zo 22-10-2017 : Dosko Beveren - KSVR Gew. Res. Danny : 1 - 4

"Mooie en verdiende zege ......"

IMG 8110 3 450px

We moesten de kortste verplaatsing van het seizoen maken, Dosko Beveren was onze tegenstander, na dit kort tripje voelden we in Beveren een killige wind die ons wat deed rillen om de opwarming te starten, maar èènmaal gestart vlogen de trainingsjasjes weer snel af. Met z'n 15 waren we om de tegenstander te bekampen, Dosko stond net boven ons met 1 puntje meer. Aan ons om daar vandaag mee komaf te maken en haasje over te doen.

Een veelbelovende start van beide ploegen maar waarin toch Dosko Beveren het meeste balbezit naar zich toetrok en ook de meeste dreiging kon bekomen. Het openingskwartier was dan ook voor Dosko Beveren, een vrije trap kon door onze doelman Quinten Carpels uit het doelvlak worden geranseld en op de daaropvolgende hoekschop moest Sander Pattyn op de lijn redding brengen en de bal uit de kruising koppen. Het tweede kwartier was gelijkmatig verdeeld, toch kwam onze ploeg meer en meer in de wedstrijd, door veel middenveldvoetbal waren de kansen aan beide zijden toch schaarser te noemen. Na een knappe èèn-twee tussen Thibaut Simoens en Sander Vynckier kon Nelis Sabbe aanleggen, maar zijn geplaatste schot was net niet hard genoeg om te Beverense doelman te verontrusten. En toen kwam het derde kwartier waarin we de hoofdrol naar ons toetrokken. Met een mooie assist van Sander Vynckier kon Thibaut Simoens een hard gekruist schot afvuren, de Beverense doelman kon alleen maar kijken naar deze uitstekende poeier die ons op 0-1 zette. Een schitterende loopactie op de flanken van Sander Pattyn werd bijna meteen een dubbele voorsprong maar de inglijdende Tom Anseele kon er net zijn voet niet tegen plaaatsen. Al bleek dat slechts uitstel want 5' voor rusten stond het dan toch op 0-2 !! Nelis Sabbe kon Thibaut Simoens bedienen en die kon op zijn beurt Sander Vynckier de 0-2 voorschotelen, Sander twijfelde dan ook niet en deed ons de kleedkamers intrekken met een goed gevoel.

"Duiveltje uit zijn doosje.....tsjoep....tsjoep...."

In de kleedkamer was het dan ook duidelijk om op deze weg verder te gaan en zeker niet te verslappen. En dat werd al snel duidelijk want na amper 6' kon Chiel Potie de flanken afdweilen en op tijd Thibaut Simoens bedienen, de zeer bedrijvige Thibaut Simoens schotelde nu topschutter Tom Anseele zijn goalke voor en al snel was de 0-3 een feit. En na een kwartier was daar opnieuw duiveltje uit zijn doosje.....tsjoep....tsjoep....Thibaut Simoens..........0-4 !!!!!!!!! Het werd nu meer en meer een kat en muis spelletje waarin Rumbeke nog de betere kansen kreeg, toen Sander Pattyn reageerde na een elleboogje gekregen te hebben slikten we een rode kaart en moesten we het laatste kwartier met z'n tienen de ruime voorsprong verdedigen. Met de verdediging en Quinten Carpels als sluitstuk die hun job met bravoure uitvoerden moesten we alleen in de allerlaatste minuut dan toch de Beverense eerredder toestaan, wat enkel voer is voor de statistieken ! We haalden vandaag een oververdiende zege en scoorden de doelpunten op de juiste momenten in de wedstrijd mede dankzij de sterk spelende Thibaut Simoens!

Een dikke proficiat aan de ganse ploeg voor deze mooie prestatie en het blijft maar naar meer smaken ..........!!

Geen gele kaarten

Rode kaart:

Sander Pattyn

Doelpunten:

38' 0-1 Thibaut Simoens,

40' 0-2 Sander Vynckier,

51' 0-3 Tom Anseele,

60' 0-4 Thibaut Simoens,

89' 1-4

Speelden:

Quinten Carpels, Chiel Potie, Cedric Noseda, Sven Hoorne, Tjorven Alliet, Diego Varrewaere, Thibaut Simoens, Sander Pattyn, Tom Anseele, Nelis Sabbe, Sander Vynckier, Michiel Simoens, Gianni Vansteenkiste, Yentl Vens en Sander Braeye.

Verslag Danny Varrewaere

Foto Kurt Maddens