Gepubliceerd: maandag 19 oktober 2020

Wat gebeurt er nu verder met de competitie, woordje uitleg van onze G.C. Filiep Cneut !!

IMG 4517 kopie

Door de huidige omstandigheden van Covid-19 die opnieuw zijn opmars maakt in het land, geeft onze G.C. Secretaris Filiep Cneut meer toelichting naar de supporters. 

Aan allen,

Ik krijg momenteel veel de vraag ( en terecht ) wat er nu verder gebeurt met de competitie.

Voor alle duidelijkheid, er is nog geen info verkregen van Voetbal Vlaanderen, behalve dat de competitie vanaf de U17 tot hogere leeftijd stilgelegd wordt, maar de jeugd t.e.m. de U17 laat doorvoetballen.

Wat zijn nu de ( vermoedelijke ) gevolgen ? Dit is dus geen zekerheid, maar is wat ik teruggevonden heb in het reglementenboek van de KBVB.

Wat de U21, beloften en gewestelijke reserven betreft zal indien, de competitie heropstart de kalender gerespecteerd worden. Dus er zou een heropstart worden met de geplande wedstrijden voor die datum

Voor eerste ploegen ( heren en dames ) ligt de situatie anders. Dit wordt genoemd ploegen die in “ klimmen en dalen “ spelen. In Rumbeekse taal, ploegen die in aanmerking komen om te stijgen of te dalen van reeks.

Volgende beslissing werd genomen door Voetbal Vlaanderen op 15 juni 2020:

° indien de kampioenschappen worden stopgezet en nadien opnieuw hernomen worden zal in het veldvoetbal de initiële volgorde van de speeldagen behouden blijven. Dit betekent in dit geval: het kampioenschap werd stopgezet na speeldag 5. Er wordt bijgevolg opnieuw opgestart met speeldag 6. ( Voor KSV Rumbeke betekent dit dat de eerstvolgende wedstrijd dus thuis tegen Dadizele wordt, daarna naar Sparta Heestert enz… )

° indien de kampioenschappen definitief worden stopgezet nadat de meerderheid ( helft + 1 ) van de clubs minstens eenmaal tegen elkaar gespeeld hebben of 50% van de geplande wedstrijden gespeeld hebben, zal de sportieve eindstand van het kampioenschap opgemaakt worden op het ogenblik van het stopzetten van de kampioenschappen. Indien niet alle clubs van een reeks hetzelfde aantal wedstrijden hebben betwist, worden door toepassing van de regel van drie alle ploegen op hetzelfde aantal wedstrijden geplaatst als de ploeg die het meeste aantal wedstrijden gespeeld heeft. Het aantal punten, overwinningen en andere reglementaire criteria worden op dezelfde wijze aangepast.

° indien het kampioenschap definitief wordt stopgezet voordat de meerderheid ( 50 + 1% ) van de clubs minstens eenmaal tegen elkaar gespeeld hebben of 50% van de geplande wedstrijd gespeeld hebben, zal het kampioenschap geannuleerd worden. Dit betekent dat er dan geen stijgers en dalers worden aangeduid. Het volgende seizoen wordt dan bijgevolg gestart met dezelfde clubs in dezelfde afdeling als in het geannuleerd kampioenschap.

Indien vragen hieromtrent, contacteer mij (Filiep Cneut) dan gerust.

Met sportieve groeten,

Namens KSV Rumbeke,

Filiep Cneut

Secretaris g.c.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

0496/63.14.52