Gepubliceerd: dinsdag 16 februari 2021

Trainingen van U15 tot U19 zijn terug hervat na lange periode inactiviteit.

zitjesdugouts hf kopie

Vanaf begin februari 2021 mochten de U15 tot U19 terug opnieuw beginnen trainen in bubbels per 10 spelers. Er ging eerst wat tijd voorbij om alles te organiseren om de trainingen voor te bereiden en de bubbels te vormen. De trainers hadden er alvast duidelijk zin in om terug te hervatten en natuurlijk ook de spelers snakken naar het spelletje. 

We konden Geert Muylle trainer van U17 , Dirk Laieb trainer van U15 en Kurt Boey van de U19 strikken voor een reactie hoe het ging op hun eerste training na bijna 4 maanden inactiviteit.

"Twas inderdaad terug plezant om opnieuw te starten. De spelers die kwamen opdagen hadden er zin in, maar je zag ook dat de fysieke toestand er wat op achteruit is gegaan. Voetbaltechnisch kon het ook stukken beter, maar wat wil je na bijna 4 maanden inactiviteit. Al bij al content dat we mogen trainen en mocht de competitie hervatten zullen we er klaar voor zijn."

Geert Muylle

Bij de U15 koos men massaal voor voetbal als favoriete hobby.

"De U15 koos massaal voetbal als favoriete hobby... slechts 5 spelertjes kozen een andere hobby boven ons geliefd voetbalspelletje wat natuurlijk hun goed recht is. Werk aan de winkel dus om iedereen in te delen in bubbels en alles in goeie banen te leiden. Zowel spelers als trainers stonde te popelen om er na deze lange voetballoze periode terug in te vliegen. Resultaat: eerste training op 04/02. Gezien de grote respons moest de maandag en donderdagtraining opgesplits worden om iedereen toe te laten 45 minuten te trainen. Kort maar krachtig! En het enthousiasme was er niet minder om! Op zaterdag wordt onder leiding van 4 trainers de volle 90 minuten getraind, alweer een voltreffer qua opkomst als qua beleving! De winterprik gooide vorige week roet in het eten. Na deze "rustweek" bleek dat we heel snel dingen vergeten als we ze niet blijven oefenen... dus "blijven trainen!!!" Momenteel kunnen we niet naar wedstrijden toewerken, maar we zijn al volop bezig aan het werken aan naar het volgend seizoen toe. Als de inzet en het enthousiasme even groot blijven, komt dit zeker goed."

Dirk Laieb

Ook de U19 van trainer Kurt Boey - eerste jaars U21 - mogen terug trainen in een bubbel van 10 spelers. Trainer Kurt Boey vindt het jammer dat enkel de 1ste jaars zijn die mogen trainen. 

"Vooral veel genoegdoening bij die gasten hé. Ze zijn super blij dat ze weer kunnen sjotten. We zijn net met 10 dus wel ok om leuke oefeningen te doen."

Kurt Boey