zo 12-11-2017 : KSVR A-kern – KSKV Zwevezele : 1 - 3

"Geen stunt tegen sterrenelftal"

IMG 8879 3

Tegen koploper Zwevezele hoopte iedereen op een stuntje. De tegenstander heeft voor eerste provinciale begrippen een sterrenelftal met veel eerste klasse ervaring en wij zitten nog telkens op die bescheiden plek waar we elke week allemaal samen top moeten zijn om mooie punten te scoren. Toch kwam het eerste doelgevaar van de thuisploeg, die fel opende. Na een aanval over rechts kwam de bal in de zestien meter en kon er geschoten worden, een been van de tegenstander voorkwam een erg vroege openingstreffer.

Daarna namen de sterke gasten de wedstrijd in handen met veelvuldig balbezit. In een rustig tempo werd rondgespeeld en natuurlijk kwamen er kansen om te scoren. Tweemaal waren er kopkansen aan de tweede paal. Keeper Fréderique Six stond puik te keepen deze namiddag en hij voorkwam een aantal malen knap een treffer. Verder stond de organisatie defensief best fatsoenlijk aan de kant van de blauwen.

IMG 8872 3

Het eerste doelpunt zou aan de andere kant vallen precies op het half uur. Na een schitterende snelle aanval over links vond Gertjan Vandewege de ruimte om richting doelman op te stomen en hij rondde de bal voor het doel prachtig af: 1-0.

De gelijkmaker volgde zeven minuten voor tijd. Een indraaiende vrije trap werd weggebokst door keeper Six en toen stond iedereen van Rumbeke geparkeerd en kon een tegenstander eenvoudig maar heel secuur die reboundbal binnenplaatsen.

Na de pauze was het rap gedaan met de Rumbeekse ambities. De ploeg werd teruggedrongen door een Zwevezele dat een tempootje hoger ging spelen. Wij konden de bal minder goed in de ploeg houden. Mooi om te zien hoe slim die voormalige nationale mannen tussen de lijnen gingen lopen en zo het spel in handen konden houden.

Het duurde tot in de 58e minuut vooraleer de druk van de gasten in de tweede goal resulteerde. Na een knappe versnelling aan de linkerflank leidde een mooie combinatie naar het centrum en daar volgde een strakke plaatsbal in de winkelhaak. Geen schijn van kans voor doelman Six ditmaal (1-2).

IMG 8914 3

Toen de 1-3 slechts vijf minuten later binnenplofte, na weeral een zalige plaatsbal die met gevoel en tegen de wind in de bovenhoek verdween, was de match gespeeld. Het was Zwevezele dat rustig de wedstrijd onder controle hield, niets meer weggaf en zelf nog enkele mogelijkheden onbenut liet. Het krachtsverschil was duidelijk gemaakt.

Geen schande van deze tegenstander te verliezen natuurlijk, al zie je het graag anders. Laten we meepakken naar volgende week: onze sterke doelman, onze fraai uitgespeelde goal, een over het algemeen, zeker in de eerste helft, goede organisatie achterin. Dan kunnen we er volgende week met een fris gemoed terug bovenop kletsen.

KSV Rumbeke:

Six, Deketelaere, Sucaet (78' Verduyn), Delbeke, Vanhollebeke, Riolo, Vandewege (85' Vandendriessche D.), Deceuninck, Vatcheïchvili, Vandendriessche N. (74' Sabbe)

KSKV Zwevezele:

Cool, Cornelis, Minne, Lagrou (85' Bataille), Ngabu (74' Weynants), Ghekiere, Provoost, Franco, Verzele, Yagan (88' Van Heuverzwyn)

Gele kaarten:

71' Ngabu (KSKVZ), 82' Deketelaere (KSVR), 88' Deceuninck (KSVR)

scoorden:

29' G. Vandewege (1-0), 38' N. Lagrou (1-1), 58' Z. Yagan (1-2), 64' V. Provoost (1-3)

volgende wedstrijd:

Zondag 19 november 2017 : Sassport Boezinge - KSV Rumbeke om 15u00