Jeff Vereecke en Flor Van Pottelberghe

“We lijken een beetje wel en een beetje niet op elkaar”

IMG 1585 3

We nemen even plaats in onze tribune voor een kort gesprekje over voetbal. Jeff Vereecke en Flor Van Pottelberghe zijn beiden elf jaar oud en ze zijn ook beiden op precies dezelfde dag geboren! Toch zijn ze geen tweeling. “Maar we hebben wel kleine trekjes van elkaar”, lacht Flor. “We hebben beiden op school een jaar overgeslagen”, zegt Jeff.

Het is een geestig stel, Flor en Jeff. Het zouden twee boezemvrienden uit een jongensboek kunnen zijn. De Hielke en Sietse van de Kameleon in Rumbeke of zo. Met guitige blikken kijken ze je aan en hun antwoorden op mijn vragen zijn vlot geformuleerd. “We lijken echt wel een beetje op elkaar”, legt Flor uit, “we vinden het grappig om samen mensen te ambeteren en van in de crèche tot vorig jaar zaten we samen in de klas. In het derde kleuterjaar werden we helaas gesplitst.” Jeff: “Maar in het voetbal zijn we alletwee anders!” Flor: “Ja, hij is beter dan ik!”

Beide jongens voetballen in verschillende U11-teams. Jeff speelt rechterflank aanvallend bij Donald en Flor voetbalt bij Gio rechtsachter en rechtsvoor. “Dus lijken we een beetje wel en een beetje niet op elkaar”, grijnst Flor. Ik vraag me ernstig af waar dit gesprek naar toe gaat.

Flor, die welbespraakt is, vervolgt zijn reactie: “Het gaat best wel goed dit seizoen. Niet geweldig, want het is niet allemaal perfect. Soms doen we oefeningen die beter kunnen dan dat we laten zien.” Jeff is ook al zo dubbel in zijn verhaal: “De eerste helft van het seizoen was zeker niet goed, de tweede seizoenshelft is veel beter verlopen. Ik had wat moeite met het aanpassen, doordat ik niet meer bij veel bekende vrienden zat. Ik zat ook niet lekker in mijn vel. In het begin klikte ik ook niet altijd even goed met mijn trainer.”

IMG 1587 3

Na de zomer komen beide gasten terug bij KSV Rumbeke en dan gaan ze spelen in U12. Flor, die soms eens de KSA bezoekt, verwacht wat complexere trainingen. “We deden dit seizoen passes van een meter, we komen nu dichter bij het doel om te shotten. Ik denk dat onze passes langer worden en dat we van verder kunnen schieten op doel. We zullen ook meer gaan oefenen op ons slechte been.” Jeff is het eens met zijne maat. Dan vult hij aan: “Ik denk dat het leukste van U12 is dat het veld langer en breder wordt. Je hebt dan meer ruimte en er zal opener gespeeld worden.”

Het is bijna tijd om te vertrekken, de ouders hebben andere zaken te doen op deze zaterdagmorgen. “Voetbal is gewoon pure hobby”, lacht Flor nog. Jeff is het natuurlijk helemaal eens. Tja, diezelfde geboortedatums... Ze lijken toch wel een beetje op elkaar. Al is het maar dat ze twee handen op één buik zijn. Boefjes, maar wel sympathieke. ■

Verslag Francois Peeters

Foto's Kurt Maddens