Gepubliceerd: maandag 14 september 2020

Bedanking Rik Demeyere voor 15 jaar keepertrainer bij de jeugd van KSV Rumbeke !!!

RIK 1

Na 15 jaar trouwe dienst bij de jeugd van KSV Rumbeke moest keepertrainer Rik Demeyere (51) vorig seizoen de handdoek werpen. Door enkele veranderingen op zijn werk werd de combinatie met het trainerschap zo goed als onmogelijk. Omdat het seizoen ten gevolge van de Coronacrisis vroegtijdig werd stopgezet konden we Rik nog niet bedanken voor zijn jarenlange inzet voor onze jeugdkeepers.

Vorige zondag was Rik aanwezig op de club als afgevaardigde van onze Gewestelijke Reserven. Het ideale moment om hem alsnog in de bloemetjes te zetten. Een tiental jeugdkeepers zakte zondagmorgen vroeg samen met collega keepertrainer Diego speciaal naar het Sportpark af om een aandenken te overhandigen aan hun trainer Rik.

Rik2

Graag bedanken wij ook onze sponsor Battesimo om het KSV Rumbeke logo op de spiegel te graveren.

rik3

De redactie van de website kon Rik Demeyere nog enkele vragen onder zijn neus schuiven, wat hij van zijn afgelopen keepersloopbaan en loopbaan als keepertrainer vond. Op de koop toe konden we nog enkele reacties van zijn keepers vragen en neerpennen tussen de vragen door.

1) Hoe ben je bij KSV Rumbeke terecht gekomen in de tijd en hoelang was je keepertrainer bij KSVR-Jeugd?

Misschien was het allemaal een beetje voorbestemd: toen ik als 16- jarige doelman een beetje mijn neus aan het venster van de 1e ploeg van Pittem ging steken, had ik al door dat specifieke keepertraining noodzakelijk was. Mijn moederclub had daar een andere mening over, en bood dat dus niet aan. Ik ging dus op zoek waar dit wel kon , en belande zowaar op het Rumbeekse Sportpark waar Paul Vrancken eens per week met zijn keepersschool neerstreek. En toen mijn zoon , zoveel jaren later, zijn eerste keeper handschoenen aan trok , in Rumbeke, hadden ze daar ook voor die kleine pagadders een keepertrainer. Helaas kon die persoon dit niet lang meer met zijn werk combineren, en om een lang verhaal kort te maken, zette ik toen maar mijn eerste stappen als keepertrainer. Dit heb ik 15 seizoenen blijven doen.

2) Heb je talentjes gezien in je trainerscarrière als keepertrainer bij KSVR?

In die 15 seizoenen heb ik dus heel wat jongens, maar ook meisjes, die door de keepersmicrobe gebeten waren, de revue zien passeren. En daar waren best wel getalenteerde keepers bij.

3) Wat was je doelstelling ieder jaar als je begon aan een nieuw seizoen als keepertrainer?

De doelstelling van ieder seizoen was , zoals waarschijnlijk iedere jeugdtrainer vooropstelt: de gasten plezier laten beleven in wat ze doen, en als het enigzins mogelijk is, hun niveau opkrikken.

Toen ik begon te keepen wist ik nog niets over voetbal , ik weet het nog goed, de eerste keer keepertraining. Vol stress ging ik daar naar toe en al snel voelde ik me op men gemak bij jou. Je leerde mij en de andere de basistechnieken van het keepen. Je was los en je hield van humor. Kheb leerrijke en grappige momenten meegemaakt door jou. Dus daarom wil ik je bedanken voor de 5 jaar dat je me keepertraining hebt gegeven!

Mvg Spaens Matteo

4) Je sluit nu heel mooi hoofdstuk af als keeper en keepertrainer, hoeveel jaren stond je effectief onder de lat vanaf je begon als keeper tot je afscheid afgelopen seizoen.

Ik heb mijn spelerscarrière redelijk lang kunnen rekken, in provinciale bij Pittem, St.-Jan Wingene, Doomkerke, en later bij enkele liefhebbersploegen. Tot ik op 44-jarige leeftijd besloot om er mee te stoppen. Dat was wel een beetje voorbarig, want bij aanvang van het volgende seizoen had de trainer van een van de gewestelijke reserveploegen van Rumbeke : Danny Varrewaere, een probleem. Zijn nieuwe doelman was voor de eerste wedstrijd nog niet speelgerechtigd, en dus vroeg hij me of ik een keertje kon depanneren. Iets wat ik nog een keer of 3 deed op het einde van dat seizoen. Toen al was duidelijk dat Danny op zoek moest naar een andere doelman. En omdat de passie nog niet helemaal weg was , was ik bereid om zijn probleem voor 1 seizoen op te lossen. Één seizoen werd echter 3 seizoenen, om dan uiteindelijk op de gezegende leeftijd van 48 jaar definitief de handschoenen aan de haak te hangen.

5) Maar ondanks je afscheid als keepertrainer blijf je verbonden met KSV Rumbeke, waarom, en wat doe je nu nog bij KSVR?

De reden dat ik na het stoppen als keepertrainer, toch nog op het Sportpark rond huppel, ligt dan ook bij Danny Varrewaere en zijn spelersgroep. Na mij actieve carrière was het voor mij onmogelijk om afscheid van hen te nemen. Mijn taken bij die ploeg zijn nu : me ontfermen over het scheidsrechtersblad, en de opwarming van de keeper verzorgen.

6) Heb je voldoening gehad in al de jaren als keepertrainer.

Vanzelfsprekend heb ik voldoening ervaren van mijn tijd als keepertrainer. Ik heb heel veel fantastische jonge mensen en aangename ouders mogen leren kennen.

Rik heeft mij heel veel dingen geleerd zoals op de juiste manier ballen pakken in de hoek, hoge ballen, leren uitkomen, enzovoort... . Hij was de beste en liefste keepertrainer die ik ooit heb gehad. Hij luisterde altijd als je een vraag had over iets. En door Rik Demeyere ben ik super veel verbeterd bedankt Rik Demeyere voor de mooie jaren.   IK GA JE MISSEN

Mvg Vanbraeckel Amélie

7) Heb je nog iets te vermelden aan je "keeper(tje)s" en je opvolger keepertrainer als dankwoord.

Wat ik " mijn keeper(tje)s" nog wil meegeven. Blijf met hetzelfde enthousiasme, ook bij mijn opvolgers, naar de training gaan , en blijf jullie verder ontwikkelen als keeper zoals jullie nu al doen. Jullie zijn toppers. Ik ben er ook absoluut zeker van dat mijn opvolgers jullie daar fantastisch in zullen helpen.

8) Heb je nog iets op je verlanglijstje staan dat je wil verwezenlijken in de komende jaren.

De ambitie die ik nog heb bij Rumbeke is , aangezien ons ploegje zich afgelopen seizoen tot kampioen kon kronen, om daar nog enkele titels aan toe te voegen.

Rik, een Brugge supporter die een Anderlecht fan veel heeft bijgeleerd. Zo mag ik het toch zeggen hé? Er werd altijd gewerkt op training met af en toe eens gebabbel over het voetbal. Ik heb geen enkele keer spijt gehad om iedere woensdagavond te komen naar de keepertraining. Ik wil je nog eens bedanken voor de mooie jaren in KSV Rumbeke als keepertrainer.

Mvg Kenzi Joachim

Rik4

Intro tekst Tom Verbanck.

Verslag Kurt Maddens,

Dank aan Matteo, Amélie en Joachim voor hun reactie.

Foto's Bart de Clercq, Tom Verbanck.