KM-Webdesign/KM-Photography

zo 07-01-2018 : KSVR Gew. Res. Danny - KNS Heule : FF5-0 (3 - 2)

"Moeilijke wedstrijd pas in slotminuten beslist.........."

KNS HEULE HEEFT OP 15-01-2018 ALGEMEEN FORFAIT

Met een verdikke koude bries moesten we deze thuiswedstrijd aanvatten na de toch wel korte winterstop, onze tegenstander was Heule en zij waren er met volle moed op het Rumbeekse Sportpark toegekomen. De sfeer zat goed en we hadden nood aan een degelijke opwarming want deze koude bries was zeker niet uitnodigend om lang stil te staan. Ook de scheids was goed geluimd en we konden er tegen aan om de eerste wedstrijd van 2018 aan te vatten.

Het begin was volledig voor onze blauwtjes met in de eerste 5' al 2 mooie kansen. Een poging van Thibaut Simoens hobbelde maar net naast en een schot van Tjorven Alliet zoefde over. Toch kwam Heule meer en meer in de wedstrijd naarmate het vorderde, ze konden dan ook enkele mooie kansen noteren maar gelukkig voor ons stond hun vizier van de spitsen nog niet goed afgesteld. Wij konden nog een reuzekans noteren net over het halfuur, na een mooie doorsteekpas van Nelis Sabbe kon Thibaut Simoens aanleggen maar zijn schot ketste op de paal. Het bleef opletten voor de aanvallen van Heule en onze verdedigers moesten enkele malen alle hens aan dek roepen, gelukkig bleef Heule de kansen verkwanselen. We waren dan ook tevreden dat we met een brilscore naar de warmere kleedkamers konden om even uit te blazen na deze lastige eerste helft waarin de wind voor ons ook geen bondgenoot was. Voor de tweede helft was dit wel het geval, met dit in het achterhoofd konden we toch positief denken om deze klus te klaren al zal er toch de nodige concentratie moeten zijn om ze ook op te vangen.

"hardbevochten zege"

En de tweede helft kon niet beter starten, een lange bal die Sander Pattyn lanceerde bereikte Thibaut Simoens die mooi en beheerst afwerkte, de 1-0 was een feit! Nog voor het kwartier was de score bijna verdubbeld toen Tom Anseele de bal mooi kon terugleggen naar Nelis Sabbe, Nelis zag zijn poging gered worden door de Heulse doelman met de voet. Maar het leek slechts uitstel want op de daaropvolgende fase legde Sander Pattyn de bal met het hoofd tot bij Tom Anseele die doortikte naar Thibaut Simoens en Thibaut kon zijn 2de binnen leggen. 2-0 en het zag er plots heel goed uit want we hadden de wedstrijd redelijk in handen in de tweede helft. En toch hadden we de schaapjes nog niet op het droge want net aan het halfuur kon Heule de aansluitingstreffer netten en het beloofde dan toch nog een lastig laatste kwartier te worden. Even het noorden kwijt want op de daaropvolgende fase was de 2-2 al bijna een feit maar gelukkig stond onze doelman Gianni Vansteenkiste op de goeie plaats om met een geweldige reflex uit te pakken. Maar toch viel de 2-2 al snel en moesten we nu het onderste uit de kan halen om de driepunter thuis te houden. Blijkbaar was Heule tevreden met een gelijkspel en was tijdverlies nu hun grootste prioriteit, zo was het voor ons moeilijk om de vaart in het spel te blijven houden. En toch kwam er nog ééntje uit de lucht gevallen, Tom Anseele zag zijn poging mooi over de Heulse doelman gaan en de nieuwe voorsprong was er net op tijd. Met nog enkele blessureminuten te gaan was er voor ons nog een poging van Nelis Sabbe maar voor Heule was er nog een reuzekans, maar onze doelman Gianni Vansteenkiste kon opnieuw met een knappe redding uitpakken om het gelijkspel te verhinderen. Er volgden dan nog enkele bange momenten na enkele hoekschoppen voor Heule maar de eerste driepunter voor 2018 was dan toch voor onze blauwwitte boys!

Door de wind een moeilijke wedstrijd maar ook de tegenstander beet flink van zich af zodat we 90' hebben moeten bikkelen in deze veldslag om de zege thuis te houden. Proficiat aan de ganse ploeg voor deze hardbevochten zege !!

Geen gele kaarten.

Doelpunten:

46' (1-0) Thibaut Simoens

60' (2-0) Thibaut Simoens

75' (2-1)

79' (2-2)

88' (3-2) Tom Anseele

Speelden mee:

Gianni Vansteenkiste, Chiel Potie, Cedric Noseda, Michiel Simoens, Tjorven Alliet, Sven Hoorne, Ivan Buysse, Thibaut Simoens, Tom Anseele, Nelis Sabbe, Sander Vynckier, Diego Varrewaere, Sander Pattyn en Yentl Vens.

Verslag Danny Varrewaere