Gepubliceerd: dinsdag 29 december 2020

Vier jeugdige gasten van U15 en U17 met een hart voor KSV Rumbeke.

IMG 3413 kopie

Voor het einde van het jaar laten we eens enkele jeugdige gasten van de U15 en U17 aan het woord op de website. De redactie kon ze enkele vragen voorschotelen. Deze jonge jeugdige gasten zijn niet zomaar uitgekozen. Ze zijn tevens de kapitein van hun ploeg.

Voor de U15 zijn het Joppe Desaranno (trainer Lorenzo) en Daan De Windt (trainer Dirk), voor de U17 is het Seppe Uyttendaele (trainer Geert) en Nemo Patoor (trainer Krist). Wat zijn hun ambities in hun verdere voetbalcarrière, hoe proberen ze hun medespelers te motiveren,….. komt het hieronder allemaal te weten.

Jullie zijn kapitein van jullie ploeg, hoe motiveer je medespelers voor, tijdens en na de wedstrijd?

Joppe: “Altijd de goede punten zoeken na de wedstrijd, voor de wedstrijd ze toe te spreken en tijdens de wedstrijd zorgen dat ze hun kop niet laten zakken na een slechte actie.”

Daan: “Door altijd positief te blijven wat er ook gebeurt.”

Seppe: “Door aan te moedigen en als wij verliezen blijven motiveren dat het zal lukken.”

Nemo: “Aangezien onze ploeg uit 13 beste vrienden bestaat is voor ons de beste motivatie continu werken voor elkaar en voor de ploeg.”

Bij aanvang van de wedstrijd is er iedere keer de tos, bij winst van de tos is er overleg op voorhand met de trainer of met de keeper.

Joppe: “Ik probeer altijd de laatste 20 minuten van de wedstrijd de bal te hebben, dus ik kies dan de kanten, dan kijk ik waar de zon zit en zorg ik dat we de tweede helft niet de zon in onze ogen hebben.

Daan: “Ik kies altijd de kant waar dat we wind mee hebben” natuurlijk Daan De Windt , met de "wind" mee.

Seppe: “Ik heb eigenlijk geen strategie, das bij mij te zien op het moment zelf.”

Nemo: “Ik bespreek dit met onze keeper (Lenny) wat hij het liefst heeft.

Deze jongelui zitten al een tijdje bij onze familiale club KSV Rumbeke, maar wat vinden ze eigenlijk mooi aan onze club.

Joppe: “Dat ze investeren in de jeugd.”

Daan: “Dat KSV Rumbeke niet alleen kijkt naar de eerste ploeg, maar ook veel tijd in de jeugd steekt.”

Seppe: “De kleuren en de teamspirit.”

Nemo: “Binnen onze club is er een familiaal gevoel en daarbuiten ook, de voetbalstages elk jaar zijn steeds top en de trainingen en matchen zijn altijd zeer leuk. Ook de werking van de jeugd groeit steeds beter dankzij de trainers en de motivatie die ze geven aan de jeugdspelers om steeds het beste van zichzelf te geven.”

De jonge garde is ook actief op sociale media en etc…. , maar wat vinden ze eigenlijk van onze clubwebsite?

Joppe: “Ik vind het een goed idee, omdat je er soms wedstrijdverslagen kan op lezen.”

Daan: “Ik vind het een goede website, maar persoonlijk zou ik er nog meer wedstrijdverslagen in steken.”

Seppe: “Duidelijk”

Nemo: “De website van de club verdient een dikke 10/10, deze is top, mooi gestructureerd en altijd up-to-date.”

In deze moeilijke periode kijken ze toch positief in de toekomst , zo konden we eens polsen wat hun ambities zijn op voetbalvlak in hun nabije toekomst.

Joppe: “Als je voetbalt hoop je altijd om in de Pro League te spelen of hoger, maar ik zou sowieso al blij zijn als ik in de eerste ploeg van Rumbeke zou spelen en misschien een ploegje zou mogen trainen.”

Daan: “Om zo ver mogelijk te geraken en om vooral heel veel plezier te maken.”

Seppe: “Ooit bij de eerste ploeg te kunnen spelen.”

Nemo: “Mijn ambities op voetbalvlak lopen ten einde, aangezien ik volgend jaar leider wordt in KSA Rumbeke. Wel zitten we met plannen een eigen Café voetbalploeg op te starten.”

Voor drie van de vier spelers is Club Brugge hun favoriete Belgische club en ééntje is KAA Gent zijn favoriete club in België, wie het is moeten we waarschijnlijk niet zeggen, nietwaar Nemo. Als favoriete buitenlandse clubs loopt het totaal verschillend daar vinden we o.a. Bayern München, Paris Saint-Germain, Dortmund,….

Kevin De Bruyne is de populairste Belgische speler gevolgd door Charles De Ketelaere, voor de favoriete buitenlands speler loopt het hier ook volledig uit één. Neymar Jr. , Ronaldo, Luka Modric, Messi zijn hun favorieten.

Iedereen weet dat het jaar 2020 een heel raar jaar was, vorig seizoen werd er abrupt een einde aangemaakt door miss corona. Dit seizoen loopt ook niet hoe we het echt willen. Maar toch polsten we naar hun mindere en goede momenten in 2020.

Joppe: “ Dat we ongeslagen waren voor dat het seizoen werd stopgezet. Het mindere moment denk ik toch dat we tegen Ingelmunster gelijk speelden. Die wedstrijd konden we winnen.”

Daan: “ We hadden soms eens een minder goede wedstrijd, maar de goede punten zijn dat we deze mindere wedstrijden de week erna proberen recht te zetten door een goede wedstrijd te spelen. "

Seppe: “Jammer dat we het seizoen niet konden afwerken.”

Nemo: “Dieptepunt dit seizoen was voor mij onze eerste match die we verloren van Kortrijk, daarna volgden alleen maar week na week hoogtepunten. Enkel overwinningen, hoogtepunten waren de matchen tegen Kachtem 2-0 achterstand ombuigen naar een 2-3 winst en de laatste match tegen Kortrijk waarin we hen na een fel bevochten match naar huis stuurden met 0 punten en zo op gelijke hoogte kwamen en zo eerste stonden in het klassement.”

We zijn nu op het einde van het jaar en het nieuwe jaar 2021 staat voor de deur, wat wensen jullie onze supporters, spelers, leden ouders, sponsors, sympathisanten toe in het nieuwe jaar.

Joppe: “Ik hoop dat iedereen een fijn 2021 gaat hebben met veel voetbal en geen corona.”

Daan: “Een gezond, veilig, actief en sportief 2021.”

Seppe: “Gelukkig nieuwjaar”

Nemo: “Ik wens iedereen een goede gezondheid en hopelijk veel beter 2021.”

Eerstdaags volgt er nog ongeveer het zelfde als hierboven, maar dan van het fanion heren en dames, prov. beloften, gew. reserven en U21.

Reportage Kurt Maddens