Gepubliceerd: woensdag 06 januari 2021

Vandalen vernielen terrein 3, maar intussen al opgepakt !!!

terrein 3 beschadigd 600px

De redactie van de website vernam vandaag, woensdag 6 januari 2021 via de media dat terrein 3 werd beschadigd door vandalen. De vandalen zouden met een voertuig gedrift hebben op terrein 3 en omliggende veldjes. Hieronder vernam de redactie van de website van KSV Rumbeke het volgende in de media.

Daders van beschadigde voetbalterreinen KSV Rumbeke gevat

Het bestuur van voetbalclub KSV Rumbeke legde klacht neer tegen onbekenden bij de politiezone Riho wegens vandalisme aan hun derde terrein en het duiveltjesveld afgelopen weekend. De daders, een minderjarige en een meerderjarige, konden intussen opgepakt worden.

In de nacht van zaterdag 2 januari op zondag 3 januari geraakte een wagen, die vermoedelijk op de videobeelden staat van de nabij gelegen tennisclub, tot op het natuurgrasveld van SV Rumbeke. Daarbij croste de dader met zijn voertuig rond op het veld met als gevolg diepe gleuven in de grasmat. Het waren de twee terreinverzorgers die de ontdekking deden.

“We zullen met enkele bestuursleden nog eens de schade opmeten aan het veld”, aldus ondervoorzitter Bart Wenes. “Sowieso zullen we door klacht neer te leggen, proberen de kosten voor het herstel op de dader te verhalen. Bij ons weten is dit de eerste keer dat dit hier gebeurt.”

Daders gevat

Dankzij een doorgedreven onderzoek en de perfecte samenwerking met tennisclub TC Rumbeke kon de politie nu al vlug een meerderjarige en een minderjarige dader identificeren. Beiden wonen in Roeselare en werden met hun daden geconfronteerd. De nodige processen-verbaal zijn opgesteld. De vandalen zullen zich voor Vrouwe Justitia dienen te verantwoorden. 

(bron: weekbode/KW)