za 28-10-2017 : KSVR GU17K - KVC Ardooie : 1 - 5

"Ongeslagen leider op bezoek"

IMG 7981 0 kopie

Ardooie kwam vandaag op het Sportpark op bezoek als ongeslagen leider… Zonder puntenverlies en met een 5-1 overwinning tegen ons in de heenronde kwam de rood-witte tegenstander vol zelfvertrouwen op het veld. En dat was terecht, want Ardooie begon heel sterk. Of moet het gezegd dat onze verdediging in de eerste 10 minuten nergens was? Ongelukkige tussenkomsten zorgden er voor dat we al na een minuut of 10 tegen een 0-3 achterstand aankeken. Het was slecht, slecht, slecht!

Nu ja, met de 0-3 op het scorebord begonnen onze blauwhemden uiteindelijk toch aan de match, en herstelden ze zonder al te veel moeite het evenwicht op het veld. Nu en dan waren er best snedige acties te zien, met een rappe Louis op rechts bijvoorbeeld. Net voor de eerste 20 minuten om waren, bereikte Warre van op de linksmidden met een De Bruyne-pas Jort rechts vooraan, en de 1-3 hing tegen de touwen.

Ook de tweede en de derde periode waren helemaal op het conto van SV Rumbeke te schrijven, maar om te scoren moet je soms een beetje meeval hebben, en waar we vorige week superefficiënt waren, was dat vandaag zeker niet het geval. Hun verdediging stond beter op te letten dan de onze in het begin van de match (al was hun spits, nr. 9, geen doetje). De laatste pas kwam er dikwijls niet uit, en waar het rustig mocht, voetbalden we overhaast. Wanneer onze voorspelers wel eens met snelheid hun eigen kans mochten gaan, draaiden ze al te vaak terug. En met veldoverwicht koop je niets, dus we ging de laatste periode in met nog steeds die 1-3 op het bord. Over de verdediging, en vooral over keeper Quinten konden we nu helemaal geen kwaad woord meer zeggen, want de roodhemden vonden de weg naar de netten niet meer, alle brandjes werden vakkundig geblust, soms tot frustratie van de tegenstander (met één gele kaart tot gevolg).

Een herorganisatie, met 3 man achteraan in plaats van 4, en dus extra druk vooruit, leverde in de laatste periode niet echt veel extra druk op, maar de Ardooie-tegenaanvallen werden wel weer wat gevaarlijker daardoor. Een goeie 10 minuten voor het einde werd de spanningsboog gebroken, want een tegenaanval leidde tot de 1-4. De efficiëntie van de leider zorgde voor nog een goaltje (1-5), maar die cijfers zien er veel zwaarder uit dan het wat het spelverloop rechtvaardigt. We speelden zeker een verdienstelijk match.

Ardooie lijkt mooi door te stomen naar de titel! Het is hen gegund…

Speelden en scoorden:

Quinten, Rens, Jitze, Arthur, Louis, Gauthier, Jort (1), Warre, Lars, Maarten, Guillaume, Luka en Emiel.

Verslag Koen Malfait