za 11-11-2017 : KSVR U8C - KFC Lendelede Sport : 9 - 2

"Louis had de code gekraakt"

IMG 6979 3 kopie

Even getwijfeld of er een verslag zou volgen op de wedstrijd van vandaag. Leek deze ochtend alsof ik er niet helemaal bij was. De korte nacht na het optreden van gisteravond zit daar wel voor iets tussen. Maar zo'n verslag helpt om de wedstrijd wat te analyseren, dus bij deze:

Vandaag kwamen de jongens van Lendelede Sport op bezoek. Nog vers in het geheugen lagen de steeds felbevochten wedstrijden van vorig seizoen, waarvan we er niet eentje konden winnen, dus was het uitkijken naar hoe de verhoudingen er een half jaar later uitzagen.

In het eerste kwart was het nog even zoeken voor de acht (eentje meer dan verwacht) Rumbeekse jongens. Het spel ging goed over en weer en achterin bood Louis zoals gebruikelijk goed weerwerk tegen de Lendeleedse aanvallers. Halverwege dat eerste kwart klommen de bezoekers toch op voorsprong met een knap schot vanop de rechterzijde. Rumbeke ging na dat doelpuntje nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker, maar voorin ontbrak het ons aan de nodige stootkracht om de Lendeleedse doelman te verschalken.

Toch met goede moed het tweede kwart in, waarin we meermaals aan de deur beukten maar het geluk niet aan onze zijde hadden. Het was Lendelede echter, dat de voorsprong verdubbelde. Maar dat er voor de thuisploeg meer in zat, bleek al snel. Niet lang na de 0-2 ging Cas doorjagen op een uitvoetballende doelman, die door de druk in de fout ging en Louis een vrijgeleide bezorgde om zijn eerste van de ochtend te scoren.

"zuivere hattrick"

Vanaf die 1-2 ging het in crescendo (sorry voor de lastige woordjes in mijn verslag, Joppe) voor de thuisploeg. Louis had de code gekraakt en scoorde in dat tweede kwart een zuivere hattrick. Tel daar twee afgeweken hoekschoppen bij en aan de rust stond het plots 5-2 in ons voordeel.

Na de rust voetbalden we vooral op karakter verder. Achterin kwamen we steeds minder in de problemen, zonder zelf echte kansen bijeen te voetballen. Lendelede zocht wel naar de aansluiting, waardoor er achterin soms ruimte viel voor de Rumbeekse aanval. Op één van die momenten kon Leon zich op links doorzetten en de vrijstaande Cas, die vandaag nog maar eens bewees dat met inzet en vertrouwen spelen altijd loont, bedienen.

6-2 bij ingang van het laatste kwart, waarin we de score nog iets verder opkrikten en uiteindelijk verdiend de overwinning behaalden. Louis, Merijn en Quinten mochten elk nog een doelpuntje meepikken. 9-2 na een uiterst goede wedstrijd, waar iedereen zich vastbeet in zijn tegenstander. Op naar de wedstrijd van volgende week... Tegen wie is nog een vraagteken, maar het ziet er naar uit dat we op zaterdag een experimenteel team op de matten zullen moeten zetten... Kan interessant worden!

Speelden en scoorden voor KSV Rumbeke:

Casper, Vic, Louis (4), Cas (1), Quinten (1), Joppe, Leon en Merijn (1) (+ 2 owngoals)

PS: Doordat we deze ochtend onverwachts met acht waren, speelden sommige spelers minder minuten dan gebruikelijk. Ik had het mezelf wat moeilijk gemaakt bij de wissels en heb daardoor vast fouten gemaakt. Niet moedwillig, dus, maar toch mijn excuses hiervoor...

PPS: Een KORT verslag... het zal nooit mijn dada zijn

Verslag Jurgen Wille