Gepubliceerd: zondag 14 juni 2020

Peter Bailliu (trainer beloften): "Met een goede groepssfeer kan men veel bereiken!!!"

peter Bailliu 520px

Vanaf vandaag gaan we de trainers van U6 t.e.m. Prov. Beloften voorstellen voor het seizoen 2020-2021. Trainer van de provinciale beloften Peter Bailliu mag de spits afbijten. Zijn grote voorbeeld als trainer is Johan Cruijff.

De 54-jarige beloften trainer is woonachtig te Beveren-Roeselare en begint aan zijn derde seizoen bij KSV Rumbeke als beloften trainer met aan zijn zijde de broers Kurt en Peter Maddens als afgevaardigden. Dit seizoen gaat hij naast trainer ook de taak als Coördinator bovenbouw op zich nemen. Peter Bailliu heeft alvast een rijkgevulde voetbalcarrière op zijn palmares staan.

"Jeugd Cercle Brugge. Zelfs nationale ploeg. Dan naar Beernem 2de prov. direct kampioen gespeeld. Dan nog jaar in eerste. Dan een jaar Diksmuide, 1 jaar Heist. 9 jaar Izegem. 1 jaar Handzame, 1 jaar Blankenberge, 1 jaar Sint-Jan Wingene. En dan nog de fusieploeg KVC Wingene."

Na zijn rijkgevulde voetbalcarrière ging hij aan de slag als trainer bij KVC Wingene, KSV Roeselare en Dosko Beveren. Nu begint Peter aan zijn derde seizoen bij KSV Rumbeke.

Waarom koos Peter Bailliu 3 jaar geleden voor KSV Rumbeke?

"Men zocht op dat moment een trainer die graag werkt met de jeugd, maar ook zorgt voor de doorstroming van de eigen jeugd naar de eerste ploeg toe. Dat is iets dat op mijn lijf is geschreven." 

Zijn ambities voor het seizoen is om terug een paar spelers te kunnen afleveren aan de A-kern.

Naast het voetbal kan hij genieten van de natuur en op vrijdag kan hij enorm genieten van een lekkere éclair. Zijn favoriete vakantiebestemming is het Zwarte Woud (Oberprechtal), Durbuy en Montenau. 

"Ik ben een persoon die vindt dat voetbal niet alleen gespeeld wordt op het veld, maar ook naast het veld. Met een goede groepssfeer kan men veel bereiken!!!"

De redactie van de website wenst Peter Bailliu en zijn team veel succes in het komend seizoen !!! 

Tekst Kurt Maddens