Ziggy Demey (U7 Giovanni)

“Kippen zijn leuk, omdat ze in verschillende kleuren zijn!”

Ziggy kopie

“Ik vind het leuk matchen te spelen. Het liefst op de negen, van voor. Want dan kan iemand een pass op me geven en dan kan ik scoren.” Ziggy Demey (6) voetbalt zichtbaar met plezier in het team van trainer Giovanni.

IMG 6851 3 kopieOndanks dat de spits over voldoende technische kwaliteit beschikt om het te maken in het jeugdvoetbal is hij enorm bescheiden. Zijn gemaakte doelpunten tellen doet hij bijvoorbeeld nooit: “Het is teveel, teveel doelpunten”, verzucht hij. Maar zijn mooiste goal weet hij zich nog wel te herinneren: “Rune gaf een pass op mij en toen nog eens en daarna heb ik in de hoekjes gescoord! Wij kunnen goed samenspelen.”

Na schooltijd bezoekt Ziggy graag het speelplein, waar hij lekker van de glijbaan kan gaan. Hij heeft een jongere zus, Lekie, met wie hij thuis goed kan opschieten. Hij weet te vertellen dat hij eens een tweede plaats haalde tijdens een loopwedstrijd bij het speelplein. Zijn favoriete vakantieland? “Frankrijk en dan het zuiden van Frankrijk. Daar zijn we geweest en daar was een hele hoge glijbaan.”

Ziggy speelt dit seizoen in de U7, maar hij heeft al plannen voor later. “Ik zou bij Barcelona willen voetballen. Daar droom ik wel eens van. Ik droomde ook dat ik een grote mens was en dan speelde bij KSV Roeselare. Dat stadion vind ik mooi. Ronaldo is de beste speler van de hele wereld. Ik kijk op het Internet filmpjes van hem. Hij scoort de hele tijd.”

"ROX en Nachtwacht"

Ziggy2 kopieZo leren we de jonge KSV Rumbeke-voetballer kennen als een jongen met veel interesses. Hij leest graag boeken. “Over ROX, die auto die heel snel kan rijden en vanachter heeft hij van die dingskes om dat te kunnen. Zo'n auto wil ik ook wel.” Op tv kijkt Ziggy aandachtig naar het tekenfilmprogramma 'Nachtwacht'. “Dat gaat over een meisje en twee jongens. Dat meisje ziet er mooi uit en die ene jongen is ook wel stoer, die noemt Wilco. De andere jongen is niet zo leuk.”

Opeens gaat ons gesprek in de kantine van KSV Rumbeke over huisdieren. “We hebben een poes en een hond en ik krijg nog kippen van mijn vader. Dat zou na de vakantie gebeuren en nu is het al na de vakantie”, lacht Ziggy. Waarom kippen? “Kippen zijn leuk, omdat ze in verschillende kleuren zijn en eieren vind ik lekker.”

Natuurlijk willen we weten wat naast glijbanen en kippen het leukste is wat Ziggy in zijn nog jonge leven al heeft meegemaakt. Over een antwoord moet de jongen niet lang nadenken; “Voetbal!”

Verslag Francois Peeters

Foto's Kurt Maddens

IMG 1277 4 900px