zo 22-10-2017 : KSVR PU13 – SK Eernegem : 3 - 5

"Veelvuldig balverlies en wat angstig voetbal"

MilanS 450px

Tegen SK Eernegem speelde Rumbeke niet haar beste match van dit seizoen. Passes kwamen vaak niet aan en veel lijn zat er niet in het spel gedurende grote delen van de wedstrijd. Ook al werkte iedereen erg hard met elkaar voor een leuk resultaat. Al heel rap opende de thuisploeg toch de score. Jonas, wie anders, ging eens diep op een mooie steekbal en hij rondde onberispelijk af: 0-1.

Goed begin, maar daarna verzandde Rumbeke in veelvuldig balverlies en wat angstig voetbal. Het stond zomaar 1-2, doordat we onze duels niet scherp genoeg aangingen en doordat we teveel vanuit stilstand voetbalden. Alsof we elkaar niet juist begrepen. De 1-3 was volgens de aantekeningen een schitterende knal in de winkelhaak. Die bal was inderdaad uit stilstand en uit de draai getrapt. Ook de 2-3 werd door Eernegem zelf gescoord, want dat was een zeer zwaar afgeweken bal, bijna een own goal dus. Daarna werd het nog 2-4.

"Hoge bergen"

Op het moment dat Rumbeke een slim genomen vrije trap op de vuisten van de keeper van Eernegem zag uiteenspatten, was de match zo'n beetje gespeeld. In de snelle omschakeling werd het zelfs 2-5. In het absolute slot verkleinde Henri nog op assist van Jonas tot 3-5 na een fraaie voetbalaanval over de rechter flank. Meer zat er ditmaal niet in.

Zo verloopt het seizoen in onze U13-groep met hoge bergen, waarop we prachtig pieken en heel mooi voetbal spelen, en soms met diepe dalen waar we ten onder gaan tegen vooral fysiek sterke teams.

Verslag Francois Peeters

Foto Kurt Maddens