Lou Torbeyns koppelt beleving aan intelligentie

"Voetbal, Lego en vreemde landen daar houdt Lou van"

IMG 1009 3

“We hebben best wel een goede ploeg"

Lou Torbeyns is een rappe en behendige voetballer in onze U7-reeksen. De zaterdag, waarop we hem bezoeken tijdens een match, is het fris en zonnig. De speler in kwestie draagt daarom een blauwgrijze muts. Hij scoort speciaal voor ons nog maar een doelpuntje ook, al verliest zijn ploegje ruimschoots van een sterkere tegenstander.

Grote smurf-coach Dirk Laieb is achteraf in zijn verslag niet zo tevreden over de inzet van sommige spelertjes, zijn eigen 'smurfjes'. Lou heeft er zijn eigen mening over. 

“Wij hebben best wel een goede ploeg. Maar sommige jongens denken dat ze alles zelf kunnen doen en dan verliezen ze de bal snel. Daardoor verliest ons team. Die jongens moeten eerst kijken wat ze met de bal kunnen doen, voordat ze de bal krijgen. Dan kunnen ze direct passen op een medespeler. Ik doe dat zelf ook. Ik speel het liefst in de verdediging.” Veel voetbalverstand bij deze Club Brugge en Real Madrid fan. Hij zou graag bij Brugge gaan voetballen. Zijn vriendje Matteo voetbalt daarbij. Zijn papa voetbalt ook bij een team van de tegenstander Izegem-Ingelmunster, “maar dan bij de groten.”

IMG 1002 3

"Alle landen van de wereld" 

Thuis luistert Lou naar de muziek van Despacito, kijkt hij Ketnet op tv en soms Babytv en hij speelt met plezier met zijn LEGO-bouwpakketten. “Gisteren kreeg ik een nieuwe doos met LEGO in de jungle. Daar zit een standbeeld in met een diamant. Mijn zusje doet soms wel wat ambetant als ik moet plassen. Dan maakt ze mijn LEGO stuk. Maar jah, ze is ook nog maar vier jaar.” 

Lou houdt ook van vreemde landen. Hij zou graag eens naar Spanje gaan, dat lijkt hem een leuk vakantieland. In Frankrijk en Italië was hij reeds. “Mijn opa heeft bijna alle landen van de wereld al gezien. In het weekend gaat hij er vaak naar toe. Hij neemt altijd een beeldje mee naar huis voor oma. Een beeldje dat daar gemaakt is in dat vreemde land.” 

IMG 1021 3

"Niet meer vechten"

We vragen maar eens aan Lou of hij de aardbol wel een leuke planeet vindt. “Ja, er zijn veel verschillende landen met veel verschillende mensen. Dat maakt de wereld mooier, omdat iedereen anders is”, antwoordt hij spontaan. Stel dat jij de baas zou zijn van die wereld, wat zou je doen? “Ik zou er voor zorgen dat niemand meer gaat vechten!” ■

IMG 1033 3

Verslag Francois Peeters

Foto's Kurt Maddens