Sint en pieten op bezoek bij KSV Rumbeke

"Over flitsende voetbaltruitjes en Spiekpietjes"

sinterklaasfeest 24 hoofdfoto

Het was nog even spannend of ze zouden komen, maar Sinterklaas en drie van zijn zwarte pieten brachten een bezoek aan KSV Rumbeke, ditmaal in de kantine van de Expohallen. Met zo'n 200 bezoekers was het er knap gezellig.

sinterklaasfeest 14

Op het podium in de grote zaal voldeden de kinderen van onze voetbalclub aan allerlei leuke opdrachten om maar een soort van schilderij zichtbaar te krijgen op de witte muur. Bij welslagen van een opdracht kwam er een stukje van de afbeelding tevoorschijn. De Sint had vooraf via e-mail en smartphone laten weten alleen te komen vermits de ganse tekening zichtbaar zou zijn.

Zo werd er gezongen, grote blokken in allerlei kleuren uitgesorteerd en gestapeld en er mochten foto's worden geraden met hele flitsende voetbaltruitjes aan. Uiteindelijk kwam de Goedheiligman dan toch binnen.

sinterklaasfeest 15

Jasper Samyn zorgde telkens voor een toepasselijk muziekje, trainer Jacob presenteerde het programma op het podium en maakte interviewtjes met de jonge spelertjes. Voorafgaand aan de spelletjes had iedereen lekker gegeten van de maaltijd van De Kiphalle en er was een drankje te verkrijgen aan de toog, die volledig door KSV Rumbeke-vrijwilligers werd gerund.

De kinderen zelf waren erg enthousiast. Ze kregen niet alleen een prachtige chocoladefiguur van de Sint, die zeker en vast een zwarte piet had laten shoppen bij Chocolaterie Van Parijs maar ook nog eens een stoere drinkbidon. Om te gebruiken bij een match op zaterdag.

sinterklaasfeest 7

Sinterklaas vertelde over de Spiekpietjes die van elk kindje wel wat te weten kwamen door stiekem op bezoek te gaan. Hij ging vervolgens gewillig met iedereen op de foto. De kindervriend werd aan het eind van een lange dag bedankt door de hele meute met een 'grouphug' op het podium.

Het organiserende comité kan tevreden terugkijken op dit sfeervolle evenement dat voor herhaling vatbaar lijkt.

sinterklaasfeest 12

Verslag Francois Peeters

Foto's Bart de Clercq