Gepubliceerd: woensdag 30 december 2020

Vijf spelers en één speelster aan het woord om 2020 vaarwel te zeggen !!!

Tribune 1 kopie

Voor het einde van het jaar laten we nog enkele ervaren spelers/speelster aan het woord op de website. De redactie kon ze enkele vragen voorschotelen. Deze ervaren spelers en speelster zijn niet zomaar uitgekozen. Ze zijn tevens de kapitein van hun fantastische ploeg.

Dit zijn niemand minder dan Giovani Callewaert (GR Berry), Nelis Sabbe (GR Danny), Simon Maertens (U21), Niels Deleye (prov. beloften), Lize Devos (Fanion elftal Dames) en Bjorn Sucaet (Fanion elftal heren). Wat zijn hun ambities in hun verdere voetbalcarrière, wat is hun eigen motivatie,….. je komt het hieronder allemaal te weten.

Jullie zijn kapitein van jullie ploeg, hoe ervaar je het contact met de trainer tijdens het seizoen?

Bjorn: “Het contact verloopt heel goed. We hebben een constructieve trainer die open staat voor communicatie vanuit de spelersgroep en zelf heb ik ook een goede relatie met de trainer. De trainer bespreekt ook ploeg gerelateerde zaken (bv. trainingsuren, schema voorbereiding) met mij. Deze zaken geef ik door aan de spelers via onze whatsapp groep. “

Niels: “Door dat ik met de trainer naar de voetbal komt wordt er in de auto vaak eens de opstelling van de match overlopen en geven we ook aan hoe we over een bepaalde match dachten en wat de positieve en de negatieve elementen waren in de match.”

Lize: “Voor mij was het in het begin wat moeilijker, Jery is sinds dit seizoen onze nieuwe trainer. Iedereen moest hem dus nog leren kennen. Maar de communicatie op en naast het veld verloopt goed. De meisjes zijn op sociale media wel meer actief en de trainer iets minder.”

Simon: “Er is niet meteen zo’n groot verschil. Als kapitein heb ik wel de taak om de opwarming voor een wedstrijd mee te voorzien dus dan is er vaak wel interactie tussen de trainer en mezelf. Een regeling voor materiaal/kleedkamer en hapjes op donderdag werden samen opgesteld. De trainer (Kurt Boey) rekent er wel op om soms enkele instructies ook op het veld door te geven aan de ploeggenoten. Op training is iedereen gelijk voor de wet en moet iedereen evenveel lopen (toch jammer 😉 )

Nelis: “Danny en ik kennen elkaar heel goed, hij is al meer dan 10 jaar mijn trainer. Het contact tussen ons is ideaal, we weten wat we aan elkaar hebben.”

Giovani: “Er word veel onderling gepraat voor en tijdens de match. Hoe we een ploeg kunnen opvangen of hoe we het spel kunnen maken..”

Wat is jullie persoonlijke motivatie om de groep samen te houden?

Bjorn: “Vooral de vriendschap. Ik speel nu al heel wat jaren in Rumbeke en de laatste 4 jaar is het ook een hechte bende. In deze periode zijn er ook maar weinig spelers vertrokken, wat toont hoe sterk we aan elkaar hangen. Daarnaast is het ook leuk dat we de laatste jaren goed presteren. “

Niels: “De sfeer in de groep zorgt er voor dat ik altijd met plezier naar de voetbal kom. Waardoor her dan ook makkelijk is het makkelijk om me voor de ploeg in te zetten.”

Lize: “Ik vind het vooral belangrijk dat er heel erg open gecommuniceerd wordt. Als er problemen zijn heb ik liever dat het uitgepraat wordt. Soms is het nodig om eens een deftig gesprek te houden. Maar we zijn een sterke groep en hangen heel goed samen. Na de wedstrijd gaan we vaak nog samen weg, dat versterkt ook het groepsgevoel. “

Simon: “We spelen jammer genoeg niet voor het grote geld, maar het plezier haal ik vaak ook na wedstrijden of na een training. Het is belangrijk de sfeer leuk te houden en met iedereen overeen te komen. Sowieso kan ik na dit seizoen nog slechts 1 jaar bij de U21 spelen dus ik probeer er wel alles uit te halen.”

Nelis: “Het belangrijkste vind ik de sfeer tussen de spelers, op dit niveau is dat het allerbelangrijkste. Ook na de trainingen en de wedstrijden wordt er al eens een nabespreking gehouden in de kantine.”

Giovani: “Toffe bende die met momenten mooi voetbal kan brengen en waar je na de inspanningen een gezellige en leutige ontspanning mee hebt....”

KSV Rumbeke is bij deze spelers en speelster al jaren hun tweede thuis naast hun eigen huisje en tuintje, maar wat vinden ze eigenlijk mooi aan onze club.

Bjorn: “Rumbeke is een prachtige, correcte club waar ik mij altijd thuis heb gevoeld. Ik speel er nu al 8 jaar, dus ik denk dat het wel duidelijk is dat ik er graag ben. Ik ken ondertussen bijna iedereen en al deze mensen hebben ook een hart voor de club. Dat maakt deze club ook zo groots. Chapeau ook aan iedereen die zich inzet voor de club. We hebben nu ook een topcomplex wat het aangenaam maakt om er te spelen en te trainen. Ook de feestjes naast de thuismatchen zijn altijd top. Hopelijk komen deze snel terug. “

Niels: “Het mooie is dat er een goeie band is tussen iedereen in de kantine en de spelers en staf. Ook sportief zit het in rumbeke goed want ik denk dat iedereen moeite wilt doen om te presteren.”

Lize: “Het is nu het derde seizoen dat wij bij Rumbeke aangesloten zijn met onze damesploeg. Het gaat niet alleen om voetbal maar ook om de sfeer naast het veld. We hebben (voor coronatijden) al vaak mee de kantine helpen afsluiten na een match van de heren op zaterdag. We krijgen ook de nodige aandacht en het is fijn om te weten dat er ook interesse is voor onze damesploeg. Dat doet deugd.”

Simon: “Ik vind KSV Rumbeke een echte familieclub. Iedereen kent er elkaar en je merkt ook die aangename sfeer op de tribune of in de kantine. Alles verloopt vlekkeloos binnen de club. Het kunstgrasveld is natuurlijk ook nog een bijkomend pluspunt.”

Nelis: “De gezelligheid”

Giovani: “Dat de jeugd hun kans krijgt bij de eerste ploeg.”

Sociale media en etc…. is niet meer weg te denken de dag van vandaag, maar wat vinden ze eigenlijk van onze clubwebsite?

Bjorn: “Als ik het vergelijk met websites van andere ploegen dan steekt onze website er met kop en schouders bovenuit. Er wordt veel werk in gestoken en ik merk dit ook. De site is heel actueel en je vindt er alle informatie.”

Niels: “Top deze is zeer goed uitgewerkt waardoor je direct ook de info vindt die je nodig hebt.”

Lize: “Die zit heel goed in elkaar. Alles is zeer overzichtelijk en je vind er van elke ploeg iets terug.”

Simon: “De website behoort echt tot de top in de regio. Ik besef dat Kurt Maddens hier enorm veel tijd insteekt. Je vindt er alles op terug. Van uitslagen en foto’s tot sponsoring en leuke verslagen. De lay-out is ook zeer verzorgd en het is overzichtelijk opgebouwd.”

Nelis: “Overzichtelijke website, met alle nodige informatie op.”

Giovani: “goed en verzorgd. je ziet dat er werk in gestoken word “

In deze moeilijke periode is het iets wat koffiedik kijken, maar we hebben toch gepolst als ze nog ambities hebben in hun voetbalcarrière.

Bjorn: “Ik ben ondertussen al wat op leeftijd en begin al aan mijn voetbalpensioen te denken 😊. Daarnaast zou ik graag nog wat wedstrijden spelen dit seizoen. De eerste wedstrijden heb ik jammer genoeg moeten missen door een blessure. Ik hoop dat ik in schoonheid het seizoen kan eindigen. Met de aangepaste competitieformule staan we ook niet waar we gehoopt hadden, dus ik hoop dat we in de resterende matchen nog kunnen opschuiven in het klassement. “

Niels: “Om nog veel te leren en en ook eerste keeper te worden.”

Lize: “Mijn ambities? Ik heb hier een zalige vriendengroep. Ik hoop dat we nog enkele jaren samen kunnen spelen en dat we vooral nog veel plezier mogen beleven. En wie weet nog eens kampioen mogen spelen!”

Simon: “Ik kwam al snel tot het besef dat ik het nooit ver ging schoppen met voetbal. Ik zit nu zeker op mijn plaats en probeer nog lang te genieten van het spelletje. Achter de schermen liggen mijn ambities wel wat hoger. Ik volg momenteel de opleiding sportmanagement dus zou ik op die manier wel wat willen betekenen in de sportwereld.”

Nelis: “Nog eens kampioen spelen zoals vorig jaar met de gewestelijke reserven.”

Giovani: “zo lang mogelijk te spelen zonder al te veel zware blessures en nog eens kampioen te mogen spelen met deze groep. Dat zou nog vonken geven...”

Iedereen weet dat het jaar 2020 een heel raar jaar was, vorig seizoen werd er abrupt een einde aangemaakt door Miss corona. Dit seizoen loopt ook niet hoe we het echt willen. Maar toch hebben we gepolst naar hun mindere en goede momenten in 2020.

Bjorn: “Op voetbalvlak is 2020 wat een jaar in mineur geweest. We zijn wel kampioen geworden in 2e provinciale, maar hebben de titel niet kunnen vieren. De tweede helft van het jaar was ik geblesseerd, waardoor ik maar 10 min heb kunnen spelen tijdens de laatste match tegen Wielsbeke. Ook was onze start wat minder goed dan ik verwacht had. Op persoonlijk vlak was het dan iets beter. Ik ben op 16 september papa geworden van mijn tweede kindje, Henri. “

Niels: “Het vorig voetbal seizoen was voor velen een jaar van gewend komen aan het spel van de beloften want toen zaten we met toch een van de jongste ploegen in de reeks. En dit jaar heb ik tijdens het voetbal het gevoel dat de groep zeer goed is zowel op als naast het veld, tijdens iedere match voel je ook dat iedereen zich volledig in de strijd wilt smijten voor de winst met als uitkomst dat we momenteel alleen aan kop staan van het klassement.”

Lize: “Het hoogtepunt van het jaar was kampioen kunnen spelen! Wat een prachtig moment. Door corona is de communicatie niet altijd even goed verlopen dit seizoen. Dit heeft wel wat teweeggebracht op de ploeg. Maar we waren terug goed gestart bij het begin van het nieuwe seizoen.”

Simon: “We begonnen niet zo goed aan de competitie met 1/6. We konden ons daarna meteen herpakken en 3 overwinningen na elkaar boeken. Het is jammer dat corona weer maar eens roet in het eten moest gooien en we nu dus allemaal netjes thuis zitten. We houden onze conditie wat op peil door af en toe te gaan lopen en een ritje op de koersfiets."

Nelis: “Ondanks het vroegtijdig stopzetten van de competitie zijn we er toch in geslaagd om kampioen te spelen. Heel spijtig dat we dit niet op het veld konden vieren.”

Giovani: “We waren goed gestart met onze ploeg. Je zag dat iedereen er zin in had. Bij het stopzetten stonden we op de tweede plaats. De laatste match tegen de ruiter was een slagveld voor onze ploeg. Enkele hebben deze match vroeger moeten stoppen door blessures en konden bij de vele andere geblesseerden gaan staan langs de zijlijn.”

We zijn nu op het einde van het jaar en het nieuwe jaar 2021 staat voor de deur, wat wensen jullie onze supporters, spelers, leden ouders, sponsors, sympathisanten toe in het nieuwe jaar.

Bjorn: “Uiteraard wil ik iedereen een beter 2021 wensen, waarbij we elkaar terug kunnen vastpakken, een hand geven, samen voetballen en veel feestjes vieren met onze overwinningen.”

Niels: “Ik wens iedereen om te beginnen fijne feestdagen, en ook dat we hopelijk mogen uitkijken naar een beter jaar voor de voetbal en de algemene gezondheid.”

Lize: “Ik hoop dat 2021 een veel mooier jaar mag worden. Dat we terug samen een pintje mogen drinken aan den toog. Ik wens iedereen een heel gelukkig nieuw jaar toe en dat vooral iedereen gezond mag blijven.. “

Simon: “Sowieso is een goede gezondheid het komende jaar zeer belangrijk. Ik hoop op een goede werking van het vaccin. Sportief wens ik iedereen weer voetbalvreugde toe en terug die warme sfeer in het sportpark. En natuurlijk voor de meeste spelers van mijn leeftijd: goede examens.”

Nelis: “Volhouden, alles komt goed!”

Giovani: “een gezond en gelukkig 2021 zonder al te veel blessureleed”

Reportage en foto Kurt Maddens