KM-Webdesign/KM-Photography

zo 10-12-2017 : KSVR Gew. Res Danny - Club Roeselare : 3 - 1

"En dan heb je plots..........sneeuwvoetbal....."

IMG 8135 3 520px

Een derby op komst en de weergoden wilden ook hun zegje doen op Zondagmorgen, we zullen het eens lekker lang laten sneeuwen, de buren uit Club Roeselare staken samen met ons de handen uit de mouwen om toch een poging te doen zodat we zeker konden spelen, zowel van Rumbeke kant als Club kant deden ze dan ook hun best om de lijnen op het veld zichtbaar te krijgen zodat de scheidsrechter deze derby zou kunnen laten doorgaan. En de scheidsrechter had er veel zin in zodat deze wedstrijd kon beginnen op een sneeuwtapijt. Beide ploegen waren dan ook tevreden om aan deze partij te beginnen. Het was natuurlijk voor beide ploegen een serieuze aanpassing om sneeuwvoetbal onder de dwarrelende witte vlokken op de verborgen mat te brengen maar de goesting zat er in om er tenvolle voor te gaan.

Allereerst kon Thibaut Simoens een poging wagen maar hij besloot naast. Ook de buren uit Club poogden om snel te scoren maar doelman Gianni Vansteenkiste hield zijn netten schoon en toverde een knappe redding uit zijn hoed. Er kwam natuurlijk meer balverlies aan te pas bij de 2 ploegen want soms wilden de bal niet rollen zoals hij anders rolt. En laat dat nu net de oorzaak zijn van ons eerste doelpunt, een Clubverdediger wilde de bal terugspelen van een redelijke afstand naar zijn doelman en daar was Tom Anseele om ertussen te zitten! Hij veroverde de bal en trok alleen op het Clubdoel af waarin hij vlotjes de Clubdoelman verschalkte en zo de score opende. Het antwoord van Club liet niet lang op zich wachten maar onze doelman Gianni Vansteenkiste was opnieuw bij de pinken en redde weer knap. Direct daarna kon Tom Anseele opnieuw naar het Clubdoel trekken maar nu kreeg hij een toch wel stevige por in de rug en de scheidsrechter wees dan ook resoluut naar de witte stip........ Cedric Noseda bleef ijzig kalm en plaatste de elfmeter beheerst in doel en zo konden we net voor het halfuur van een dubbele voorsprong genieten. De wil bij Club om terug te komen was groot maar onze verdediging gaf nog altijd geen krimp en bleef secuur hun werk doen, ook onze doelman Gianni Vansteenkiste bleef de reddingen van onder het sneeuw halen !!!! Voor rusten kon ook Thibaut Simoens zijn doelpuntje meepikken maar de Club doelman verhinderde dat en won het pleit toen ze oog in oog kwamen te staan. En het laatste wapenfeit voor rusten moest eigenlijk een doelpunt zijn voor Chiel Potie maar zijn schot ging via de lat over het doel en zo bleef de ruststand 2-0. We hadden het Chiel Potie nochtans erg gegund maar het mocht niet baten ! Toch was iedereen blij om de warme kleedkamer in te duiken en even te bekomen van deze sneeuwvlaag die van geen ophouden wist!!

De 2de helft was amper op gang getrapt en de 3-0 was bijna een feit, Tom Anseele kon opnieuw richting doel trekken maar zijn poging ging naast. Maar de bal ging er aan de overzijde wel in en dat beloofde dus een spannende 2de helft te worden, de wedstrijd kon nu alle kanten uit al werd duidelijk dat Rumbeke meer en beter in de wedstrijd zat dan de eerste helft die meer gelijkopgaand was. We kregen dan ook hele mooie kansen om de score weer te laten uitlopen maar telkens werd het nu net niet zodat de spanning er toch in bleef. Zowel Thibaut Simoens, Sander Pattyn, Nelis Sabbe en Tom Anseele konden de netten niet doen trillen al was er op de poging van Nelis Sabbe wel een serieus reukje van een strafschopgeval maar dit werd weggewuifd. Er volgde nog een afstandschot van Diego Varrewaere die over vloog en ook de Club doelman kwam nog enkele keren gevat tussen. Ook onze doelman Gianni Vansteenkiste had een super dag en amuseerde zich enorm om de ballen telkens met mooie reddingen te stoppen. Aan de overzijde werd het pleit beslecht met een derde doelpunt, een prima voorzet van Nelis Sabbe werd in één tijd op de slof genomen door Tom Anseele en de bal kanjerde in doel, nu pas werd duidelijk dat de drie punten op het Rumbeekse sportpark mochten blijven !

Al bij al een verdiende zege van onze blauwwitte brigade die het sneeuwen gevecht naar hun hand konden zetten, een proficiat om jullie truitje zo nat te willen maken!! En zeker een pluim naar onze doelman Gianni Vansteenkiste die een beresterke prestatie op de sneeuwmat legde.......had die date er iets mee te maken????? Ook dank aan collega trainer Rik Demeyere om alles bij te houden zodat ik mijn handjes kon blijven warm houden..........

Geen gele kaarten

Doelpunten:

24' 1-0 Tom Anseele,

27' 2-0 Cedric Noseda (strafschop),

52' 2-1,

82' 3-1 Tom Anseele

Speelden:

Gianni Vansteenkiste, Chiel Potie, Cedric Noseda, Michiel Simoens, Tjorven Alliet, Sander Braeye, Thibaut Simoens, Sander Pattyn, Tom Anseele, Diego Varrewaere, Sven Hoorne, Nelis Sabbe, Yentl Vens.

Verslag Danny Varrewaere