za 18-11-2017 : KSVR GU13A - Dames VK Egem : 2 - 1

"Beirespannend tegen de dames van VK Egem"

IMG justine 450px

Een hele leuke pot voetbal opnieuw tussen ons en de dames uit Egem. Een team dat zich heel straf verbetert gedurende dit seizoen. Wederom was het 'beirespannend', want we ontliepen elkaar maar weinig. De dames kwamen op 0-1 al vroeg in de match. Die stand bleef een tijd staan. Er waren doelkansen aan beide kanten. We hadden vooral moeite met de schitterend voetballende nummer tien van de dames die messcherpe bewegingen in huis had. Met vereende krachten konden we haar de baas. Ook de verre inworpen waren een dreigend wapen van de ploeg, die fris voetbal presenteerde aan de toeschouwers.

Natuurlijk zetten wij er evenzeer aanvallende bedoelingen tegenover. We probeerden zoals gebruikelijk de bal het werk te laten doen, zochten zoveel als kon de flanken om ruimte te maken. Het werd in het eerste kwart terecht 1-1 door een strak schot van Sébastien. Die stand bleef uitermate lang op het denkbeeldige scorebord staan. De wedstrijd golfde voortdurend op en neer. Beide partijen wisten enkele goede kansen niet te benutten. Zeker bij de dames stond het vizier niet te scherp, want ze speelden wel een aantal flinke scoringsmogelijkheden bijeen. Jesse stond gelukkig puik te keepen in die situaties. Ook wijzelf konden maar geen doelpunt maken tegen de goed georganiseerde verdediging van de tegenstander.

Tot vlak voor tijd Gust het op zijn heupen kreeg. Vanaf zijn eigen helft soleerde hij langs de rechterflank, hij kneep vervolgens naar binnen en schoot droog diagonaal binnen: 2-1. Het ging om momenten, het had maar zo de andere kant op kunnen vallen. Compliment voor beide teams en hun leuke enthousiaste en vooral verzorgde voetbal.

Verslag Francois Peeters