Gepubliceerd: vrijdag 01 januari 2021

KSV Rumbeke is de enige vorm van uitzondering in de vrije tijd van Bart Wenes.

Bart Wenes 600px

Het jaar 2020 hebben we met z'n allen vaarwel gezegd. 2021 is net aangebroken en we zijn hier al met een nieuw artikel. Eind december 2020 konden we iemand strikken die altijd druk bezet is, ieder dag van het jaar, maar voor de website van KSV Rumbeke maakte hij graag even tijd vrij.

Je zal hem zeker en vast al gespot hebben in de regionale kranten en soms loop je hem ook tegen het lijf in de Rumbeekse Arena wanneer het fanion elftal zijn thuiswedstrijden afwerkt. Maak kennis met Bart Wenes, ondervoorzitter en PR-man van onze fantastische familiale voetbalvereniging KSV Rumbeke.

“Ondanks ik graag in Rumbeke vertoef, vooral op en naast het voetbalveld, ben ik niet van die gemeente afkomstig, maar wel van het Meiboomkwartier. Mijn vader - intussen 93 jaar - woont nog alleen in het ouderlijk huis. Na mijn studie in de VMS studeerde ik voor maatschappelijk werker. Een job die ik bijzonder graag uitoefende bij de sociale dienst van de CM in Roeselare. Begin 2000 engageerde ik me ook in de plaatselijke politiek, een niveau dat het dichtst bij de burger staat en waar men effectief en heel concreet iets kan betekenen voor de stad en zijn inwoners. In 2016 kreeg mijn beroepsloopbaan een andere wending: ik stopte in de CM na precies 30 jaar en werd full-time politicus als Schepen in deze stad. Vooral Zorg en Welzijn zijn mijn ‘ dada’s ‘ : ik mag voorzitter zijn van het OCMW (het Welzijnshuis) en het recent opgericht zorgbedrijf Motena (samen meer dan 1.000 medewerkers) en ondervoorzitter van AZ Delta met 4.000 medewerkers en 380 artsen. Met Motena beheren we o.a. vier woon-zorgcentra in onze stad en het is open deur intrappen als ik zeg dat het dit jaar, en nog steeds !, alle hens aan dek is, evenals in ons ziekenhuis waar we o.a. tgv corona de opening van de nieuwe campus in Rumbeke hebben moeten uitstellen.”

Blijft er eigenlijk nog veel vrije tijd over en hoe ben je in KSV Rumbeke verzeild geraakt?

“Er blijft niet veel tijd over voor ontspanning, maar KSV Rumbeke vormt hier een uitzondering op. Ik ben reeds een 12-tal jaren bestuurslid: gestart met een degradatie naar 2e prov, maar direct gevolgd door een promotie. Voorheen was ik 25 jaar voetbalscheidsrechter t.e.m. eerste provinciale. Dit was een schitterende hobby, en ik kon nadien van het voetbal moeilijk afscheid nemen, al zeker niet van een kantine 😊 . Ouwe-getrouwen Filiep Cneut en Gio Six polsten mij of ik interesse had om bestuurder te worden, iets waarvan zij nog steeds veel spijt van hebben 😊😊 . “

Bart heeft er echt geen spijt van om als bestuurder te functioneren van KSV Rumbeke. Maar wat vind hij zelf van KSV Rumbeke in zijn totaliteit.

“KSV Rumbeke is een sterk uitgebalanceerde club met een uitgesproken familiaal karakter. Een correcte en nuchtere club, met een werking gestoeld op vele vrijwilligers, een vereniging met een sterke jeugdwerking, een fijne entourage en een professionele website !” Wist Bart ons te vertellen.

Bart Wenes heeft ook een favoriete speler en dat is Eden Hazard. Bart zijn favoriete club is KSV Rumbeke, maar hij had een boontje voor KSV Roeselare……

Thuiswedstrijden van de eerste ploeg staan steeds met stip genoteerd

“Vele vrije avonden heb ik dus niet, maar de thuiswedstrijden van de eerste ploeg staan steeds met stip genoteerd. Jammer dat ik de andere ploegen niet van nabij kan volgen. Bij een voetbaldiner komt mijn partner Carine Coussée mee, samen wonen we in de Abeelstraat en hebben elk twee volwassen zonen, maar geen van hen heeft de voetbalmicrobe te pakken.”

Hoe kijk je terug op 2020 en wat denk je voor het afwerken van dit seizoen in coronatijden?

“Ik hoop dat we binnenkort de draad weer kunnen opnemen, het einde van de corona-tunnel is wel in zicht, maar we zijn er toch nog niet. Ik vrees echter dat een heropstart in februari onhaalbaar wordt en dat het seizoen 2020-2021 zal geannuleerd worden. 2020 toonde ons ook hoe belangrijk mensen voor elkaar kunnen zijn, hoe we nood hebben aan sociale interactie en voetbal is daar een mooi exponent van.”

Wat wens je onze trouwe website bezoekers, spelers, bestuursleden, sponsors, supporters, sympathisanten,.. voor het nieuwe jaar 2021.

" ‘Goede gezondheid’ wensen we mekaar ieder jaar- misschien wat té vluchtig- toe maar nu is het, meer dan ooit, op zijn plaats; ik wens het iedereen van onze blauw-witte familie oprecht en van harte toe !"

Reportage en foto Kurt Maddens

Crombez 500px   soliver 500px   bricx 500px   sportline 500px   Laconte 500px
                 
Stad Roeselare 500px   Van Parijs 500px   deforche 500px   ixina 500px   oostpark 500px
                 
Potragar 500px   seppesgranola 500px   bricx 500px   Stad Roeselare 500px   km 500px

hoofdbannersite 2019 2020 1100

SECRETARIAAT:

Secretaris - Gerechtigd Correspondent:

Filiep Cneut

gsm:  0496/63.14.52

e-mail:  filiep@svrumbeke.be

adres:  Kasteeldreef 4A , 8800 Roeselare

 Jeugdsecretariaat:

Ann Verdonck

gsm:  0472/92.09.16

e-mail jeugd:  jeugd@svrumbeke.be

WEBSITE:

Kurt Maddens

gsm:  0497/63.75.82

e-mail:  web@svrumbeke.be

website:  www.svrumbeke.be

logoembleemksvrokfull

TERREINEN & INFO:

e-mail:  info@svrumbeke.be

adres:  Wervikhovestraat 7 , 8800 Rumbeke

telefoon:  051/20.10.01

stamnummer:   5181

bloknummer:   2218

kleuren:  shirt: blauw / short: blauw / kousen: blauw

footpass 2sterren 80px     KBVB 80px     Panathlon 80px VoetbalVlaanderen 80px