KM-Webdesign/KM-Photography

 

za 21-10-2017 : Dosko Sint Kruis – KSVR PU21 : 5 - 2

"Ondanks de nederlaag toch een ontspannen sfeer"

IMG 0027 3 450px

De wind waaide straf recht over het veld in het Brugse toen onze PU21 daar mocht voetballen onder het toeziend oog van Interimcoach Jacob en Interimverzorger Jurgen. De trouwe afgevaardigde Kurt was vanzelfsprekend van de partij. 

En over partij gesproken: de mannen uit Rumbeke legden een prachtig parcours af in de eerste helft. De straffe bries zat lekker in de rug en er werd heel aardig voetbal op de mat gelegd. We ontwikkelden langdurige fases van balbezit en we creëerden meerdere goed uitgespeelde scoringskansen. Die we dan helaas weer niet te vaak konden benutten. Doelman Gilles Muylle moest een paar maal toch optreden en hij deed dat met verve. Zo voelde het voetbal positief aan. De coaching onderling was verzorgd, het spel ging gaandeweg de eerste helft wat meer op en neer. In een aantrekkelijk duel mochten wij gaan rusten met een 1-2 voorsprong. Ook al keurde de scheidsrechter van grote afstand een door ons gemaakt doelpunt af, terwijl de tegenstander al met de kop naar beneden de bal wilde oppakken om opnieuw op te zetten. 

In de tweede helft zaten een paar dingen opeens ietwat tegen. De wind wakkerde aan, omdat er buien dreigden, en die wind hadden we nu recht in het gezicht. De vermoeidheid sloop hier en daar in de ploeg. Toch bleven we allemaal keihard werken voor een goed resultaat. Maar de uitwerking zat tegen. Dosko Sint Kruis zat strakker en gemotiveerder op de bal en liet deze gemakkelijker dan in de eerste helft rondgaan. We slaagden er niet meer in zo snel de tegenstander op te duwen als voor de pauze en we konden de bal niet meer in de ploeg houden. Trainer Jacob vroeg om met twee tienen te spelen, zodat er meer aanspeelpunten zouden zijn iets hoger op het veld. Maar het was de thuisploeg, die kon scoren op vrije trap: 2-2. Daarna vielen de 3-2 en de 4-2 te snel. En ietwat onnozel. Eerst was er een uitverdedigend missertje aan de rand van het strafschopgebied waardoor de opponent te gemakkelijk in onze zestien kon komen en toen was er nog een own goal aan de eerste paal op hoekschop. Beetje schlemieligheid deed ons de das om. 

De ruime 5-2 cijfers werden bereikt uit een lange bal in het niemandsland achter onze opgeschoven defensie. De aanvaller in het geel was er eerder bij dan iemand in het blauw. Achteraf heerste er toch een ontspannen sfeer in de kleedkamer ondanks de nederlaag. Dat was tof om mee te maken. Iedereen moet hebben beseft dat er meer heeft ingezeten, maar ook dat iedereen zijn stinkende best heeft gedaan om er met elkaar een leuke partij voetbal van te maken.

Verslag Francois Peeters