Léon Lignel (U9 José)

"Fantastisch personage op het voetbalveld."

IMG 7219 3

Hij is een fantastisch personage om te bekijken op het voetbalveld. Hij heeft namelijk een grappig soort eigenheid die je niet zo vaak ziet bij een achtjarige gast. Die dan ook nog graag voetbalt. Zijn team had juist afgetrapt voor de match en Léon was even reserve. Wel, dan ben je een gemakkelijke prooi voor onze verslaggevers.

“Het zijn eigenlijk kleine toneelstukjes”

IMG 7227 3“Ik speel rechts en links op de flank”, vertelt Leon. “Dat is tof, want dan kan je veel de bal hebben. Ik voetbal het liefst vooruit en soms scoor ik. Ik denk dat ik wel een goede pass in de benen heb.” Met zijn ontspannen oogjes kijkt de jongen me onderzoekend aan en hij blijkt een vlotte babbelaar. “Na school kijk ik vaak tv, Cartoon Network. Ik vindt die Lego Ninja's erg leuk die de hele stad beschermen. Maar ik speel ook trompet. Mijn broer Maurice, die in de U11 van KSV Rumbeke voetbalt, speelt saxofoon. Ik hou er niet van onze instrumenten door elkaar te horen, want dan versta ik mijn eigen tonen niet meer. Ik zit al in het tweede jaar van notenleer. Ik ga ook naar 'Dictie'. Wat dat is? Dan krijgen we een verhaaltje op papier en dat spelen we dan achter. Het zijn eigenlijk kleine toneelstukjes. We leren daardoor beter luidop spreken.”

“Ik heb Ronaldo niet in mijn ploeg”

IMG 7244 3Amai, zo leer je in luttele minuten veel over een voetballertje bij KSV Rumbeke. “Voetbal vind ik gewoon leuk om te doen. Ronaldo is de beste van de hele wereld, want die kan goed trappen en dribbelen. Mijn broer en ik spelen FIFA op de computer en hij had een keer met Ronaldo in zijn team een paar meter van de middellijn al gescoord. Ik ben meestal België en ik heb daarom Ronaldo niet in mijn ploeg. Ik ben al drie keer naar KV Kortrijk geweest met vrienden. Een vriend van mijn broer is heel hard voor KVK. Er was een superspannende match bij die heel lang op 0-0 stond. In de allerlaatste minuut kopten ze toen een corner binnen. Toen stond al het publiek recht om te juichen. Wat ik het leukste vind aan het publiek is als een speler een doelkans mist. Dan doet het publiek allemaal van: (borst vooruit en grote ogen) “Oeoeoeoeoeoeoeoeoeoeh!!!” ■

Reporter: Francois Peeters

Foto's: Kurt Maddens