Jeugd op bezoek bij de eerste ploeg

"Jeugdspelertjes kwamen kijken naar hun peters"

IMG 1356 3 450px

Het zag gezellig blauw op de tribune afgelopen zondag, toen onze eerste ploeg de mouwen opstroopte tegen het sterke KSKV Zwevezele. Om de mannen aan te moedigen waren tientallen jeugdleden in de namiddag afgezakt naar ons complex.

IMG 1361 3Deze visite is een onderdeel van het aanhalen van de band tussen jeugdafdeling en fanion. Spelers van het eerste team van onze vereniging zijn allemaal peter geworden van een jeugdploegje. In de jongere jeugd is vaak al onderling kennisgemaakt. Peters zagen hun jeugdteams reeds spelen. Enkelen brachten versnaperingen mee.

Bij KSV Rumbeke werken jeugdcel en hoofdbestuur op hun beurt ook al een tijd positief samen om de vereniging voorspoedig te kunnen doorontwikkelen. De gemeente Rumbeke bouwt nieuwe wijken in de buurt van het sportcomplex en daardoor is er een serieuze instroom van jeugdleden op gang gekomen. Nieuwe regels in het voetbal veroorzaken ook al een noodzaak tot veelvuldig overleg op alle niveaus te komen.

Zondag lukte het niet onze kerels naar een positief resultaat te roepen, maar we konden juichen na de eerste goal die op naam van Rumbeke kwam. Misschien in het voorjaar nog eens op herhaling gaan met dit jeugd-initiatief?

Verslag Francois Peeters

Foto's Kurt Maddens

IMG 1356 3 900px