KM-Webdesign/KM-Photography

 

zo 05-11-2017 : FCE Kuurne - KSVR Gew. Res. Danny : 4 - 0

"Duidelijke cijfers tegen sterke tegenstander"

IMG 3541 3

Een niet zo'n grote verplaatsing bracht ons naar Kuurne, de derde in de stand waar we een mooie welkom kregen door de plaatselijke afgevaardigde, een begeleiding met tekst en uitleg, waarvoor dank !!

Maar ook op het veld mochten we spreken van een warm onthaal, de spelers moesten zich dan ook goed in het zweet werken om niet direct op achterstand te staan. En dat lukte niet zoals we gewild hadden want op hun derde hoekschop na 9' mochten we al de bal uit onze net vissen. Kort daarop kon Kuurne direct de score verdubbelen maar de reuzekans die ze kregen werd gelukkig vakkundig de nek omgewrongen. Onze blauwtjes stonden het combinerend werk van Kuurne een beetje te gemakkelijk toe en ook nonchalance bepaalde de volledige eerste helft. Ons eerste wapenfeit(je) was een schot van Thibaut Simoens die te centraal was gericht om schade aan te richten. Rond het halfuur moeten we voor de 2de wedstrijd op rij een strafschop toestaan en de 2-0 was dan ook niet meer dan logisch. Kort na deze verdubbeling konden we dan toch een prima actie bewonderen toen Sander Pattyn op de flanken kon doorbreken en met een prima voorzet Thibaut Simoens bereikte, Thibaut nam de bal mooi op de slof maar de bal zoefde over. Zo moesten we met een minimum aan kansen naar de kleedkamer trekken om van de rust te genieten na deze mindere eerste helft.

"op eigen borst kloppen"

En dat werkte blijkbaar zijn vruchten af want nu konden we Kuurne tegen hun doel aandrukken waarin we efficientie misten om ons overwicht in de score te laten vertalen. Thibaut Simoens kreeg 2 mooie kansen in het beginkwartier maar het vizier stond niet op scherp, hier kon de 2-1 zijn gevallen, toch bleef Rumbeke nu meer dreigen en werd er ook beter geacteerd dan de eerste helft. Nog voor het halfuur kon Thibaut Simoens opnieuw richting Kuurne doelman trekken, maar hier redde de doelman knap met de voet zodat de aansluitingstreffer werd vermeden. Ook het vluchtschot van Sander Pattyn had meer verdiend maar je hebt zo van die dagen dat het ook moet meezitten. Na de nodige risico's in het laatste kwartier moesten we nog 2 treffers toestaan en mochten we Kuurne uitroepen tot de verdiende winnaar.

Vandaag moesten we op en top zijn met z'n allen om dit Kuurne opzij te zetten, het lukte ons dus niet en daarvoor moeten we op eigen borst kloppen. Maar niet getreurd.........op naar de volgende opdracht en verder blijven werken! Hoe zeggen ze dat?.......'t kan nie alle dagen kermesse zien.......

Thibaut Simoens kwam in het gele boekje terecht.

Doelpunten:

  9' (1-0)

31' (2-0) (strafschop)

75' (3-0)

79' (4-0)

Speelden:

Quinten Carpels, Chiel Potie, Cedric Noseda, Louis D'hondt, Sander Pattyn, Diego Varrewaere, Thibaut Simoens, Ivan Buysse, Tom Anseele, Nelis Sabbe, Sven Hoorne, Gianni Vansteenkiste, Sander Vynckier en Sander Braeye.

Verslag Danny Varrewaere

Foto Kurt Maddens