wo 25-10-2017 : SVD Kortemark – KSVR U13 : 3 - 6

"Prachtig aanvallend voetbal en veel doelpunten"

IMG 6421 3

In een spannende wedstrijd slaagden we er niet in onze tegenstanders uit de Jeugdcup het Nieuwsblad te wippen. In de thuismatch verloren we met vier doelpunten verschil (thuismatch: 4-8). Kortemark raakte een heel belangrijke speler kwijt met een rode kaart en bij ons kwamen andere spelers aan de bak, die vorige week door omstandigheden niet konden meevoetballen. Het leverde ditmaal een prachtige match op in het Kortemarkse waarin wij constant tussen hoop en vrees leefden. Maar het publiek zag prachtig aanvallend voetbal en veel doelpunten!

Rumbeke begon heel goed aan dit duel. We startten met mooi voetbal, breed over het veld. Ik heb deze avond genoten van fraaie openingen van Samba, die van links zo nu en dan wist van flank te veranderen naar rechts. Ook Noah vond mooie voetballende oplossingen. Tof om te zien. Onze impulsen leverden direct een doelpunt op, nadat de positief vinnige Louis goed reageerde op een tweede kans: 0-1. In het eerste halfuur speelden we ons beste voetbal. Van achteruit regelde Niko, die gelukkig terug is na een ongelukkige periode privé, op een geweldige manier de defensie en hij verzorgde netjes de aanvoer van achteruit. Ons middenveld durfde hoog druk te zetten, waardoor Kortemark, dat wat slapjes aan de match leek te beginnen, er vaak niet uit kon komen. We konden door een sterk in de spits acterende Jarne de 0-2 maken en Thijs schoot de 0-3 binnen. Even noemen dat we achterin in die fase amper een mogelijkheid weggaven door het krachtige spel van Justine en Jente.

"Mee in de strijd"

Het bleef spannend doordat wij vier doelpunten verschil in de stand nodig hadden om penalty's af te dwingen. We konden nog telkens doorgaan in de bekerstrijd. Maar dan scoorde Kortemark tegen: 1-3. Een met veel lef en flair spelende en coachende Manu maakte de tussenstand voor ons weer wat leuker: 1-4. Het spande erom.

Na de rust zag je die spanning in de match terug. De thuisploeg begreep dat ze, zonder een van haar dragende spelers, er een tandje bij moest steken op karakter en die mannen begonnen duels te spelen. Wij slaagden er in die tweede helft niet meer in ons daarvan te houden en we gingen mee in de strijd, die toen ontstond. Kortemark maakte er knap 2-4 van en toen mochten we nogmaals tweemaal scoren. Opnieuw was het Thijs, die op zijn doorzettingsvermogen onze Rumbeekse harten sneller deed kloppen met zijn tweede goal van de avond: 2-5.

"Inzet en enthousiasme"

Trainer Jacob stuurde iedereen in het slotkwartier maar naar voren om iets te forceren. Want voetballend zat het er in de laatste fase niet meer in, daarvoor was de tegenstander teveel in haar eigen spel geraakt en dan is ze op haar best. Dus moest het op inzet en enthousiasme zijn. We werden onrustiger en speelden vaak de bal kwijt, doordat we vergaten te voetballen. We zagen nog enkele goeie voorzetten van Matteo op de rechterflank, die groeide in deze match. Het was uitgerekend Kortemark dat in de laatste wedstrijdfase in de snelle omschakeling de beste scoringskansen kreeg. Onze doelman Matteo wist vaak tussen te komen, maar die ene maal was hij kansloos op de 3-5. Manu kon er nog 3-6 van maken, maar verder dan dat kwam ons slotoffensief niet.

Toch mag iedereen fier zijn op zijn prestatie: we hebben er als team alles uitgehaald en het was nét niet voldoende om over twee matchen gelijk te komen. Voetbaltechnisch hebben we, zeker in het eerste halfuur, laten zien wat we waard zijn. Complimenten voor allen, ook aan de rustig leidende scheidsrechter!

Verslag Francois Peeters

Foto Kurt Maddens