Gepubliceerd: dinsdag 28 juli 2020

Geen wedstrijden voor seniores (heren en dames), U19, U20, U21 en geen toernooien tot en met 25 augustus 2020 !!!

IMG 9464 520px

In de late namiddag, vooravond op dinsdag 28 juli 2020 deelde Voetbal Vlaanderen mee dat het verboden is om toernooien te spelen tot en met 25 augustus 2020 alsook geen wedstrijden voor fanions heren en dames en voor ploegen U19, U20 en U21. Van U6 tot en met U17 mogen er enkel en alleen wedstrijden gespeeld onder strikte voorwaarden. Voetbal Vlaanderen formuleerde dit netjes op hun website en kan je hieronder nalezen wat Voetbal Vlaanderen vermelde.

Dus voor KSV Rumbeke is er geen enkel wedstrijd voor de U21, prov. beloften, gew. reserven, Fanion Heren en Fanion Dames tot en met 25 augustus 2020.

U6 tot en met U17 mogen wel nog oefenwedstrijden onder strikte voorwaarden spelen.

Toernooien zijn allemaal afgelast tot en met 25 augustus 2020 inclusief ons eigen toernooi dat ging doorgaan op zaterdag 22 en 23 augustus gaat eveneens niet door.

"Na de beslissingen van de Veiligheidsraad op woensdag 27 juli bleef er voor de voetballiefhebber veel onduidelijkheid rond welke activiteiten al dan niet zijn toegelaten. Na advies bij diverse partijen, maar vooral in het belang van de veiligheid van de actieve voetballer en voetballiefhebbers, kwam het Bestuur van Voetbal Vlaanderen op donderdag 28 juli in spoedzitting bijeen.

In deze vergadering werden volgende beslissingen genomen voor de periode van woensdag 29 juli tot en met dinsdag 25 augustus:

  • Voor seniores (vrouwen en mannen) mogen geen officiële (beker)wedstrijden of vriendenwedstrijden gespeeld worden in het veldvoetbal, futsal en minivoetbal.
  • De provinciale bekers (met startdatum op 2 augustus of 9 augustus) worden voor het seizoen 2020-2021 definitief geannuleerd.
  • Na overleg met de KBVB, worden de eerste vijf speeldagen van de bekercompetitie bij de mannen (Croky Cup) tot nader order uitgesteld. Bij de vrouwen worden de eerste 3 speeldagen uitgesteld.
  • Jeugdteams kunnen, tot en met de U17, wel nog vriendschappelijke wedstrijden spelen (zowel in het veldvoetbal, futsal als minivoetbal). Er mag 1 ouder per speler de oefenwedstrijd bijwonen. De voorzorgsmaatregelen en uitgeschreven protocollen moeten evenwel ten allen tijde toegepast worden. Oefenwedstrijden voor de categorieën U19, U20 of U21 zijn niet toegelaten.
  • Tornooien (seniores en jeugd) mogen niet georganiseerd worden.
  • Trainingen blijven mogelijk voor alle categorieën. Bij jeugdtrainingen mag 1 ouder per speler de training bijwonen.

In elk geval moeten de beslissingen van de Veiligheidsraad, provinciale en lokale overheden gerespecteerd worden. Indien het spelen van wedstrijden en of het organiseren van trainingen in uw provincie, stad of gemeente verboden is, dan overtreft dit bovenstaande richtlijnen.

Rond de opstart van de competitie bij de seniores (vrouwen en mannen) zal in een latere fase een beslissing genomen worden. Hierbij zal Voetbal Vlaanderen rekening houden met de evolutie van het coronavirus en hieraan gekoppelde eventuele bijkomende beslissingen vanwege de overheden. We willen de clubs zowel bij de praktische als sporttechnische voorbereiding(en) van de competitiestart zeker voldoende tijd gunnen."