Vier nieuwe aanwinsten voor Fanion KSV Rumbeke met ambitie om in linkerkolom te eindigen in eerste provinciale !!!

IMG 2789 1 900px

Zondag 5 juli 2020 was er de spelersvoorstelling van het Fanion KSV Rumbeke op het Rumbeekse Sportpark. Wegens de situatie van Miss Corona die ons leven voorlopig nog teistert werd het helemaal in beperkingen gehouden, spelers en een aantal hoofdbestuursleden waren op de afspraak met de aanwezigheid van de lokale pers. 

Vorig seizoen 2019-2020 werd KSV Rumbeke kampioen in tweede provinciale en is dus gepromoveerd naar eerste provinciale. Naar traditiegetrouw nam onze voorzitter Stefaan Bouckaert het woord aan het begin van de spelers bij één komst. Een iets andere bij één komst dan de voorbije jaren zat iedereen voorbeeldig op zijn stoel volgens de corona maatregelen, geen handen schudden en op afstand van elkaar. Afgelopen seizoen werd het seizoen met de mes afgesneden door Miss Corona, we stonden op punt om de eerstvolgende zaterdag kampioen te spelen, maar dit mocht niet baden.  

"Afgelopen seizoen konden we de kampioenstitel niet vieren, maar deze hebben we nog zeker tegoed wanneer het opnieuw mag. Jah dan zat ik daar met de doos t-shirt met de bedrukking KSV Rumbeke Kampioen 2de provinciale 2019-2020, deze mogen jullie straks meenemen na afloop van de spelersvoorstelling."

Stefaan Bouckaert voorzitter

Na wat uitéénzetting van de bestuursleden wie wat doet binnen onze vereniging door de voorzitter ging Stefaan over naar de spelerskern. In totaal zijn er 4 nieuwe spelers bijgekomen (Yoric Volckaert, Wannes Vanhecke, Naigell Vanfleteren en Thibo Decru), waarvan 1 speler uit onze jeugd (Thibo Decru). De gemiddelde leeftijd van de A-kern voor komend seizoen 2020-2021 staat op 24,5 jaar met een kern van 23 spelers. "We hebben gekozen voor een kwalitatieve groep."

Ook het kiné team is iets wat gewijzigd, Lieven Devriendt die jarenlang bij onze jeugd heeft gevoetbald en reeds aantal jaren kiné van het eerste elftal heeft zijn taak doorgegeven aan Sarah Frickelo. Sarah was al enkele seizoenen actief als kiné bij KSV Rumbeke en stond aan de zijde van Lieven als kiné bij het eerste elftal. Sarah wordt bijgestaan door Simon Cools, Lisa Demets en Xavier Vandenberghe. 

"Ik kijk echt uit naar de start van volgend seizoen en heb het volste vertrouwen in het nieuwe kiné team als de spelersgroep. Samen werken aan een seizoen met goeie voorbereiding en zware letsels zo goed als mogelijk beperken is sowieso het doel."

Sarah Frickelo

De trainersstaf is het zelfde gebleven als vorig seizoen. Geert Broeckaert (T1) reeds aan zijn 3de seizoen bezig, David Vlieghe (T2) aan zijn tweede seizoen, Franky Vyvey (keepertrainer) begint aan zijn 6de jaar als keepertrainer, Peter Bailliu (T3 - beloftentrainer). 

Natuurlijk mocht Bart Wenes ook niet ontbreken op de afspraak. 

"Nadat we de voorbije jaren onder druk moesten presteren om het behoud te verzekeren in eerste provinciale, twee jaar geleden werd het net niet wanneer KFC Varsenare kampioen speelde in 2de provinciale en vorig seizoen toch nog kampioen speelden, maar het toetje van de zalm ontbrak. We willen een rustig seizoen meedraaien in eerste provinciale."

Jammer genoeg was er nog geen echt kampioenenviering, maar dat komt ongetwijfeld nog zeker aanbod, want we hadden drie kampioenen vorig seizoen. Het dameselftal, de gewestelijke reserven van trainer Danny en het Fanion elftal. 

De ambitie van het eerste elftal is om in de linkerkolom te eindigen, we weten ook dat het komend seizoen niet zo gemakkelijk gaat verlopen als vorig seizoen, we gaan misschien wel meer tegen onze kinnebak krijgen dan vorig seizoen, maar de trainers gaan serieus werk hebben dan vorig seizoen, maar we hebben het volste vertrouwen in onze trainersstaf.

Geert Broeckaert de trainer had er niet veel meer aan toe te voegen. De basiskern is gebleven met 4 nieuwe aanwinsten die zeker gaan meedraaien in de volledige groep, de concurrentie zal opnieuw hoog zijn. 

"Iedereen speelt om te winnen, match per match bekijken en het moet zeker haalbaar zijn om met deze kwalitatieve ploeg de linkerkolom te halen komend seizoen in een sterke reeks."

In de komende dagen gaan we de spelers van het Fanion elftal één voor één voorstellen op onze website, hou zeker de website in het oog.

IMG 2789 1 900px

Bovenaan van links naar rechts:

Naigell Vanfleteren, Yoric Volckaert, Wannes Vanhecke, Thibo Decru.

Onderaan van links naar rechts:

Bart Wenes (PR, ondervoorzitter), Geert Broeckaert (T1), Stefaan Bouckaert (voorzitter).

Tekst en foto Kurt Maddens