ksvr inside magazine officieel

Quidira heeft al aantal prijzen op haar palmares en is zéér geliefd bij KSVR

IMG 7839

Je hebt Quidira ongetwijfeld al zien rond lopen op het Rumbeekse Sportpark, dit vooral wanneer onze KSVR Dames hun wedstrijden spelen op zondagnamiddag. Quidira is de trouwste fan en mascotte van onze Rumbeekse Dames.

Baasje van Quidira is Shana Bettens speelster bij onze KSVR Dames. Quidira mag 2 kaarsjes uitblazen op 4 mei 2019. Het hondenras van Quidira is "Newfoundlander". Haar volledige naam is Quidira out of Fluffyshouse.

IMG 7821

Natuurlijk moest de hond van Shana een naam hebben en dat liep niet van een leien dakje. Want de naam moest met de letter "Q" beginnen voor de stamboom dat jaar. Shana heeft veel gezocht op het internet tot ze enkele namen vond die leuk waren. Uit de favorieten hebben de ploeggenoten van Shana gekozen voor de naam die ze het leukst vonden. De naam "Quidira" werd geboren dankzij de ploeggenoten van Shana.

IMG 7815

"Geliefd"

Quidira is op veel plaatsen graag gezien. Soms zijn de mensen wat afgeschrikt omdat Quidira nogal een grote hond is, maar die angst gaat meestal vlug over als ze haar beter leren kennen. Ze is heel sociaal en graag onder de mensen. Quidira is veel mee op wedstrijden en er zijn altijd bereidwillige supporters die graag een namiddag hondoppas willen zijn voor Quidira. Verschillende supporters nemen dan de tijd om met Quidira te wandelen rond het veld. Quidira is Shana haar enigste hond, maar ze gaat veel op bezoek bij haar ouders waar er nog 3 Newfoundlanders rondlopen. Shana gaat met Quidira minstens één keer per week naar de hondenschool, regelmatig gaat Shana de zondagvoormiddag ook naar de hondenschool met Quidira wanneer ze niet moet werken. 

IMG 7824 1

"Hondenshows"

Quidira werd al eens clubkampioen in de hondenschool wanneer ze nog puppy was, ze slaagde voor haar brevet met 98 op 100!!! Shana gaat regelmatig naar hondenshows met Quidira. "De dag voor de shows moet ze naar het trimsalon om gewassen en geblazen te worden. Daardoor weet ze dat ze mee mag op show, maar ze gedraagt zich niet anders dan normaal." In totaal zijn ze al 4 keer naar een hondenshow geweest, ze werd al twee keer eerste, één keer tweede en één keer derde. Daar worden de honden beoordeeld op hun uiterlijk. Dit jaar gaat ze voor de eerste keer meedoen aan een wedstrijd in de gehoorzaamheid, daarvoor moest ze eerst slagen voor het brevet voordat men kan deelnemen. Met de honden van Shana haar ouders zijn ze ook nog op shows geweest, maar die zijn ondertussen wat te oud geworden daarvoor. Ze gingen wel naar de hondenschool.

IMG 7817

"Wandeltochten"

Ieder jaar gaan ze naar een hondenwandeling in De Haan. Waar ze 's morgens 7,5 km gaan wandelen om na de wandeltocht naar de match te gaan in de namiddag waar Shana moet spelen.

IMG 5944

IMG 8175

IMG 7837

Reportage en foto's Kurt Maddens