za  04-11-2017 : KSVR GU13A  – VV Emelgem-Kachtem : 5 - 1

"Goe gedoan allemoale"

IMG 8094 3 450px

Na een wat rommelige warming-up gingen we wel fantastisch van start op ons tweede veld. In de kleedkamer had ik er als trainer op gehamerd vooral te blijven voetballen. Durven snel tikken met elkaar en zorgen voor veel beweging zonder bal, zodat we gemakkelijk zouden kunnen combineren met elkaar. Back-speler Arthur had ik gevraagd om rustiger te zijn aan de bal dan de weken voorheen. Bal veroveren en al direct kijken of al gekeken hebben waar je met die bal naar toe zou willen. Beide verzoeken, die ik deed in de kleedkamer, werden ingewilligd.

In het eerste kwart tikten we de bal in een hoog tempo rond en de 1-0 kwam er heel snel. We liepen vlot uit naar 5-0 en dat met fraai voetbal. Samba kwam met mooi breedtespel en hij verzorgde goed zijn strakke passes hard in de voeten of in de loop van spelers, Justine bleek een beest op linksback, een beest dat zelfs sleepbewegingen ging gebruiken om onder de druk van tegenstanders uit te komen!!! Arthur was zo secuur mogelijk in zijn passing en natuurlijk een bijtertje in zijn verdediging. Ik zag ook mooie strakke ballen in de voeten bij elkaar. Mensen, die elkaar kruisten of overlapten en enorm veel beweging zonder bal.

Jarne, die in de eerste periode wat anoniem rondliep en telkens te laat was om deel te nemen aan het spel in de spits, die pakte in zijn tweede beurt alle twijfels weg: die kwam van binnen naar buiten om ballen op te eisen en te helpen storen bij de flank. Hij scoorde zelfs een toffe goal! Miste nog enkele riante kansen, maar hij kon die krijgen doordat hij zelf initiatief nam om te lopen zonder bal. In allerlei richtingen: naar de bal toe, van de bal weg, zijwaartse beweging! Sleurend aan die verdedigers.

"Berepartij"

Noah speelde een berepartij, zo sterk en elegant gevoetbald. Hij was een brug op ons middenveld. Keeper Jesse was niet op een foutje te betrappen, zo rustig aan de bal, ook onder druk van een aanstormende speler. Zijn spelhervattingen waren stevig en duidelijk. Hij moest nooit een lange bal spelen, maar zocht de combinaties met de veldspelers in zijn buurt. Supergoed!

Vanuit die situatie groeide ons vertrouwen in deze match en durfden we ook individuele acties te proberen. Louis raakte aanvankelijk vaak de bal kwijt, maar hij bleef hard werken en vragen om de bal, was constant aanspeelbaar door zijn vooracties en zo ging hij ook werken aan kaatsen. Ook al veel eigen initiatief. Thijs was op de andere flank een kwelgeest voor zijn directe tegenstander. Constant scherp op de bal, met mooie voetballende oplossingen en zeer straffe voorzetten waaruit we konden scoren.

"Vechtersmentaliteit"

Jente speelde op diverse plekken vandaag, maar hij speelde wat wisselend: dan weer deed hij fantastische dingen met de bal en dan weer lukte het niet zo goed. Jammer voor hem dat hij in de tweede helft niet een doelpunt kon scoren na een voorzet van rechts en een verlenging centraal door Jarne. Zijn inzet ging maar net naast het doel. Maar Jente toonde een geweldige vechtersmentaliteit en zo was ook hij belangrijk voor ons team.

Manu tenslotte, die groeide in zijn leiderschap. Van alle spelers coachte hij het meest luidop en zo werd hij een draaipunt in de voorhoede. Hij tikte de bal goed rond, waarmee hij andere spelers beter liet voetballen en waardoor we nog meer kansen konden uitspelen. Verrassend voor mij was dat Manu ditmaal zijn lichaam ging inzetten om ballen te veroveren en hij liep prachtig los zonder bal om zich aan te bieden. Goeie looplijnen vandaag!

In het allerlaatste slot van deze match slikten we toch nog een tegendoelpunt. De tegenstanders verdienden dat ook wel, omdat ze positief bleven werken voor een beter resultaat. Wij liepen op dat eind nog even wat te ver terug en zetten geen druk op een schotje vanuit de tweede lijn. Het is niet erg: ik heb genoten van ons voetbalspel, zo leuk, zo creatief en zo gedurfd soms. Goe gedoan allemoale!

Verslag Francois Peeters

Foto Kurt Maddens