Gepubliceerd: maandag 01 februari 2021

Michael Vermeersch neemt afscheid van KSV Rumbeke.

Michael Vermeersch 520px

Zoals men al heeft vernomen in de voorbije dagen, blijft praktisch de volledige kern van het fanion elftal, maar er is één iemand die onze familiale club verlaat en dat is onze nummer “21” Michael Vermeersch. Hij was bij KSVR een graag geziene gast door iedereen van klein tot groot en van alle leeftijden was hij één van de vele lievelingsspelers bij KSVR.

Omwille van Covid-19 is de competitie opnieuw vroegtijdig volledig stopgezet. Als men geen afscheid op het veld kan geven dan maar via onze prachtige website. Michael speelde in totaal 8 jaar bij het fanion van KSV Rumbeke waar hij een tussenstop na 5 jaar KSVR ongeveer 3,5 jaar bij KE Wervik ging spelen om daarna terug te keren naar KSV Rumbeke waar hij nog eens 3 jaar zich volledig heeft gegeven. Iedereen heeft wel een hoogtepunt en een minpunt in zijn carrière bij een voetbalclub en dat heeft Michael ook.

“Mijn hoogtepunt was natuurlijk het kampioenschap, maar dan heb je natuurlijk ook direct mijn minpunt. Ik had graag met deze bende het laatste fluitsignaal horen en zien gebeuren.. Nu ja, het is zoals het is. Toch schrijven we een stukje Rumbeekse geschiedenis en zijn we toch wel een kampioene ploeg!!!”

IMG 3171

In Rumbeke ben ik letterlijk van onder de toog tot juist erboven gegroeid en vooral vele mensen dankbaar.

In de jaren dat je KSVR trouw bleef was je inzet praktisch altijd 100% en met een hart voor KSV Rumbeke. Je maakte regelmatig het mooie weer bij KSVR, maar wat was telkens je drijfveer om iedere keer voluit te gaan.

“Mijn drijfveer was het respect voor de club!! In Rumbeke ben ik letterlijk van onder de toog tot juist erboven gegroeid en vooral vele mensen dankbaar. Dankbaar om de vele foute beslissingen die ik nam toch de kans te krijgen te functioneren in een eerste elftal. Waar ik mezelf kon vinden op en naast het veld. Dat was vooral de eerste jaren van mij prille voetballoopbaan het geval. Door de mensen binnen de club en de toenmalige ploeg en vooral trainer Nigel Smith die altijd in mij bleven geloven ben ik nu nog altijd op een degelijk niveau aan het voetballen. Dat is mijn drijfveer voor de volle 100% de dankbaarheid !!!”

Natuurlijk is Covid-19 de dag van vandaag een deel van het gespreksonderwerp. Hoe kijkt mister Micky daarop terug.

“Covid is een gevoelig gegeven. En deze periode niet meer te voetballen is al even gevoelig. Maar kijk het is wat het is. We moeten verder! Het leven is geven en nemen en bij deze moeten we nu veel geven om straks veel meer terug te nemen. Dus uit al het negatieve probeer je toch iets positiefs te halen. Maar inderdaad hoe ik er mee om ga is vooral blijven bewegen. Zolang je beweegt blijf je stabiel.”

006A3665 1

Michael je neemt dus afscheid op het einde van dit seizoen 2020-2021 van KSV Rumbeke en je gaat andere oorden opzoeken bij de nieuwe fusieploeg van de buren genaamd “SK Roeselare-Daisel”. Resem supporters, sympathisanten, spelers, spelertjes gaan jou wel missen op het Rumbeekse Sportpark want je was een graag geziene gast op Rumbeke, die altijd met een lach voor de dag kwam. We genoten regelmatig van je kunsten op het veld , vooral wanneer je tegenstander voor de zot hield met je kunstjes.

“Inderdaad, het afscheid voor mij is dubbel. Altijd moeilijk een club verlaten waar je als kind groot geworden bent. Met een lach naar Rumbeke komen was geen moeite ik was er graag en zal er altijd graag blijven gaan! Altijd tof om de mensen binnen de club terug te zien. Het plezier in het spelletje kon je inderdaad zien in het spelletje. Mijn ploegmaten en staf ben ik ook zeer dankbaar. zonder deze mannen had ik het plezier niet op en naast het veld en konden de mensen die de club trouw zijn niet van een bepaalde show genieten. Bedankt aan de mensen die elke week aanwezig waren in goede slechte weekends.”

Uit het oog is niet uit het hart

De mensen van de kantine gaan alvast Michael niet rap vergeten en zullen telkens blij zijn als men Michael terug zien, als hij met zijn nieuwe ploeg op bezoek komt, maar Michael wil bij deze zijn excuses aanbieden wanneer hij het af en toe te laat maakte in de kantine.

“Bedankt aan de mensen van de kantine (Gina, Gio, Cecile, Michelline) waar we dikwijls de boel afbraken of wanneer het de donderdag 3 u ‘s nachts werd. Bij deze mijn of moet ik zeggen onze oprechte excuses. Bedankt voor deze leuke tijd jullie zijn van goud waard!!”

006A4045 1

Met z’n allen kijken we uit naar het nieuwe seizoen 2021-2022, hopelijk een seizoen zonder al dat coronagedoe. Volgend jaar zijn we tegenstander van elkaar en kom je op bezoek met “SK Roeselare-Daisel” bij ons en omgekeerd.

“Natuurlijk kijk ik ook uit naar volgend seizoen waar ik voor SK Roeselare-Daisel koos. Volgens mij is het een mooi project en kan ik ambitieus toeleven naar volgend voetbalseizoen. Hopelijk doen we mee voor de prijzen en kan ik terug een kampioene feest mee maken.”

In naam van gans KSV Rumbeke wensen we jou veel succes in je verdere voetbalcarrière. En Micky heeft nog een boodschap voor de jeugdspelertjes van KSVR.

Bedankt KSV Rumbeke voor de vele mooie momenten!!

Voor de KSVR jeugdspelers! Blijven voetballen het helpt je leven creëren!!

Merci Groetjes Micky !!! #21

IMG 9741 kopie

IMG 9724 kopie

Reportage en foto’s: Kurt Maddens