KM-Webdesign/KM-Photography

zo 03-12-2017 : Hulste Sp. - KSVR Gew. Res Danny : 4 - 4

"Spektakelstuk met spanning tot laatste seconde........."

IMG 3541 3

Na opnieuw een uitgestelde training moesten we de spieren gaan losgooien in Hulste, iedereen was er vroeg bij, de ene al wat meer wakker dan de andere maar iedereen was present! In de opwarming viel het snel op dat de tegenstander gestalterijk was en dat we op onze hoede zouden moeten zijn om hier iets te rapen. Het was lekker frisjes in Hulste maar de ploeg oogde enorm positief om voor de volle 100 procent ertegen aan te gaan.

Een jonge scheidsrechter floot dan maar de wedstrijd op gang en vanaf de eerste seconde zagen we 2 ploegen die er tenvolle wilden voor gaan. Het eerste succes kwam er van onze zijde, de Hulstse doelman verkeek zich om de bal te passen naar zijn ploegmaat, onze spits Tom Anseele die vroeg stoorde kon de bal onderscheppen en meteen de 0-1 scoren! Het tempo bleef hoog liggen aan beide zijden want zowel Hulste als Rumbeke trokken de kaart van de aanval wat het spel snel over en 't weer deed gaan. Na een mooie combinatie tussen Nelis Sabbe en Sander Pattyn werd de voorzet door Sander Vynckier over gemikt. Ivan Buysse moest als eerste in het boekje van de goed leidende jonge scheids, de daaropvolgende vrije trap ging maar nipt naast. Ook voor ons kwam er gevaar op een vrije trap maar na geharrewar voor doel besloot Sander Pattyn op de Hulstse doelman. Opnieuw kon Tom Anseele een verkeerde pas veroveren van Hulste maar zijn schot ging naast doel, de volgende poging liet niet lang op zich wachten, een prima voorzet van Thibaut Simoens kon Nelis Sabbe in één keer op de slof nemen maar de Hulstse doelman stond weer op de goeie plaats. Toen Hulste net voor het halfuur door onze verdediging kon glippen kon onze doelman Quinten Carpels de bal keren met de voet. En toen volgden een 10-tal minuten waarin Hulste het laken naar zich begon toe te trekken, de druk kon niet blijven duren en de 1-1 was nog voor de rust een feit. Toch probeerden we weer om nog iets te doen voor rusten maar de pogingen van Sander Pattyn, Nelis Sabbe en Sander Vynckier in het geharrewar vonden telkens de juiste richting naar het gaatje niet. De hoekschop die daarop volgde werd door Thibaut Simoens maar net naast gekopt. Dat was het laatste wapenfeit en met een 1-1 stand konden we de rust intrekken na een hele genietbare eerste helft!

We waren dan ook benieuwd naar wat de 2de helft zou brengen, het kon dan ook nog alle kanten uit. Amper afgetrapt en de stand werd al gewijzigd, Chiel Potie kon Thibaut Simoens lanceren en Thibaut kon zich doorzetten en zijn voorzet werd prima en koelbloedig door Gianni Vansteenkiste in doel getrapt, opnieuw op voorsprong maar lang konden we niet genieten want amper 2' later stond het al terug gelijk, 2-2 ... En nog was die verschroeiende start niet gedaan, eerst kon Nelis Sabbe bijna juichen maar de bal ging net niet helemaal door de benen van de Hulstse doelman en zo zag onze Rumbeekse kapitein dat het net geen doelpunt was. Maar niet getreurd ...op de volgende aanval konden we de voorsprong weer op het bord zetten. Thibaut Simoens was weer aangever van dienst en Tom Anseele kon mooi afwerken.....2-3!! Toen kwam er nog een reuzekans voor verder uit te lopen, een prima vrije trap van Nelis Sabbe werd gelost door de Hulstse doelman, met z'n tweeen probeerden we de rebound binnen te tikken, maar zowel Tom Anseele als Gianni Vansteenkiste slaagden daar net niet in. En toen werd er even flipperkast gespeeld, Hulste kwam nadrukkelijker weer in beeld om voor de derde keer terug te keren en hoe deze tot stand kwam was toch wel niet normaal, alles ging zo snel...eerst kon doelman Quinten Carpels redden, de volgende poging werd nog van de lijn gekeerd door vraag me niet wie, direct terug kwam de bal op de lat en dan de paal en op de volgende poging trilden de netten en zagen we Hulste terug juichen !.....het werd dus 3-3! Even moesten we naar adem snakken want er werd aan een hels tempo over en 't weer gevoetbald en plots rook Hulste weer bloed, net aan het halfuur kon Hulste voor de eerste keer zelf op voorsprong komen en was het aan ons om terug te vechten, alles werd op alles gezet en we namen dan ook de nodige risico's, eerst moest Quinten Carpels ons behoeden van een 5-3 score en daar kort achter kon Nelis Sabbe voor de assist zorgen bij Tom Anseele die de bal enig mooi krulde langs de Hulstse doelman. Wat een wedstrijd, 4-4 en we bleven nu gaan voor de volle buit, een perfecte loeier van Sander Pattyn werd via de vuisten van de thuisdoelman en de lat gekeerd. We bleven dan ook strijden voor ieder sprietje gras, maar Ivan Buysse ging een beetje te onbesuisd in het duel zodat hij een terechte 2de gele kaart in ontvangst mocht nemen. Zo werden de nodige risico's weer teruggeschroefd en wilden we de overgebleven 7' nog dit welverdiende puntje verdedigen wat ons aardig lukte. Met een 4-4 bij de nummer 5 uit het klassement waren we dan ook dik tevreden, deze wedstrijd kon alle kanten uit en dit gelijkspel is dan ook een terechte weergave van het spel.

Ik moet mijn ploeg feliciteren voor deze uitstekende prestatie en ook wil ik een pluim werpen naar de heel goed leidende jonge scheidsrechter die aan een hels tempo de wedstrijd in prima banen leidde.

Gele kaarten:

Ivan Buysse 2x

Rood:

Ivan Buysse

Doelpunten:

7' (0-1) Tom Anseele

36' (1-1)

46' (1-2) Gianni Vansteenkiste

48' (2-2)

52' (2-3) Tom Anseele

65' (3-3)

75' (4-3)

78' (4-4) Tom Anseele

Speelden:

Quinten Carpels, Ivan Buysse, Sven Hoorne, Chiel Potie, Tjorven Alliet, Diego Varrewaere, Thibaut Simoens, Sander Pattyn, Tom Anseele, Nelis Sabbe, Sander Vynckier, Gianni Vansteenkiste, Louis D'hondt en Cedric Noseda.

Verslag Danny Varrewaere