Gepubliceerd: donderdag 24 december 2020

Voorzitter Stefaan is fier op zijn schitterend team en club KSV Rumbeke.

vz stefaan 600px

In deze rustige voetballoze voetbalperiode wegens covid-19 is er momenteel niet veel nieuws te rapen op het Rumbeekse Sportpark, geen wedstrijdverslagen geen toernooiverslagen, maar niet getreurd af en toe kunnen we toch iets publiceren op onze website. Deze keer een man die het liefst op de achtergrond bezig is met KSVR, maar o zo belangrijk voor de club is. Hij staat zelf niet echt graag in the picture, maar voor die ene keer voor de website maakt hij graag een uitzondering, maak kennis met onze sympathieke voorzitter Stefaan Bouckaert.

De redactie van de website kon onze voorzitter enkele vragen voorschotelen ivm zijn relatie met KSV Rumbeke. Velen weten het misschien niet maar onze voorzitter heeft zelf in zijn jeugdige jaren de voetbalschoenen en de kleuren van KSV Rumbeke (blauw en wit) aangetrokken.

“Ik ben beginnen voetballen bij KSV Rumbeke vanaf wat toen nog de preminiemen noemde (leeftijd 7 à 8 jaar) op het terrein aan Onze Kinderen. Daarna alle (jeugd)reeksen doorlopen tot en met de ‘reserven’. Af en toe eens van het eerste elftal geproefd. Ik ben gestopt met voetballen in het jaar 1997. Ik heb dus ongeveer 19 jaar zelf actief gevoetbald. Stuk voor stuk fantastische jaren met veel leute en plezier en enkele kampioenenfeestjes. Ook veel vrienden aan over gehouden.”

Soliver de firma dat Stefaan zijn grootouders hebben opgericht destijds is al lange tijd hoofdsponsor van KSV Rumbeke. “Het moet ongeveer 30 jaar geleden zijn ondertussen dat Soliver hoofdsponsor werd, mijn ouders hebben beiden nog deel uitgemaakt van het bestuur, maar niet als voorzitter.”  Wist Stefaan ons te vertellen.

Je hebt de fakkel als voorzitterschap van KSVR overgenomen van Raf Fieuw, wat was jouw drijfveer en ambitie om deze fakkel over te nemen van Raf en in welk jaar was dat ongeveer?

“Raf Fieuw was inderdaad mijn voorganger. Hij is ermee gestopt in het begin van het seizoen 2007-2008. Op dat moment was ik ondervoorzitter. Aangezien er in het bestuur niet echt een kandidaat was om over te nemen, keek iedereen naar de ondervoorzitter. Ik was toen 36 en vond mezelf eigenlijk nog te jong om het voorzitterschap al op mij te nemen. uiteindelijk stemde ik toe om dit tijdelijk als voorzitter-ad-interim te doen. Intussen zijn we 13 jaar verder… :-) . Je doet het uiteraard voor het voetbal zelf, maar eveneens ook voor de ganse beleving rond het voetbalgebeuren.”

Wat is je ambitie als voorzitter voor KSV Rumbeke ieder seizoen?

“De ambitie is en blijft om een gezellige en correcte familiale vereniging te zijn op het niveau van 1ste provinciale en om iedere week en weekend heel veel jeugdspelertjes het nodige voetbalplezier te laten beleven in een comfortabele infrastructuur. Daar werd de voorbije jaren hard aan gewerkt.”

“Winst beker van W.-Vl. en twee maal kampioen zijn de hoogtepunten in mijn voorzitterschap.”

In de club zijn er ook goede en slechte jaren dat we kunnen noteren, wat was er voor jou de mindere momenten in je voorzitterschap en welke zijn je hoogte punten als voorzitter bij KSV Rumbeke?

“Alles gaat mee met de sportieve resultaten uiteraard. Tijdens mijn periode als voorzitter zijn we twee maal gedegradeerd naar tweede provinciale, wat uiteraard de mindere momenten waren. Daarnaast zijn we erin geslaagd ook twee maal kampioen te spelen, wat dan weer hoogtepunten vormen. Ook het winnen van de Beker van West-Vlaanderen in het seizoen 2014-2015 blijft een speciale belevenis. Maar ook het uitbouwen van de structuur en de infrastructuur vind ik even belangrijk. Daarvoor heb je een schitterend team nodig rondom jou, en dat heb ik absoluut.”

Als voorzitter van KSV Rumbeke kan je toch wel trots zijn op jou vele medewerkers binnen de club om alles in orde te krijgen om de club draaiende te houden zowel op en rond het veld?

“We beschikken inderdaad over een schitterende ploeg momenteel. Bij deze wens ik hier alle medewerkers en vrijwilligers van harte te danken voor de dagdagelijkse inzet voor KSV Rumbeke. Zonder al deze mensen kan een vereniging uiteraard niet draaien.”

sponsorbanner 3

Het jaar 2020 was een enorm raar jaar, seizoen 2019-2020 werd abrupt afgebroken door Covid-19 maar we werden toch als kampioen uitgeroepen met fanion heren en dames en GR Danny. Eerste deel seizoen 2020-2021 werden er amper 5 competitie wedstrijden afgewerkt.

Hoe kijk je terug op het jaar 2020?

“Seizoen 19-20 was inderdaad een bijzonder seizoen. Drie ploegen binnen KSV Rumbeke speelden kampioen, maar we hebben dit niet of nauwelijks kunnen vieren. We zeiden tegen elkaar : van zodra we kunnen en mogen komt er een groot kampioenenfeest, maar zie, we zijn december en van feesten is nog geen sprake geweest. Ook het huidige seizoen dreigt in het water te vallen. We zijn eind december en er zijn amper vijf wedstrijden gespeeld. De heropstart die door Voetbal Vlaanderen momenteel halfweg februari gepland staat, zie ik persoonlijk als ‘wishful thinking’. Ik geloof er momenteel niet in dat we reeds in januari zullen mogen trainen met meer dan 20 personen. Het wordt afwachten wat de voetbalbond en de regering verder beslissen de komende weken, maar sowieso wordt het een allesbehalve normaal seizoen.”

“We beschikken over een fantastische website”

Het uithangbord van de club is toch wel de website en sociale media. Hoe beleef je dit als je het vergelijkt met andere provinciale clubs in W-Vl. en omstreken?

“Dit is een aspect waar we absoluut niet bescheiden moeten over doen. We beschikken over een fantastische website en sociale media die trouwens altijd up-to-date wordt bijgehouden. Ik vermoed dat veel ploegen jaloers zijn als ze de site van KSVR eens bezoeken. De vele reportages, interviews, filmpjes, enz… houden de site echt levendig.”

Natuurlijk mag de volgende vraag zeker niet ontbreken.

Wie zijn jou favoriete voetbalclubs in België en buitenland en wie is je favoriete speler nationaal en internationaal?

“Binnenland : KSV Rumbeke en Club Brugge,

Buitenland : Bayern München,

Favoriete speler : iedereen die er altijd 100% voor gaat”

Wat wens je onze trouwe website bezoekers, onze vurige trouwe supporters en sympathisanten, sponsors, spelers, leden,…. voor het nieuwe jaar 2021.

“Ik wens iedereen een ’terug naar normaal’ leven in 2021 met vooral veel voorspoed en een goede gezondheid. Verder hoop ik dat iedereen weer snel veel voetbalplezier mag beleven op en rond het plein en dat we gauw mogen verlost zijn van dat verdomde Corona-beestje.”

Dank u wel voor de bereidwillige medewerking en vanuit de redactie van de website wens ik jullie fijne feestdagen en een gezond, gelukkig 2021.

Graag gedaan !!

Reportage en foto: Kurt Maddens

sponsorbanner 3