za 04-11-2017 : KSVR U8C - KVK Westhoek : 4 - 6

"Trainer U8 is zôôôôôt content"

jurgen wille kopie

Deze ochtend keken we de U8 van KVK Westhoek in de ogen, een heuse test tegen een op papier sterke tegenstander. Het werd een spannende partij die lichtjes gevleid door de bezoekers uit Ieper gewonnen werd.

De thuisploeg was bij het affluiten niet echt bij de les, want binnen de minuut klom KVK Westhoek op voorsprong met een schot vanop de rechterzijde die voor keeper Thomas (die het voorts voortreffelijk deed in de eerste helft) onhoudbaar binnen ging. Na die 0-1 herstelden we stelselmatig het evenwicht en creëerden we af en toe wat kansjes. Het ontbrak ons echter aan wat overtuiging bij de afwerking, waardoor we niet tot scoren kwamen. Het was Westhoek die diep in het eerste kwart de 0-2 lukte na een goed uitgespeelde aanval.

We speelden echter een goed eerste kwart en verdienden zeker ook te scoren. Dat lukte pas in het tweede kwart: Robbe tikte een hoekschop van Leon binnen en bracht ons terug in de partij. Helaas konden we dat momentum, dat op dat moment zeker bij KSV Rumbeke lag, niet verzilveren. KVK Westhoek beschikte namelijk over een speler die bij het minste gaatje op doel knalde. In mum van tijd stond het 1-5, met drie bijna identieke doelpunten waarbij we de goaltjesdief net iets teveel ruimte gaven.

"Na de 1-6 namen we stilaan de wedstrijd in handen"

We wisten in de tweede helft dus wat gedaan: die speler uit de wedstrijd houden. Dat lukte steeds beter, en hoewel de Iepernaren eerst verder uitliepen naar 1-6, namen we stilaan de wedstrijd in handen. De bezoekers, die het zonder wisselspelers moest doen, begon fysiek de strijd te ondergaan. Louis, die gedurende het vervolg van de wedstrijd de scorende man bij Westhoek vleugellam maakte, zette zich twee maal door tegen zijn rechtstreekse tegenstander en bracht ons terug tot 3-6 en even later scoorde ook Merijn zijn doelpuntje.

4-6 bij ingaan van het laatste kwart, waarin we hardnekkig bleven zoeken naar de aansluiting. Joppe stond in de tweede helft tussen de palen en ging zelf ook telkens goed plat om de schaarser wordende pogingen van de bezoekers te stoppen. Helaas lukte het ons niet om dichterbij te komen en werd er in dat laatste kwart niet meer gescoord.

4-6 was dus ook de eindstand, na een boeiende wedstrijd op het scherpst van de snee. Alle 7 de spelers van Rumbeke lieten zien dat ze een voet konden zetten naast het 3-sterrenteam van KVK Westhoek en toonden, zoals ze dat al gans het seizoen doen, een enorme drive naar voren en een karrenvracht aan werklust. Hoewel we in cijfers de wedstrijd verliezen, mogen we met opgegeven hoofd en een dikke pluim op onze wintermuts door naar de volgende wedstrijd. Jullie trainer is, net zoals vorige zaterdag, zôôôôôt content!!!

Speelden en scoorden bij KSV Rumbeke:

Thomas, Leon, Louis (2), Casper, Joppe, Robbe (1) en Merijn (1)

Verslag Jurgen Wille

Foto Kurt Maddens