Gepubliceerd: zaterdag 20 februari 2021

Robbie Caen heeft een hart voor voetbal en wielrennen.

Robbie Caen 1 600px

Momenteel is er nog niet veel te beleven ivm voetbalwedstrijden op het Rumbeekse Sportpark en ver daar buiten. Wegens Covid-19 kunnen we amper of geen wedstrijdverslagen publiceren op onze website, maar de redactie van de website blijft niet bij de pakken zitten en is steeds opzoek om artikels te sprokkelen voor de website.  We blijven de website voeden met nieuwtjes, weetjes en etc..... Zo zijn we bij één van onze vele jeugdspelertjes Robbie Caen (12) terecht gekomen.

Robbie speelt bij de U12 van KSV Rumbeke en is geboren in Roeselare. Samen met zijn mama Nele Degroote en papa Davy Caen (trainer KSVR-jeugd) woont Robbie in Oekene. Naast voetbal heeft hij ook nog een andere passie en dat is koersen. De nieuwe Wout Van Aert zal in de toekomst wellicht uit RSL komen. Want Wout Van Aert is zijn grote idool als wielrenner. Dus naast het voetbal kan je Robbie ook tegenkomen op een koersfiets.

Robbie 3Zijn grootste hoofddoel is wielrennen op de weg, want dat doet hij het liefst. Crossen doet hij alleen in de winter omdat op de weg dan te gevaarlijk is om te rijden. Maar hoe heeft Robbie die microbe voor het wielrennen te pakken gekregen? Robbie zal het met geuren en kleuren verwoorden.

  "Via mijn papa, die vroeger ook altijd aan competitiewielrennen deed, kreeg ik de microbe te pakken. Ook kijken we samen thuis naar vele wedstrijden op tv of gaan we ook soms gaan kijken als het niet zo ver is!"

De koersmicrobe heeft Robbie nog niet zo lang geleden te pakken gekregen, vanaf wanneer is de koersmicrobe echt tot bij jou geraakt? Doe je dit in clubverband of niet? 

"Ik kreeg in september 2019 mijn eerste koersfiets, vanaf dan sloeg de microbe helemaal over en volgde ik ook geregeld trainingsstages en opleidingen. Ik heb nog geen club, maar in mijn school, ZOOM-MSKA in Roeselare, volg ik optie wielrennen waar ik wekelijks een aantal uren wieleropleiding krijg. Ook van mijn papa krijg ik veel tips. Eens ik helemaal kies voor wielrennen gaan we wel kijken om bij een club te gaan."

"Kiezen is zeer moeilijk.., doe beiden nog zeer graag."

Je verteld hier dat je geregeld trainingsstages doet, afgelopen week zagen we een foto passeren op sociale media waar je in groep stond te luisteren naar de kersverse eindwinnaar van X2O-trofee en de Europese kampioen Eli Iserbyt. 

"Dit was een 3 daagse Cyclo crossstage door Cycling Vlaanderen in Brugge met o.a. Klaas Vantornout, waar ook Eli Yserbyt een dag tips kwam geven. Het was zeer leuk en leerde veel bij."

Robbie wist ons te vertellen dat hij geregeld samen met zijn papa Davy lange ritten rijdt. De langste rit dat Robbie heeft afgelegd was afgelopen zomer van zo'n 70 kilometer. "Dat was een uitgepijlde fietsroute richting heuvelland. Ik reed onlangs ook voor het eerst de Kemmelberg op, zeer lastig maar het lukte me!"  Kon Robbie ons nog mededelen.

IMG 4391 1

Blijf je voetbal nog als je eerste hobby doen of ga je voluit voor het wielrennen en zeg je het voetbal vaarwel?

"Dat is een moeilijke vraag, ik voetbal zeer graag, maar door de coronamaatregelen en omdat er geen wedstrijden meer zijn is het allemaal minder leuk geworden. Daardoor ben ik meer beginnen fietsen. Ik zal zien hoe het allemaal verloopt, het nadeel bij wielrennen is m’n lichaamsbouw momenteel. Ik ben nog veel kleiner dan m’n leeftijdsgenoten waardoor het moeilijk is om in de wielercompetitie mijn mannetje te kunnen staan. In mijn leeftijdscategorie is lichaamsbouw zeer bepalend. Bij voetbal speelt dat minder rol, daar kan je met techniek veel goedmaken als je klein en nog minder gespierd bent, bij wielrennen niet. Als ik moet koersen tegen renners van mijn grote ben ik bij de betere, maar als ik moet koersen tegen renners van mijn leeftijd is het een stuk moeilijker door mijn groeiachterstand…"

Wat als Robbie moet kiezen tussen voetbal of koersen?

"Ik doe het beiden graag nog zeer graag. Kiezen is zeer moeilijk.."

Afsluiten doen we met de vraag wie zijn favoriete renner en favoriete voetballer allertijden zijn.

"Favoriete renner: Wout Van Aert

Favoriete voetballer: Haland van Dortmund"

Dank U wel Robbie voor de tijd en we wensen je veel succes in het voetbal alsook in het wielrennen. 

 Robbie 1

Heb je ook leuke bezigheden die totaal niets met voetbal te maken hebben en het ons wil vertellen op de website van onze familiale vereniging KSV Rumbeke, stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een WhatsApp bericht naar 0497/63.75.82. Wie weet kom je dan ook op de website met jou verhaal. 

Reportage Kurt Maddens

Foto's Davy Caen (wielrennen) en Kurt Maddens (voetbal)

Robbie 2