zo 05-11-2017 : KRC Waregem - KSVR A-kern : 5 - 1

"Ontgoocheling bij iedereen"

Geert Broeckaert kopie

De afgelopen weken had onze eerste ploeg prachtige matchen gespeeld in een hoog tempo. Er waren punten gepakt en dus trokken de supporters met hun helden met een goed gevoel richting Waregem. Maar oeie, daar verliep de wedstrijd tegen de rood-gelen toch even helemaal anders dan verwacht.

We begonnen met een mooie scoringskans: al in de eerste minuut kwam een vrije trap van de rechterkant en die kon worden ingekopt door Archil Vatcheïchvili. De doelman van de thuisploeg redde met een flitsende reflex.

Wat er vervolgens gebeurde, tartte elke verbeelding. Onze gasten kwamen geparkeerd te staan, alsof ze pudding in hun benen hadden. De tegenstander overtroefde ons op alle facetten van het moderne voetbal. Geen pass kwam nog aan bij de blauwen. Die hadden het geluk dat Waregem voor het doel nogal slordig met de vele scoringskansen omsprong. De 1-0 viel wél op het half uur toen een halve voorzet gedragen door de stevige wind tegen de binnenkant van het zijnet klapte achter een verbouwereerde doelman Fréderique Six. Op slag van rust viel ook onze gelijkmaker volledig uit de lucht. Het was wel een heerlijk doelpunt: Giuseppe Riolo volleyde een doorgekopte bal van Archil Vatcheïchvili snoeihard binnen: 1-1.

Opluchting in het Rumbeekse kamp en iedereen verwachtte een verbeten team terug uit de kleedkamer. Maar niets was minder waar. De enige minimogelijkheid om te scoren kwam er in minuut zestig uit een indraaiende vrije trap waar Mitch Voet net niet zijn grote teen tegenaan kon zetten. Verder overheerste de tegenstander over het hele veld. De 5-1 pandoering, waar onze eerste ploeg uiteindelijk tegenaan liep, was voor iedereen onverklaarbaar, vooral de manier waarop. Maar de uitslag was zeker terecht in deze match en de cijfers waren eigenlijk nog maar een softe weerspiegeling van het eenrichtingsverkeer van deze namiddag. Ongeloof en ontgoocheling bij iedereen, die zich aan Rumbeke verbonden voelde.

Trainer Geert Broeckaert: “Ik zei voor deze match al tegen T2 Kurt Delaere dat ik geen goed gevoel had en dat kwam uit. Waregem had zich aan ons aangepast. Wij vonden daardoor heel moeilijk de vrije man. Bovendien was de tegenstander veel agressiever in deze wedstrijd dan wijzelf. Elke tweede bal was voor hen. Een verklaring daarvoor heb ik niet. Ik weet dat het heel lastig is om van voetballen op vers gras over te gaan naar voetballen op kunstgras. Wellicht zat ook de zware training van deze week nog in de benen van mijn spelers.”

KRC Waregem:

Liotatis, Depraetere, Driessens, Blaton, Ameye, Dutoit, Vandewalle (72' Sardeur), Sy, Deveugele (75' Desmet), Deprez (86' Loncke), Huysentruyt

KSV Rumbeke:

Six, Deketelaere, Sucaet (80' Vandendriessche D.), Khramaz, Delbeke, Riolo, Voet (80' Verduyn), Vandewege (71' Sabbe), Deceuninck, Vatcheïchvili, Vandendriessche N.

Gele kaarten:

41' Vandewalle (KRCW), 67' Dutoit (KRCW), 76' Blaton (KRCW)

Scoorden:

29' Vandewalle (1-0), 45' Riolo (1-1), 72' Vandewalle (2-1), 77' Deprez (3-1), 82' Sy (4-1), 90' Loncke (5-1)

Verslag Francois Peeters

Foto Kurt Maddens