Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2020

Voetbalplezier voor 55-plussers met wandelvoetbal bij KSV Rumbeke !!!

wandelvoetbal 520px

KSV Rumbeke groeit ieder jaar met hun leden, sinds kort kan men nu ook aan wandelvoetbal doen bij KSV Rumbeke. Zo komt KSV Rumbeke steeds meer in The Picture, naast het jarenlange herenvoetbal (jeugd en senioren) en sinds enkele seizoenen een volwaardig damesploeg (momenteel in 2de provinciale) is er vanaf heden ook wandelvoetbal voor de 55-plussers die het voetbalplezier kunnen beleven op de grasmat. 

Vorig seizoen was er bij onze geburen KSV Roeselare wandelvoetbal. "Door alle perikelen die er waren over het wel of niet verder bestaan van de club, zijn we gaan praten met Voetbal Vlaanderen wat voor ons de beste oplossing kon zijn, ofwel zelfstandig verder gaan ofwel samenwerken met een andere ploeg. De eerste keuze was KSV Rumbeke, en zo hebben we contact gezocht. Dus zijn we verheugd dat we in de kleuren van KSV Rumbeke kunnen spelen." kon de initiatiefnemer van het wandelvoetbal Luc Lefebvre ons mededelen aan de redactie van de website. 

Natuurlijk moest onze webmaster Kurt het één en andere te weten komen ivm wandelvoetbal. Hij kon de initiatiefnemer van het wandelvoetbal van RSL/RMBK enkele vragen voorschotelen.

1) Hoe ben je erop gekomen om met wandelvoetbal te beginnen. Hoelang ben je er al mee bezig.

Eigenlijk heb ik wandelvoetbal ontdekt via internet. Toen we als supporter van KSV Roeselare onderweg waren met de bus, heb ik daar enkelen over aangesproken en zij waren enthousiast om dit te doen. In april 2019 zijn we het tornooi bij Club Brugge gaan bezoeken en in juni 2019 het tornooi bij Racing Genk om daar wat meer info te verkrijgen. In Brugge leerden we de ploeg van Zonnebeke kennen en in Genk de ploeg van Essevee Waregem. In augustus 2019, namen we deel aan een tornooi in Zonnebeke, zonder training en kennis van het spel. Daar werd het duidelijk dat we toch zouden moeten trainen en in oktober 2019 zijn we van start gegaan met de werking. In december 2019 hebben we dan deelgenomen aan een tornooi in Antwerpen ( Old Stars happening – organisatie van Voetbal Vlaanderen)

2) Hoeveel leden tel je momenteel voor het wandelvoetbal en wat is de minimum leeftijd om daaraan mee te doen en er zijn wss ook aparte reglementen ervoor.

Momenteel hebben we 12 leden, waaronder acht 55+ers, zowel dames of heren zijn toegelaten. Om deel te nemen aan wedstrijden/tornooien moet men de leeftijd van 55 hebben bereikt. Bij ons trainen er ook jongeren mee, maar die kunnen helaas geen matchen spelen. Misschien komt daar verandering in via Voetbal Vlaanderen, omdat ze een nieuwe categorie willen toevoegen. Nieuwe spelers zijn van harte welkom. (leeftijd is niet zo belangrijk voor de trainingen.) De reglementen zijn in feite zeer simpel, men mag niet lopen, geen fysiek contact, bal mag niet hoger dan 1 meter.

"Wandelvoetbal is gemaakt op maat van de 55-plusser om levenslang voetbalplezier te garanderen"

3) Wanneer zijn de trainingen en spelen - allez wandelen - jullie ook matchen in competitie of allemaal vriendschappelijke, wanneer gaan deze wedstrijden door in de week of weekend.

De training gaat door iedere vrijdag om 16u30 op het terrein van KSV Rumbeke en duurt tot 17u45. Regelmatig spelen we een vriendenmatch. Sinds dit seizoen is er een kalender opgemaakt met ploegen die aangesloten zijn onder Voetbal Vlaanderen ( In Vlaanderen zijn er 21 ploegen aangesloten) maar in West-Vlaanderen zijn er nog tal van andere ploegen van o.a. OKRA, KWB,… Met de kalender hebben we 1 match per maand tegen ofwel KV Kortrijk, Torhout, Waregem,… De wedstrijden worden altijd gespeeld in de week, bij sommige ploegen in de voormiddag, bij anderen ’s avonds , hangt er van af wanneer hun trainingen gepland zijn..

4) Krijg je voldoening om dit te doen.

Het spel wordt onderschat door velen en klinkt misschien lachwekkend. Maar is veel intensiever dan men denkt. Een uurtje trainen kan veel voldoening geven, we blijven in beweging, beter dan thuis in de zetel te zitten. Voor ons blijft het voornamelijk recreatief, maar zonder echt competitief ingesteld te zijn. Ook iedere week samen zijn met de groep is zeker een pluspunt voor het sociale leven. Na de training of de match wordt nog efkes nagepraat.

5) Is er een specifieke trainer dat jullie hebben of niet. Zoja wie is de trainer.

Stefaan Vandendriessche is aangesteld als onze trainer, Franky Lombaert is de helper van dienst

6) Wat is jou taak binnen wandelvoetbal KSV Rumbeke.

Ikzelf ben de initiatiefnemer en contactpersoon (voorzitter) van de wandelvoetbalploeg en doe dit met volle overgave en we hopen dat we nog heel lang van het spelletje kunnen genieten

7) Wij wensen jullie veel succes.

Bedankt, en hopelijk komen er via deze weg ook nog nieuwe spelers bij.

“Je stopt niet met het voetballen omdat je te oud wordt. Je wordt oud omdat je stopt met voetballen.“

Nieuwe spelers voor wandelvoetbal KSV Rumbeke zijn nog steeds welkom, wie interesse heeft mag altijd contact opnemen met hen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om contact op te nemen met Luc Lefebvre. 

Wanneer dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 16 oktober 2020 zijn de trainingen voor wandelvoetbal on hold gezet ivm covid-19. Zodra deze terug hervatten wordt het medegedeeld op de website en/of sociale media. 

Wil je meer info ivm wandelvoetbal KSV Rumbeke, breng dan alvast een bezoekje aan hun website , klik hier om naar hun website te gaan. Binnenkort ga je ook via deze website van KSV Rumbeke info en kalender terug vinden ivm het wandelvoetbal KSV Rumbeke.

Reportage Kurt Maddens

Foto website wandelvoetbal KSVR