za 28-10-2017 : KSV De Ruiter – KSVR GU13A : 9 - 3

"Werkten keihard, maar De Ruiter was ietsje te sterk voor ons"

IMG justine 450px

De eerste wedstrijd tussen de twee teams aan het begin van dit seizoen was redelijk gemakkelijk gewonnen door Rumbeke. Prima dus dat de thuisploeg zich voor de return danig had versterkt. Nu sloeg het verschil in kwaliteit echter tamelijk ver door in het voordeel van De Ruiter.

We begonnen nochtans goed aan deze match. Rumbeke legde enkele fraaie combinaties op de mat en de ploeg creëerde scoringskansen. Doeltreffend was het helaas allemaal niet. Ondanks onze goede voetbalopvatting kon De Ruiter de score openen met een fraaie boogbal van afstand. Gedragen door de wind verdween die bal over onze doelman Matteo tegen de touwen: 1-0. Al gauw was de stand gelijk toen spits Jarne van zich deed spreken: 1-1. Een tweede schot van afstand – we kropen terug in plaats van druk te zetten op de tegenstander vlak voor ons doel – betekende op identieke wijze als de eerste goal de 2-1. In het tweede kwart trok Louis de stand terug in evenwicht: 2-2. Een mooie weerspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld op dat moment.

"Bijna alle persoonlijke duels werden verloren"

Maar daarna ging het helemaal mis met ons team. Bij De Ruiter nam een geweldige nummer tien de match in zijn eentje in handen. Technisch super begaafd, beweeglijk, fysiek heel sterk in de duels, snelle dansende voeten, moeilijk van de bal te krijgen. Die gast was echt even een niveautje te hoog voor ons. Wij raakten zo onder de indruk van zijn kunnen, dat we te tam reageerden op voetbalsituaties, zo leek het.

Elke keer kwamen de Rumbekespelers een pas te laat en bijna alle persoonlijke duels werden verloren overal op het veld. We werkten allemaal keihard, maar we vonden elkaar niet meer zo gemakkelijk. Het mooie voetbal van de eerste helft veranderde daardoor in ploeteren en proberen de zwaar drukkende tegenstander van ons doel vandaan te houden. Dat lukte deze keer niet zo goed. De Ruiter liep, met sterk voetbal (aan de hand van die geweldige nummer tien) en wat te weinig overtuiging van onze kant, uit naar 9-2. In het slotkwartier kwamen we weliswaar terug in de wedstrijd met een aantal mooie aanvallen, het bleek moeilijk doelpunten te maken deze namiddag. Het was uitgerekend de 'vrouw van de match' aan onze kant, Justine, die nog eens kon tegenscoren: 9-3.

Niet getreurd, deze overwegend niveau-3 tegenstander was in de tweede helft wat te zwaar voor ons. We hebben getoond dat we kunnen voetballen. Volgende week een nieuwe ronde, nieuwe kansen als het gaat om het neerzetten van een goeie uitslag.

Verslag Francois Peeters

Foto Kurt Maddens