Jules moeilijk uit elkaar houden, maar daarvoor hadden ze iets opmerkelijks op gevonden om ze uit elkaar te houden. Arthur vertelt wat het was. “Mijn broer Jules was diegene die een band aanhad rond zijn kousen voor het verschil, maar zelfs nu wordt er nog heel vaak gemist wie wie is.”

"Toen we met de ploeg naar Rangers gingen in Engeland."

Jullie eerste voetbalstappen waren bij de allerkleinsten (U6) van KSV Rumbeke waar jullie tot en met de U8 bij KSV Rumbeke hebben gespeeld. Waaronder laatste jaar waar ik zelf nog coach van jullie was. Hoe kijken jullie terug op die tijd?

Arthur: "Is inderdaad al een tijdje geleden maar toch onthoud ik nog een paar korte momenten van in Rumbeke, o.a. de eerste training met Rumbeke, hebben het zelfs nog op camera toen we moesten passen naar elkaar samen met Jules en Quinten die ook een mooie carrière op elite niveau heeft mogen meemaken. Toen we met de ploeg naar Rangers gingen in Engeland. Ik weet niet of jij je dat nog herinnert maar toen je een wissel maakte en mij in het veld bracht juist toen we in de aanval waren en ik scoorde, toch wel een moment die me is blijven hangen."

Jules: "Ja, het was een zeer leuke periode. Daar is het eigenlijk allemaal begonnen, onze eerste stappen op een voetbalveld. Als ik op heden nog eens passeer aan het veld van Rumbeke dan komen veel herinneringen naar boven. Het voelt een beetje aan als thuiskomen. We zijn daar begonnen in de u6 en dat was dan samen met onze beste vriend Quinten met wie we ook verder opgroeiden. Dus ons amuseren deden we zeker. Ik denk dat we na 1 jaar Rumbeke al een jaartje hoger mochten spelen en daar zaten dan ook jongens van dezelfde school. Ik herinner me ook nog de voetbalstages die ik meedeed met Rumbeke en onze reis naar Engeland met de boot om een wedstrijd te gaan spelen. Dat zijn allemaal herinneringen die me bijgebleven zijn."

Rangers Desot

"Het is altijd leuk om samen met je broer op het veld te staan, omdat je een heel sterke connectie hebt met elkaar."

Ik weet nog dat ik erop stond en ook jullie vader dat je samen moest spelen , er waren andere personen van die lichting (ouders e.a. …. ) die vonden dat jullie apart moest spelen. Dankzij mijn doorzetting in die tijd kon ik jullie samen houden in de ploeg. Jullie spelen op de dag van vandaag nog steeds aan elkaars zijde in dezelfde ploeg. Hoe beleven jullie dit samen naar de wedstrijden.

Arthur: "Ook wij vinden dat we samen in de ploeg voor veel gevaar konden en nog steeds kunnen zorgen. We apprecieerden dat ook dat een trainer dat ook eens inzag en daar op hamerde. Vind het de max om nog steeds met mijn broer samen op hoog niveau te kunnen spelen, als we samen aan de wedstrijd beginnen, geeft het mij een boost omdat hij perfect weet hoe hij mij moet bedienen, hij weet ook waar ik het gevaarlijkst ben. Iets wat sommige spelers niet altijd weten…"

Jules: "Het is altijd leuk om samen met je broer op het veld te staan, omdat je een heel sterke connectie hebt met elkaar. We kunnen elkaar blindelings vinden want ik weet wat mijn broers kwaliteiten zijn en ook omgekeerd, dat weet mijn papa ook omdat hij ons genoeg heeft samen zien spelen. Ik herinner me nog dat jij wel een echte fan was van ons en dat we veel vertrouwen kregen van je. Dat zorgde ook voor goede prestaties bij Rumbeke."

Vervolgens zijn jullie naar KSV Roeselare, Cercle Brugge en laatste etappe bij KV Kortrijk terecht gekomen dat is juist of niet. En altijd samen in dezelfde ploeg gespeeld?

Arthur: "Dat klopt inderdaad, we speelden van 2010-2011 bij KSV Roeselare, van 2011-2015 bij KSV Cercle Brugge en van 2015 tot nu op heden bij KV Kortrijk, zijn nu begonnen aan ons 12de jaar Elite. Tot nu toe al altijd samen gespeeld, maar we mogen al een paar jaar apart gaan ook, maar dat is nog niet nodig."

Jules: "Arthur en ik hebben constant in dezelfde ploeg gespeeld, maar niet altijd samen in de basis. In Roeselare in de U8 speelden we alles samen, ik herinner me nog dat we toen heel veel wedstrijden gewonnen hadden, ook tegen grote kleppers. Na 1 jaar Roeselare, toen dat het daar wat moeilijker liep, hadden we een aantal opties van ploegen waar we naartoe konden gaan (Kortrijk, Cercle, Waregem,…). We hebben toen besloten om samen naar Cercle te gaan met nog 2 ploegmaten. Mochten we elk een verschillende ploeg hebben, zou het te zot geweest zijn voor onze ouders om constant te voeren. Na 4 jaar Cercle vertrokken we naar KV Kortrijk omdat toen veel mensen Cercle verlieten wegens degradatie. Kortrijk legde heel wat andere accenten in de opleiding en dat heeft ons opnieuw heel veel nieuwe dingen bijgebracht."

"Hattrick op Seraing en 0-2 gaan winnen op de Bosuil in Antwerpen met 2 goals."

Welke positie spelen jullie bij KV Kortrijk?

Arthur: "Heb jaren flankspeler geweest, nu ben ik toch al 3-4 jaar spits (9) en dat bevalt me wel. Op het juiste moment er staan, een kans een goal, ben geen target spits, maar meer een voetballende spits. Ik als spits hou ervan om veel ballen te raken en doelgericht te zijn. Dit seizoen had ik 5 goals in 6 matchen. Een hattrick op Seraing en 0-2 gaan winnen op de Bosuil in Antwerpen met 2 goals. Jammer van Corona die het verdere seizoen belemmerde."

Jules: "Ik speel voornamelijk in het middenveld en het liefst op de 10 net achter de spitsen."

Hoe beleven jullie de ervaring bij KV Kortrijk en hoeveelste seizoen is het dat jullie bij KV Kortrijk spelen en volgend seizoen bij de beloften van KV Kortrijk heb ik vernomen of is het vanaf heden?

Arthur: "Dit is nu ons 6de seizoen bij KV Kortrijk en inderdaad volgend jaar naar de beloften dat klopt."

Jules: "We zijn begonnen in de U13 in Kortrijk, we zijn nu bezig met ons 6de seizoen. Dit seizoen speelden we in de u18 en volgend seizoen zijn het de beloften. Het seizoen is nog niet ten einde maar Arthur en ik zijn nu al aan het meetrainen met de beloften, wat echt super is."

Wat zijn jullie ambities in de toekomst, eerste elftal KV Kortrijk of bij een andere club. Misschien keren jullie ooit wel terug naar de club waar het allemaal is begonnen voor jullie KSV Rumbeke.

Arthur: "Ik leg de lat voor mezelf vrij hoog, op alle vlakken. Eerste elftal van KV Kortrijk is zeker iets wat ik wil bereiken, dat is waar mijn focus voor komende jaren ligt. Wie weet keren we nog terug naar KSVR, maar het is dan om kampioen te spelen 😉."

Jules: "Graag zou ik mijn debuut maken bij KV Kortrijk, ik zie wel wat de tijd brengt maar blijf hard werken."

 

"Zeer leuke ervaring want je speelde op het oefencomplex van de Rode Duivels."

Jullie hebben ook nog enkele wedstrijden bij het nationale elftal van jullie leeftijd gespeeld afgelopen jaren of niet, hoe was die ervaring en welke leeftijdscategorie was dat?

Arthur: "Ik ben inderdaad een 8-tal keer opgeroepen geweest. Heb ook een vriendenmatch met het nationale elftal mogen meepikken, jammer genoeg de interland tegen Tsjechië aan mij zien ontglippen. Die ervaring was top, het was een oefenmatch tegen het Lokeren dat nu failliet is, we wonnen 3-1 en had een assist. Dit is zeker iets dat ik in de toekomst nog eens wil meemaken."

Jules: "Ik heb 2 keer mogen gaan meetrainen met die selectie, maar dat was het ook. Het was wel een zeer leuke ervaring want je speelde op het oefencomplex van de Rode Duivels. Het was een selectie met de beste van je leeftijd en dat deed wel deugd dat je de brief in de brievenbus kreeg dat je erbij was."

Eerlijk gezegd ben ik jullie blijven volgen vanop afstand en ben ik fier dat mijn poulaintjes het super goed doen in hun voetbalcarrière en wie weet openen er wel grote deuren voor jullie in de toekomst. Wens jullie veel succes en zodra er terug wedstrijden zijn en jullie bij de beloften spelen van KV Kortrijk kom ik zeker en vast eens af.

Arthur: "Top om dit te horen, doet me deugd en geeft me nog meer motivatie om door te gaan. Bedankt en altijd welkom."

Jules: "Bedankt voor het leuke berichtje, hopelijk zien we elkaar dan wel eens."

We wensen de tweelingbroers Arthur en Jules Desot heel veel succes in hun verdere voetbalcarrière en wie weet nog wel eens op het Rumbeekse heiligkunstgras. Alvast dank voor de bereidwillige medewerking Arthur en Jules. Zo zie je maar dat ze hun eerste voetbalstappen op KSV Rumbeke nog niet zijn vergeten en nog steeds de club trouw blijven en diep in hun hart de blauw-witte kleuren nog stiekem zitten verdoken, waardoor ze de kansen kregen om bij ons te starten met hun geliefkoosde hobby.

Reportage : Kurt Maddens

Hoofdfoto : Sarah Recour

desot 2

Arthur Desot in het midden achteraan en Jules Desot rechts achteraan.

Crombez 500px   soliver 500px   bricx 500px   sportline 500px   Laconte 500px
                 
Stad Roeselare 500px   Van Parijs 500px   deforche 500px   ixina 500px   oostpark 500px
                 
Potragar 500px   seppesgranola 500px   bricx 500px   Stad Roeselare 500px   km 500px

hoofdbannersite 2019 2020 1100

SECRETARIAAT:

Secretaris - Gerechtigd Correspondent:

Filiep Cneut

gsm:  0496/63.14.52

e-mail:  filiep@svrumbeke.be

adres:  Kasteeldreef 4A , 8800 Roeselare

 Jeugdsecretariaat:

Ann Verdonck

gsm:  0472/92.09.16

e-mail jeugd:  jeugd@svrumbeke.be

WEBSITE:

Kurt Maddens

gsm:  0497/63.75.82

e-mail:  web@svrumbeke.be

website:  www.svrumbeke.be

logoembleemksvrokfull

TERREINEN & INFO:

e-mail:  info@svrumbeke.be

adres:  Wervikhovestraat 7 , 8800 Rumbeke

telefoon:  051/20.10.01

stamnummer:   5181

bloknummer:   2218

kleuren:  shirt: blauw / short: blauw / kousen: blauw

footpass 2sterren 80px     KBVB 80px     Panathlon 80px VoetbalVlaanderen 80px