zo 29-10-2017 : KSVR Gew. Res. Danny - KZ Dentergem : 2 - 4

"Hier zat zeker meer in maar alles zat zo'n beetje tegen.........."

IMG 3544 3 kopie

Na een knappe 9 op 9 wilden we natuurlijk ook de scalp van Dentergem, een voor ons toch minder bekende tegenstander en we waren dan ook sowieso op onze hoede. Met een uurtje langer slaap (allee....voor sommige toch) en een redelijke frisse morgen wilden we dan ook graag de volle buit weer binnenhalen.

"opgezadeld met een achterstand"

Maar Dentergem schoot heel sterk uit de startblokken waardoor we ook direct wisten waar we aan toe waren, pas rond de 10' konden we een eerste keer tegenprikken dankzij een mooie doorsteekpas van Tom Anseele die de vrijstaande Thibaut Simoens op zijn weg vond maar de poging van Thibaut werd naast gemikt. Daarvoor was Dentergem al heel actief geweest en moest de verdediging al veel opkuis houden wat ze tot dan nog secuur deden. Net voor het openingskwartier kwam onze doelman Arne Vannieuwenborgh een beetje te onstuimig uit op de Dentergemse spits en de elfmeter was dan ook de enige juiste beslissing.......en die strafschop werd simpel omgezet zodat we meteen met een achterstand opgezadeld zaten. Aan de overzijde werd er ook een duidelijke fout gemaakt......maar buiten de zestien....... De vrije trap van Sander Pattyn die daaruit volgde werd door de Dentergemse doelman gepakt, meteen daarna kon Thibaut Simoens alleen oprukken naar de Dentergemse kooi maar hij kon net niet afwerken. Een prima vrije trap via Nelis Sabbe en Diego Varrewaere kwam bij Tom Anseele terecht, de poging van Tom werd miraculeus gered en met de factor geluk door de Dentergemse doelman.

"wedstrijd volledig in handen"

Dentergem moest nu terug plooien en we namen dan ook de wedstrijd volledig in handen, net voor het halfuur kwam er een hard schot van Tjorven Alliet maar de eindbestemming kwam niet in doel maar in de kluts van Dentergemse benen. Meteen daarna kon Tom Anseele alleen naar de bezoekende doelman trekken maar die dekselse doelman won weer het duel en redde de poging van Tom. Ook Sander Vynckier vond de doelman op zijn weg toen hij zijn schot afpoeierde. Met nog 10' op de klok van de eerste helft werd Nelis Sabbe gehaakt maar nu had de scheids niets opgemerkt........en de daaropvolgende tegenaanval scoort Dentergem iets te gemakkelijk met een grondscherend schot. Gelukkig kon Tom Anseele de aansluitingstreffer nog netten voor rusten en eigenlijk moesten we met een 2-2 de kleedkamers intrekken maar een prima open doelkans voor Sander Pattyn werd jammer genoeg over gemikt. Zo moesten we met een 1-2 de rust ingaan maar met volle moed om de 2de helft aan te vatten zoals de laatste 25 minuten van de eerste helft.

"Dentergemse doelman redde opnieuw formidabel"

Maar die 2de helft startte in mineur!! Na amper 2' waren al onze goeie intenties weg......een Dentergems schot viel in doel en dat was net hetgene dat we absoluut moesten vermijden......en dat we een beetje uit ons lood geslagen waren was duidelijk want na 5' stond het 1-4 en was het boeken dicht, dan werd er een tijdje vergeten van te voetballen en borrelden wat frustraties op, ook al omdat een Dentergemse speler al 2x onbestraft een natrap kon doen!! Zo bleef Dentergem het slim spelen met constant lichte fouten te maken zodat het tempo uit de wedstrijd bleef maar toch bleef Rumbeke zich moedig verweren, toen de frustraties wat gezakt waren poogde blauwwit om de score toch nog te beperken, het was Thibaut Simoens die voor de 2-4 zorgde met nog 10' op de klok. Direct daarna moet de bal altijd op de stip na een duidelijk handspel van een Dentergemse speler maar opnieuw werd het niet opgemerkt! Spijtig maar hier kon de aansluitingstreffer een feit zijn, er volgde nog een poging van Tom Anseele maar de Dentergemse doelman redde opnieuw formidabel.

"volgende opdracht is niet van de poes"

Zo moeten we na 3 zeges opnieuw een nederlaag toestaan maar deze wedstrijd kon hèèl anders gelopen zijn.....met een beetje meer geluk in de details van de wedstrijd zat er hier zeker een driepunter in!!!!! Maar ja..niet getreurd, we werken weer naar onze volgende opdracht toe die ook niet van de poes gaat zijn maar we gaan opnieuw uit van eigen sterkte want het geloof en het vertrouwen blijven groot in deze ploeg !!

Gele kaarten:

Sander Vynckier en Nelis Sabbe moesten in het gele boekje....

Doelpunten:

13' (0-1) (strafschop),

37' (0-2),

39' (1-2) Tom Anseele,

47' (1-3),

50' (1-4),

80' (2-4) Thibaut Simoens

Speelden:

Arne Vannieuwenborgh, Chiel Potie, Cedric Noseda, Sven Hoorne, Tjorven Alliet, Diego Varrewaere, Thibaut Simoens, Sander Pattyn, Tom Anseele, Nelis Sabbe, Sander Vynckier, Yentl Vens.

Verslag Danny Varrewaere

Foto Kurt Maddens