Jorgo Verleye

“Zonder voetbal zou mijn leven niets voorstellen”

jorgo1

Hij is tien jaren oud en we spraken al eens met hem vorig seizoen. Ben je erg veranderd sinds die tijd? Vraag ik hem. “Dat weet ik niet, dat moet je aan mijn trainer vragen. Ik ben wel veel groter geworden, dat wel.” Jorgo Verleye, voetbaldier ten voeten uit. Een monoloogje van een enthousiaste en inderdaad fysiek scherper ogende voetballer.

“Vorig seizoen speelde ik op vier, centraal van achter dus. Nu voetbal ik op de flank, op de elf. We hadden aanvallers tekort en ik vind aanvallend spelen toch leuker. Langs de lijn gaan en dan assists geven. Ik heb er dit jaar al veertig achter mijn naam staan. Ja, ik denk wel dat ik snelheid voldoende heb om op de flank te spelen. Ik durf vanaf die linkerflank met beide voeten schieten. Op tv zie ik vaak Limbombé naar binnen komen en dan schiet hij. Dat is zijn favoriete actie. Hij is supersnel, hij heeft supersnelle bewegingen en zijn schotkracht is supersterk! Als ik die dribbels zie op de televisie, probeer ik die thuis uit in de tuin. Als het lukt ga ik die ook op het voetbalveld in onze matchen uitproberen.”

“Ik doe sit-ups of ik ga eens een stuk lopen of fietsen”

jorgo verleye“We hebben gelukkig een doel in onze tuin. Daar kan ik vrije trappen oefenen van links en van rechts. Ik wil altijd beter en snelleer komen, meer kracht kunnen steken. Ja, ik zie het wel zitten om eens hier in Rumbeke in de eerste ploeg te spelen. Als ik eens niets te doen heb na schooltijd doe ik daarom sit-ups of ik ga eens een stuk gaan lopen of fietsen. Maar het liefste ben ik met de bal bezig: zonder voetbal zou mijn leven niets voorstellen.”

“Ons team wint vaak zijn matchen. Als je kijkt naar vorig seizoen, hebben we geleerd harder naar elkaar te passen. Vorig seizoen speelden we dichter bij elkaar en waren de passes korter. Dat vind ik toch belangrijk in het voetbal: mooi samenspel. Sommige jongens doen alles alleen, omdat ze denken dat ze alles al kunnen. Het is belangrijk veel de bal rond te spelen. Nee, ik denk niet dat ik een leider in de groep ben, maar ik probeer wel te roepen. Als medespelers hun kop laten hangen, roep ik soms: “Nog een keer proberen!” Als je je kop te rap laat hangen, win je niks, je moet in jezelf blijven geloven. Dat heb ik geleerd van mijn trainer Giovanni.”

“Mijn mooiste moment was in de match op SK Staden”

“Tot nu toe heb ik acht keer gescoord dit seizoen. Als ik meer dan 20 goals zou maken, zou mijn seizoen zeker geslaagd zijn. Mijn mooiste moment was in de match op SK Staden. Mats gooide in, ik was voor de verdediger gekomen en kon binnentikken met mijn rechtervoet! Ik hoop echt dat ik altijd op elf mag blijven spelen.” ■

 

Verslag Francois Peeters

Foto Kurt Maddens & ingezonden door de ouders van Jorgo.